Sunday, November 6, 2011

♥ Senangnya belajar Mandarin! ♥

Assalamualaikum gadis kacak dan lelaki hensem. Hari ini kita akan belajar subjek mandarin melalui online ya. Confirm dalam 5 minit je boleh jadi superpower dalam subjek mandarin. Khas juga buat classmate aku yang tak suka masuk kelas lao shi sebab dia agak garang. heuheu. Lepasni korang boleh jadi lebih pro daripada lao shi sendiri. ok, sila jangan percaya. Takda jalan mudah nak cepat pandai. Semuanya perlu latihan. Orait, sesi latihan bermula sekarang. 

1. Klik pada gambar untuk tumbesaran.
2. Sebut ayat tersebut dengan sedikit lantang. 
3. Hayati ayat yang keluar dari mulut anda. 
4. Tamat.



ok, jangan marah. Gurau disitu. Kalau korang perasan dia just translate b.i dengan perkataan mandarin. Contohnya macam no 1 tu. Sum Ting Wong bunyinya something wrong kan? Yang no 3 bunyinya come here kan? ada juga ayat aku tak dapat tangkap. hehe. 

Homework mandarin banyak sangat. Ingatkan nak cari software yang boleh siapkan semua latihan ni. Harapan je. Praktis la bebanyak. kbabai. 

sumber: SINI

2 comments:

MiMiEy :) said...

hahaha. lawak lah.

sum ting wong

wai yu kum nao

Yatie Musa said...

@MiMiEy :): hikhik. kan. why u come now? haha