Thursday, January 19, 2012

♥ 1st Felt project ♥

Assalamualaikum.hai.

Akhirnya siap juga malam semalam selepas bersengkang mata sampai 4 pagi jahit felt tu pada baby rompers aisy. Bab menjahit, mata ni boleh tahan sampai 6 pagi ok. Cuba bagi buku, harapan la nak membaca sampai pagi kalau tak ditemani nescafe. Da lama tak pegang benang dan jarum, jari memang asik tercucuk jarum je la. Nasib baik menjadi juga. Ekceli nak tambah gambar kartun kat situ, tapi sebab ibu dia just nak nama je dulu, so try buat yang simple je. Next time, buat design lain plak. 



Baby rompers ni untuk baby 3-6 month. Ibu dia yang sponsor baju. Da ada orang tanya harga untuk tempahan. Tapi rasanya aku tak boleh nak amek sebab payah gak nak dapatkan baju baby. Kalau orang da siapkan baju, senang skit kerja. Just fikir design dan jahit nama sahaja. 



Comel kan budak ni. Rasa nak gigit-gigit cuping telinga dia. err. macam lagu aqasha dalam Gemersik Kalbu. Yeah, da ada nama kat baju. Lepas ni kalau ada orang tanya juga nama dia, konpem orang tu ada masalah rabun yang serius. 

Ini 1st project sempena cuti sebulan lebih. Kalau boleh nak bagi cabaran untuk diri sendiri. 1 Hari mesti ada 1 hasil yang baru. Untuk hari ni punye project, dah ada dalam kepala. So, dalam masa sebulan akan nampak jugalah apa kerja yang aku buat. 

12 comments:

Alyssa Amanda said...

nice :) lisa pun sekarang tertarik dgn felt ni. tp lisa kayuh pelan2 la sbb susah jgk kadang tu. lisa pon x biase menjahit kan. tu la plak masalahnye. hehe :p

saharinasaharudin said...

comelss comelss :) fighting yatie,bestlah ada benda nak wat time cuti :)

Elie Lily said...

comel sgt la kakak! :)

ReiKo91 said...

klu nk bsuh mcm mna? tlisan xmudah trcbut? or what? nk thu jgk :)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Ala tomei tomei~ Hiks ;) Yati beli kain felt kat kedai mana eh ? Shag ingat nak jugak belajar jait felt ni. Hiks ;)

Yatie Musa said...

@Alyssa Amanda: mula2 je susah tu yunk. lame2 ok la tu. terus jd pro nnti. hee

Yatie Musa said...

@saharinasaharudin: sebulan lebih je yunk. skjap je. sobbs

Yatie Musa said...

@Elie Lily: tenkiu dear..

Yatie Musa said...

@ReiKo91: ramai yang da buat guna felt ni. tak pudar dan tak tercabut. tapi kalau terlampau ganas, boleh terkoyak la kot. hee

Yatie Musa said...

@Puan Besar Shag Yahaya: yt beli online utk felt yg jaet kat baju ni. cube search kedai sus.blogspot.

Niesa said...

kreatif sungguh..simple tp cantik sesgt..tambah cantik bila baby comel tu pakai.. ^^,

syafieka nur said...

cantik..sgt kreatif