Saturday, July 16, 2011

♥ Ikut kata hati ♥

Assalamualaikum dan hi!


Ini entry susulan dari kisah semalam.  Disebabkan dapat UiTM, maka semalam aku cuma boleh tahu yang permohonan aku diterima. Hari ni baru dapat tahu pasal lokasi UiTM pula. Geng fesbuk da tentu la tahu UiTM mana aku dapat. mahu tak frust menonggeng. Tempat paling aku tak nak, tempat tu juga aku dapat. Biarlah dapat kat Terengganu sekali pun. Boleh la geng dengan mamat hijau ni kan: saya_arief. haha. Mampuih kalau cik Pia bace, aku kena ceramah 44 hari. Semalam punya komen pun da buat aku sentap sikit. kihkih. Yela, nampak macam aku tak bersyukur je dapat sambung belajar. Padahal orang lain yang beriya nak, tak dapat kan. 

Berderet komen kat blog n facebook, semua suruh aku sambung belajar kat situ. Cuma ada segelintir je yang tak bagi aku sambung, itu pun budak kat tempat aku kerja sekarang ni. huahua. Itulah yang macam-macam versi: aku bakal kena pulau, susah nak bawak diri, bakal sangkut dan bla bla.. hari-hari hampir ayat yang sama. " Jangan sambung yatie.. kerja lagi best, dapat duit boleh sopink hari-hari, jiwa tak kacau, hari-hari boleh cuci mata." erkkk.  Lagi-lagi dengan bisnes Pink Heart Craft lagi. Serius sayang gila nak tinggalkan. Inilah nyawa aku. Lagi sebulan genaplah setahun aku berkecimpung dalam bidang tu. Maknanya hampir setahun juga la aku habiskan masa menunggu untuk sambung belajar. 

Kalau ikut kata hati, dua-dua aku tanak. Kerja taknak. Sambung pun tanak. Nak menganggur sahaja sambil menjahit. wakaka. Boleh plak cemtu? Tapi syiokkkkk!


43 comments:

saya_arief said...

xpela dapat situ pon beb..ok what.. hahaha.. asal tag name den..
bangga sesaat den.
:D

Mohd Sofi said...

masuk je dlu..pastu apply tukar kampus...

ezzu said...

sambung lh blajar....gudluck..hehehe..

dkt jgak uitm tu dgn umah ezzu...dlm 1/2 jam jer..hehe

ambk degree ker diploma??

♥ Xett Hereen ♥ said...

okela tuh kot kat segamat tuh.
heheheheee!
:p

kite tataw lg kot kat sana cane.
tah2 syiok.

(eh yeke syiok? membe asek lari je g melaka)

opsss!

haha!
anyway congrats, dapat sambung blaja.

takpela yati, mana2 pom okela, janji blaja.
yati pom muda lg kan.
:P

Pinky Pixie said...

@saya_arief: ececeh, suke aii la nk tag name sesapa.. lalalaa

Pinky Pixie said...

@Mohd Sofi: buleh eh beb? XD

Pinky Pixie said...

@ezzu: degree. hikhik. dekat eh. ok, boleh roger2.. haha

Pinky Pixie said...

@♥ Xett Hereen ♥: panjang betol komen awok. hihi. maceh2. muda la sngt. lalalaa~

syashafie said...

akak, since akak mmg minat berniaga and sedang berniaga ngan kaka punya pink heart craft tu an. y not akak further degree. course peniagaan gk kan ? maybe nanti akan dapat bnyak ilmu perniagaan. tak rugi pon belajar. untung lagi sebab akak memang minat berniaga :)
lgpon uitm best. yuran murah and job high demand


sekadar pandangan :) jarak bukan penghalang an. bak kata org tuntutlah ilmu smpai negeri china :)

Pinky Pixie said...

@syashafie: tula, tp nnti msti da sibuk blajar. takut je tkubur craft tu. hikhik, tp pape pon thanx sudi drop komen kat sini =D

Xavi De said...

haha..bak kate org tua2..
itu yg kita xnak, itu yg kita dapat..
manakala klu kita suka sgt2 ngn sesuatu menda, kita mati pon ngn menda tu..
tahniah3...perlu ker pakcik ajak kumpulan kompang utk rai kamu sempena dapt kat Johor...? :D

Pinky Pixie said...

