Sunday, January 22, 2012

♥ DIY external hard disk ♥

Assalamualaikum.hai.

Ini cadangan bagi sesiapa yang dah bosan tengok external hard disk tu. DIY- Do It Yourself. Khas untuk gadis-gadis je la kan. Konpem lelaki takkan nak letak blink-blink kat barang diorang. External tu warna crystal white. Dari aritu nak buat felt casing untuk dia. Tapi masih tak berkesempatan. Actually blink-blink tu tak mahal pun. Aku beli kat Segamat tak sampai RM5. Tapi kat Jusco Melaka sampai RM10. So, kena pandai-pandai survey. Kedai hadiah dan cenderamata confirm ada benda ni dengan design dan corak yang lebih menarik. Lepas ni dengan lappy pun nak letakkan blink-blink tu. Meriah nyahh. Benda tu aku tak terus tampal tapi beralaskan plastik mana lah tahu suatu hari nanti bosan dan nak cabut, senang kerja kan. Selamat menghias.  


Ni pula hasil petang tadi setelah dikerah oleh adik lelaki aku untuk buatkan casing domo untuk dia. Gigih betul dia tunggu aku habis jahitkan. Ya, adik lelaki aku pakai enset pink. demm, jeles. 




10 comments:

saya_arief said...

aii tunggu yuu jahit tuk aii jugak okeh?
wink2..

ciknamr said...

hahhaha comel jek adik yatieee pakai nset pink.. ^_^

fathiahRAIHANA said...

ala yg domo tu sangat comel la akakkkkk XD

-Incek Fik- said...

Perghh!

Serius comel, kreatif dan super-ohsem!

Memang bakat terpendam yang superb ^^

Puan Besar Shag Yahaya said...

External Buffalo ke tu ? Hiks ;) Shag pakai bling bling kat hp dulu. Tak sampai seminggu Shag tanggal sebab rimas pulak :Pp

Snazzy Naz said...

sempoi giler pakai hs pink! heee

saharinasaharudin said...

HD bling bling tuu.comelss :)

dak eina said...

bila la u nk jahitkn tuk i plak kan...

MiMiEy :) said...

arghh, cntiknye bling2 tu. nak bwt jgk ler. senang tampal jer. hehe

jeles tgok enset pink :(

Niesa said...

cantik..niesa buat blink2 tu dekat casing hp..selamat la ckit hp..hehe..