Friday, January 21, 2011

♥ Pasal review blog je, ada orang nak sindir. Mengapakah? ♥

Salam. Ni kes pasal kena sindir kat facebook pula. Semuanya pasal entry ni kat SINI. Lepas je update entry tu, ada seseorang update status berbunyi begini " Ada ke patut nak orang baca blog dia, so dia kena puji blog orang lain dulu. Apa jenis manusia la macam ni. Kalau budak-budak boleh la buat camni." Sentap kejap saya baca. "Dia tu mungkin merujuk kepada saya". Sebab memang entry yang baru saya update tu ada buat review header blog yang cantik. Memang saya puji mereka kat entry tu. Takkan la buat review tapi ayat nak mengeji plak kan. Dan, saya cuma nak berkongsi mengenai blogger-blogger perempuan yang ada header cantik. Serta nak kongsi tutorial yang ada kat blog mereka. Saya ni memang tak berapa nak pandai bab coding, edit gambar dan apa-apa yang berkaitan blog. hehe. So, dengan perkongsian link tu, diharapkan sesiapa yang tanya, boleh rujuk antara blogger tu je. Salah ker? 


Status tu dibuat secara rambang, siapa yang terasa nasiblah kan. Siapa makan askrem, dia terasa beku. err, ade ker? hehe. Memang saya ni akan approve je friends request kalau ciri-cirinya: seorang perempuan, ada dalam mutual friends, ada profile picture, seorang blogger ataupun customer Pink Heart Craft. Lepas je status di fb saya naik, tak lama, status yang panas tadi hilang. Dia terasa kah? huhu. 

Baru jumpa link cerita yang berkaitan. So, nak bagi penjelasan kenapa kadang-kadang saya selitkan nama blogger lain? Tak pe la, baca je kat blog En Ben di entry ni:  Kenapa kena kedekut ?

Kenapa kita kena kedekut dunia blog ini ? Sama sama nak maju tapi kedekut ? Apakah susah benar nak menceritakan tentang rakan rakan blogger yang lain ? jika benar blog mereka bagus , kita hebahkan .. Rugi trafik ? takut kehilangan pembaca ? Apakah itu agenda kita ? 
 Agak-agak dia faham? Err, terpulang la. 




Tambahan:
Terima kasih pada Cik Ika Yunos dan Cik Nurain Hasan sebab sudi share link. wink-wink.


28 comments:

lassiegewdix said...

alaahhh sayam .
biarkan jep mereka tu .
tak kan pasal blog nak bergaduh kan ?
die yang perangai mcm budak tecik tu ! :P

lassiegewdix said...

alaahhh sayam .
biarkan jep mereka tu .
tak kan pasal blog nak bergaduh kan ?
die yang perangai mcm budak tecik tu ! :P

NOOR FATIN said...

pedulikan apa org kata. asalkan awak jadi diri awak!

echah mashuri said...

erkk..tula dear.susah nk puaskan hati semua pihak:)

KHAIRUNNIESA said...

salam,erk..manusia oh manusia..ada je xpuas hati kan?risau kot dia jatuh tu la yg nk jatuhkan org lain dlu..sbb blog akak pink kan mantop..biasala tu..ade je yg jeles..btw nisa ttp sokong akak pinky..go pinky!i love pink!hee...(^^,)

HonEyBuNNy said...

buat xtau ja dear....;-)

miss yatie_pinky said...

alamak..dalam blOg pon mau cari gaduh ka itu worang..sabaq ja la cik pinky..besala tu. org yg ada PHD mmg cmtu..cik pinky sudi2 la bg tips apa yg patut kat blog cik pinky ye..sy slalu gak dok baca update entri cik pinky..ngee ^_^

Cik Yana said...

ikut suka la kan kite nak buat entry ape.
Bukan suruh dia tolong karang ayat pun.
Dia jelez sebenarnye tu.
Sabar je cik Pinky.
Dunia belog memang camni.
Cik Pinky kan da makan garam dulu dari cik Yana dalam dunia belog ni :)

dak eina said...

huhu dia jeles lah tuu..

Cik Shag said...

Maybe jealous YT tak tampal link belog dia? Kiki :P Manusia bila dengki!

nub said...

btoi la..ceq slau jgak..tp xreview laa.. wat cerita pasal blog org,,depa pon ok2 slalu support blog kita...tu kira tanda penghargaan jgak laa kan...

biskut said...

buat tak tau jer...awak buat apa yang awak nak buat.dia bising awak tak rugi apa-apa.

dunia blog tak pernah sunyi dari kes2 macam nih.

Nurain Hasan said...

ain penah kena gak tau!
tapi yg ni kawan sendiri ckp main sedap mulut je.
lps ain delete die, terus die ngamok.
hahaha
ada ain printscreen apa dia ckp.
rasa nak reveal je.
lg teruk die ckp tauuu
;(

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

jgn sentap okey. biarla diorg tu,selagi tgn bole type mengata..mmg camtu la. just let it go je. yg pnting, yati sntiasa update okey :)

alinac lover said...

kalo yong pon..yong suka je dok promote kwn2 kt blog yong..biar dorg ada semangat sket nk berblogging. :)

saya_arief said...

sape la ye budak tu..
ish2..
;p

sri juju said...

yeah ! btol tuu . just be ureself .
ni blog kak yat ! bkn blog diaa . haha ~

Wan Gerrard said...

huhu xramai, sikit je org cmtu..abaikan :P

d_LA said...

Yatie, mmg ssh nak puaskan hati org ni..xyah lyn sgt oke, wat sakit ati jer..dla nak bg award kat yt, hope sudi amik taw..hehe

AWARD COOL

nik rosmawati said...

susah nak puaskan hati org.ikt diorang la kalau diorg tak puas hati.asl kita cakap benda btol kan.

relax k :)

Nadhirah-chan said...

biar jelah kat dorang , jeles ah tu blog dia tak kena review . dunia ni sentiasa penuh dengan org yang berdengki . kalau melayan , tak ke mana la jawabnya :)

HAZWAN17 said...

biar la dorang dengan labu-labunya
jangan give up

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

teruskan dengan kreativiti akak ok:)
people mmg pelik, tak kenal pun boleh kutuk mengutuk, itu yg negatifnya blog ni, di samping positifnya boleh menambahkan kreativiti penulisan kita:)
take care~

kinN~ said...

banyak orang banyak ragam nye..moga terus tabah berblogging.hehe :)

kakyon said...

pedilikan apa dierang nak kata..tak rugi pun..

cikpia said...

abaikan mulut2 longkang tu..... bukan berkudis pun.... =)

Mra Mastura said...

ignore ignore.. >.<

n!da said...

maybe die tatau dunia blog ni macammane kot.

sabar jela. orang dengki mane2 pon ade. ^_^