@Xavi De: perlu2.. huahua. adoi, kalau taw la bnda yg kita xnak tu yg kita dpt, nak tukar laen. hihi

dak eina said...

tahniah sbb dpt uitm idaman! :P

Xavi De said...

boleh2..nnt pakcik berarak dari tol ayer keroh sampai krubung bersama team kompang...haha
blaja dulu 1 sem kat situ, lau rasa xsuka, mintak tukar campus utk next sem. tp kena mintak awal2, supaya sem 2 nnt trus dapat tukar..

saharinasaharudin said...

segamat ok la yatie,
no worries,kwn rin ade study kt sne.not bad la jgk. :)

kukiesyaz said...

salam adik~ ni pendapat akak la kan...its to u either u want to accept or not :D

better adik sambung belajar...akak dulu pon x suke tempat yg akak dapat, lagi la kat Universiti Malaysia Kelantan lagi...stay kat shah alam...dh la mase tu tak penah dgr pon nama tuh...uni plak umah kedai..tapi sekarang akak dah abis belajar dah pon dah nak grad..bagi akak isu dapat kat mane tu xde masalah, yang penting niat nak belajar tu ade.. :D rugi la tak sambung..degree lagi...

Niesa said...

wahh!tahniah2..dpt smbung belajar...gudluck yati...sambung je belajar tu...peluang dh ada..nnti bole bukak syarikat pink heart craft plak..haha..tc!

Elie Lily said...

kakak..boleh je belajar sambil menjahit..takde salahnya pun..bukannya belajar smpai 24 hours kan?
btw, gudluck ya! :)

bunga said...

wahh..taniah cym..lau kat kelantan leh jumpa..heee

Pinky Pixie said...

@dak eina: perli itewwww, mencik! =P

Pinky Pixie said...

@Xavi De: wahh, smngat gila dr tol ayer keroh ke krubong nk berarak. huahua. serius boleh eh cemtu? kihkih

Pinky Pixie said...

@saharinasaharudin: heeeee. yt je yg cuak lebey ni. wakaka~

Pinky Pixie said...

@kukiesyaz: hukhuk. alaaa, dengar pndpt akk terus rase serba salah nih.. hihi

Pinky Pixie said...

@Niesa: wahhh. sampai bukak company tu xtahan. hihi. tenkiu dear!

Pinky Pixie said...

@Elie Lily: thanx dear. takot je busy smpai tade mase nk menjaet. wakaka

Pinky Pixie said...

@bunga: tulaaa, kalau dpt kelantan pun best gak eh. kihkih

nairaariaa said...

waa..tahniah dapat...blaja pom best.jadi rase muda slalu je...je.jom sambung...

Xavi De said...

tukar kampus ea..?
boleh jer mintak tukar, uitm bersepah kot kat Malaysia ni, dgn syarat mintak kat tempat yg ada kos sama laa..:)

Isyraq said...

hhuhuhu... alamatnya bosanla duk kat TRG... ehehehe... klau kena kat DUNGUN bleh pg jalan2 kat kuantan kerr kemaman kerr tp klau kena kat chendering... alamtnya masak la... huhuhu...

p/s: apepun selamat belajar yerr yatie... wish u all the best...

fathiahRAIHANA said...

ala skrg ckp je takmau
nt da lama dduk sana suka la tu ^^
congrats akak . hihi

saya_arief said...

@xavi de : boleh lagi ke tukar kampus? rasenye macam sudah tidak diluluskan senat.

Pinky Pixie said...

@nairaariaa: haha. cemtu plak. haisshhh, kne smbung la ni? wawawa~

Pinky Pixie said...

@Xavi De: betol ni? jgn bg hrapan pelesu.. hihi

Pinky Pixie said...

@Isyraq: mkn angin tu yg xleh blah.. haha. tenkiu!

Pinky Pixie said...

@fathiahRAIHANA: ye ker boleh suke? hihi. maceh dear!

Pinky Pixie said...

@saya_arief: aigoo betul ke x ni? huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa T____T

Xavi De said...

saya_arief : kau biar betoi amad.. klu nk jugak, wat alasan sakit r, sertakan surat doketor...muahaha

Pinky Pixie said...

@Xavi De: sakit jiwa lepas x? haha

Xavi De said...

boleyh aja...bukan stakat tukar kampus.. dia hantar p TR, siap iring lagi...:p

Xavi De said...

pakcik tag kamu kat sini..

http://xavide.blogspot.com/2011/07/assalamualaikum-dan-salam-sejahtera.html

err..sbb pakcik xde follower laen..wahaha..jahat x jahat x...?

Liza Razak said...

rugi tau dapat peluang study x pegi..jgn jd cm saya.dpt smbg study,tp x blaja betul2.bile dh tua cmni..br nk nyesal..hehe

khadijah said...

yati dapat segamat ok latu? dulu dijah pernah dip kat segamat, amik marketing ye? dijah pun sekarang amik mrktng gak.. tahun akhr..:)

Mohd Sofi said...

@Pinky Pixieape lak xbley...ni ha da blaja 4 tahun kat uitm...bley mintak apply tukar kampus..tapi ape2 hal kene masuk regster dlu la..pastu tyr procedur nak tukar kampus kat HEP