Sunday, August 14, 2011

♥ Menunggu masa ♥

Assalamualaikum dan hai,


Baru je siang tadi aku dok pangkah-pangkah tarikh. Macam banduan dalam penjara yang menunggu masa untuk hukum gantung. Serupa la dengan nasib aku. Mak start buka cerita sedih petang tadi. "Lepas ni takde sape nak teman mak berbual". "Takde sapa nak bawak mak sopink". Gigih aku menaip ni sambil air mata da meleleh. Bila malam plak, kakak kat tempat kerja pun post benda yang same. Dan bermula la sesi cubaan untuk mencipta alasan supaya aku tak sambung degree tu. kahkah. 

Aku bukanlah anak manja sangat, tapi ntah kenapa aku rasa macam nyawa aku hampir nak putus bila kena sambung study kat segamat tu. Family takde. Kawan takde. Berapa tahun aku kat situ? 3 tahun lebih mungkin. Kat surat tawaran plak tertera Kemudahan Kolej Kediaman: TIDAK DISEADIAKAN. SILA URUSKAN SENDIRI. see. kejam kan? Ashane nak cari rumah sewa ashane nak cari kawan? miahaahaa. aku tak suka mula dari bawah. Kena cari kawan balik, kena kenal-kenal tempat baru, kena kenal boyfriend baru, itu tipu. heh! Tapi tula realiti hidup bukan? Kau kuat atau tak, silalah tempuh juga. 

Dan bermulalah hidup aku yang penuh kekusutan.  

24 comments:

saya_arief said...

segamat..
lol..
;D

khadijah said...

hee sabar ye yati.. segamat best la..:) dulu kite diploma kat segamat, mase daftar nanti mesti dia ade bagi nombor rumah rumah sewe kot.. segamat dengan melaka tak la jauh sangat..:)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

takpe la yatie. tu kan satu cubaan untuk yatie. permulaan untuk mencapai kejayaan. all da best. yatie bole punya. if asyik nak fkir org, diri sndri bila nak fikirkan? ni tuk masa depan yatie jugak kan? :)

Pinky Pixie said...

@saya_arief: lack of love. LOL.

Azreen Amran said...

hey dear.. welkam tu segamatlah.. :)

Elie Lily said...

selamat berjuang! :)

Pinky Pixie said...

@khadijah: thanx dear. tula, da biase dok dekat je. hidup senang. haaaa. T__T

Pinky Pixie said...

@Syarifah Nornazrah Al Yahya: haaa, ni bertambah sedih ni. adoi.... rase nak lempang diri sendrik.

Pinky Pixie said...

@Azreen Amran: alaa.alaaa. tanak boleh?

Xavi De said...

segamat...
meleleh seyhhh...:D

Pinky Pixie said...

@Elie Lily: huwaaaa. maceh dear!

Pinky Pixie said...

@Xavi De: perli lerwww tuwww.

dak eina said...

perlis lagi jauh T______T

kaizen said...

semua tu tok mase depan gak kn...

cikpia said...

bersusah susah dahulu...... kemudian senang ke tak ke kerja DIA... he he.....

Yann Mazian said...

takpe lah kan.. belajar berdikari.. nnt lama2 yati biasa lah berjauhan dari fmly.. study elok2 tau dear... :)

sri juju said...

smoga berjya, insyaAllah dipermudahkan sgale urusan . takmo sedih2 eh , kuatkan dri (:

Pinky Pixie said...

@dak eina: haha. kan. tapi awk chillex je. =..='

Pinky Pixie said...

@kaizen: betul.. tapi tulaa... kihkih

Pinky Pixie said...

@cikpia: yela cik pia! hikss

Pinky Pixie said...

@Yann Mazian: huwaaa.. maceh dear!

Pinky Pixie said...

@sri juju: insyaAllah sri =)

Kay J said...

eh dik. dpt sambung cos ape? dah ada rumah sewa ke? if u need any help just say it k? akak pun study uitm segamat gak =)

Pinky Pixie said...

@Kay J: orait rasa teruja dngn komen akk. nk serang blog kjap. hehe.