Saturday, February 23, 2013

♥ Totoro Plushie ♥

 Assalamualaikum dan hi!

Akhirnya berjaya juga menghasilkan Totoro plushie menggunakan tutorial dari http://cheekandstitch.com/. Plushie ni dibuat dari felt warna kelabu, putih dan hitam.   Dalamnya ada fiber. So agak lembut bila peluk. Totoro ni bukan untuk dijual ya. Sebab jahitan pun senget-senget macam orang tak reti menjahit. Suka hati aku je menjahit tak ikut format. Totoro plushie ni siap dalam 1 hari menggunakan jahitan tangan sepenuhnya. Haritu abah da offer beli mesin jahit. Tapi bila fikir balik, nak hold dulu la sampai time praktikal dan duduk rumah sepenuhnya baru beli mesin jahit. Kalau tak, mesti tersadai je mesin jahit tu nanti. Cuti semester pun bukan lama sangat. InsyaAllah lagi setahun. Harap-harap abah tak tukar fikiran. Baik-baik nak sponsor terus tak jadi nanti. Menangis haku. huahua. 

100% handmade.
made of soft felt.
- inspired from my neighbor totoro, japanese animated film written by Hayao Miyazaki and produced by Studio Ghibli.

Macam biasa, Ayman la kena kerahan tenaga jadi model untuk Totoro Plushie ni. Ayman setahun lebih. So benda ni takdelah besar sangat pun. 

Akhirnya sempurna 1 keinginan.

Take up one idea. Make that one idea your life - think of it, dream of it, live on that idea. Let the brain, muscles, nerves, every part of your body, be full of that idea, and just leave every other idea alone. This is the way to success.Swami Vivekananda