Sunday, July 31, 2011

♥ Tercapai. Alhamdulillah ♥

Assalamualaikum dan hi!

Entry ditaip untuk mengelakkan lebih tebal sawang-sawang yang ada kat belog ini. Sempena Pc Fair yang diadakan pada 29-31 Julai iaitu last pada hari ni, sempat juga aku serbu petang tadi. Bagus betul buat Pc Fair hujung bulan, time aku dapat gaji kan. haha. Dan akhirnya sesuatu yang aku impikan pun tercapai. Hasil research selama 3jam, akhirnya aku nekad pilih  kamera Panasonic Lumix DMC-FH2 warna pink sebagai pengganti kamera lama yang da berusia 3 tahun lebih rasanya. Nak tahu sebabnya, tolong tanya pak cik Google. Walaupun asalnya nak beli Sony Cybershot DSC-W530/P. Design memang cantik tapi bila dibandingkan dengan kualiti gambar. Terpaksa aku memilih Lumix juga. 

Waktu survey kamera lain plak, aku terus berkenan yang ni. Kalau ikut kepala sendiri, memang aku beli juga tadi. Menyesal tanya pendapat semua orang. Tak pasal-pasal aku kena bebel disebabkan harga yang agak mahal. Itu guna duit sendiri, belum lagi guna duit mak bapak kan. Aku ni jenis tak reti meminta barang yang bukan keperluan kat mak bapak. Ni semua kes nak masuk belajar, maka tak boleh membazir. huwaaa, tabahlah yatie.. 

Kamera baru lebih besar megapixel, bila nak upload agak berat. Tapi gambar dia memang aku puas hati sangat. Sangat jelas berbanding kamera lama. Banyak fungsi yang aku tak habis explore lagi. Nak buat perbandingan dengan kamera lama, memang mimpilah. Sekarang je busy macam nak pengsan dengan order felt. Sampai nak edit watermark pun tak sempat. kehkeh. 



Sejak bila jadi pengguna SimplySiti pun aku tak tahu. Pengaruh dari kakak kat tempat kerja juga ni. haha. Sempat suruh orang tu make-up kan aku. Tapi produk jenama ni memang aku agak berpuas hati juga. Hasil dia memang smooth.  Sebelum ni cuma cuba 2 way cake. Kali ni aku cuba cream, lipstik dan eye liner dari SimplySiti plak. 



Nak buat short entry jadi panjang plak. Last sekali nak ucap Selamat Menyambut kedatangan Bulan Ramadan dan Selamat Berpuasa, May Allah accept all our prayers in this Ramadan. Amin. 

26 comments:

dak eina said...

selamat berpuasa ^^

kite msg dpt x?? T______T

ezzu said...

ezzu suka kamera yg hitam tu...hehehe

kaizen said...

kaler pink & girl mmg xleh dipisahkn ek??

latest entry 2 Benda yang Blogger TAKUT & Urban : Camera Paling CANGGIH

Pinky Pixie said...

@dak eina: kita da wish awak kat pesbuk dan twitter taw. hihi. dapat la yunk. =..='

Pinky Pixie said...

@ezzu: jgn ckp. menyesal ni sbb xbeli. T___T

Pinky Pixie said...

@kaizen: MMG TAK BLEH! eh, tercaps lock. haha.

saya_arief said...

lu amik duet dari dusun mane beb tuk beli kamera tu?
dusun dragon ka?
hahaha.

saharinasaharudin said...

cantik cmera.pink! :)
salam ramadhan :)

cik nur said...

wahhh best la dia dapat kamera baru hehehe
tuh nur pun naktry simply siti sbb org cakap elok untuk kulit berminyak :)

Pinky Pixie said...

@saya_arief: rezeki anak2 beb. kahkah

Pinky Pixie said...

@saharinasaharudin: tenkiu yunk. hihi. haruslah pink. slmat berpuasa gak. =)

Pinky Pixie said...

@cik nur: betul2. da try nnti share ea.. heee~

Un Phat Lee said...

eh sejibik same ngan gua punyer weyh.gua punyer kaler hitam

Qaseh dalia adelia said...

congrats..lawa2

SayaAnim said...

wah bestnya..

dapat kamera baru..
huhuhu..
nak jugak...
ehee


selamat berpuasa!

Pinky Pixie said...

@Un Phat Lee: wahh, best kan? kan? hihi

Pinky Pixie said...

@Qaseh dalia adelia: maceh =)

Pinky Pixie said...

@SayaAnim: slmat berpose gak yunk. kompol duet nnti beli juga eh XD

Xavi De said...

sbb camre tu kaler pink kan kan kan...keh3...

kaizen said...

oo tercaps lock yer.... geget kang...

latest entry WW : Korg Ade Cikgu macam ni??

Sarah Sayuri Hartnett said...

PINKY pink!!

Pinky Pixie said...

@Xavi De: taw xpe. kahkah. wajib tu kaler pink.

Pinky Pixie said...

@kaizen: geget la kolau ade bran? huahua

Pinky Pixie said...

@Sarah Sayuri Hartnett: hikhik. =D

sarah mohamad said...

kamera baruuu tuuu :D jeles me hehe
boleh lah camwhore bebanyak ye tak? hehe

kaizen said...

mmg bran pon