Friday, July 15, 2011

♥Haruskah sambung belajar?♥

Assalamualaikum dan hi!


Kesian aii bila da balik kerja baru boleh hupdate entry kat belog. Nak curik-curik update kat opis, memang tak berani la. pekerja berdedikasi kononnya. puihhh! eh, aku pun dapat juga sambung degree. Alhamdulillah. kiranya UiTM takdelah menganak tirikan pelajar politeknik seperti aku kan. huehue. Cuma still tak tahu lokasinya.

Tapi ekceli beberapa bulan yang lalu aku da plan tak nak sambung belajar lagi. Sebab ada orang nak masuk meminang. kahkah. kemain. ok, itu separuh betul, separuh tipu. nasib la umur pun masih muda cemtu. Biasa la drama kan, kalau da kuciwa sampai nak terjun kb mall, then bila orang nak masuk meminang mesti nak aje! Harap TAK dapat UiTM segamat walaupun ramai yang doakan aku dapat kat situ. cerita di sebalik tabir hanya orang tertentu je yang tahu. Harap dapat kampus kat bandar Melaka je. Memang tak berkembang hidup aku. Dari sekolah ke zaman diploma semua dalam Melaka. Tak kisah janji bahagia di negeri sendiri. cehh! 

Yang nak sambung belajar tu tolong betulkan niat ye. Terutamanya budak pink sorang ni: Dak Eina. Ingat, tujuan kita pergi ke negeri orang untuk sambung belajar. Tapi kalau jumpa bopreng lebih, jangan lupa share kat kawan-kawan yang kuciwa bagai ni. kahkah. Dan kepada kawan blogger lagi sorang ni: Nani. semoga life makin baik dan lupakan lah perkara lama-lama. Tahniah juga sebab dapat UMP. 

Dan sekarang ada lagi 15 hari untuk aku berfikir sama ada nak sambung belajar or tak. Padahal masa nak mohon memang aku macam orang gila. Buat kerja last minute. Hantar pun ngam-ngam tarikh tutup. Dengan macam-macam sijil yang hilang. Redha je time tu kalau borang permohonan tak sampai. huehue. Dan dengan macam-macam cerita yang tak best tentang UiTM membuatkan aku berfikir hatta di dalam toilet pun sempat berfikir. HAHA. mereka kata aku bakal dipulaukan dengan budak UiTM sebab aku budak poly, pastu style belajar kat sana pun susah gila. betul ker? huwaaaaaa. k bai. 

42 comments:

♥iDaYu aYu♥ said...

CONGRATE SYGXXX!!!sambung tau!!!

saya_arief said...

uitm dungun..
hahaha.

dak eina said...

dak eina jugak yang bersalah.. ape daaaaa!

sambung la belajar!! mintak2 uitm machang.. haha..

ps; machang kt kelantan..meh cri bopreng kelate meh :P

Pinky Pixie said...

@♥iDaYu aYu♥: tanak boleh? XD

Pinky Pixie said...

@saya_arief: tade jauh lagi? haha

Pinky Pixie said...

@dak eina: haha. saje je tu bagi jauh2.. tamo2. =P

cikpia said...

dah dapat rezeki sambung blajar tu, pi la sambung..... aku baca ramai gak bloggers tak dapat sambung.... jangan lepas peluang....

pink said...

Congratsss sys :)

Saya Punye said...

tahniah! ada rezeki smbung, elok juga smbung.. :)

saya_arief said...

den sokong komen cikpia..
hahaha..

Aima Fauzie said...

follow me on http://aimafauzie.blogspot.com

tq.

sri juju said...

tahniah kak , smbung bljr taww ..
smoga dpt uitm segamat , mungkin boleh jumpe akk sbb abang sri stdy kat situu jugak :D

Xavi De said...

dapat further stdy ea? tahniah..=)
ada masa lagi tu nak pikir..bukan ke masuk bulan 9..?
kok ye pon kuchiwa, apesal nk terjun KB Mall, xde yg tggi lagi...?hehe

liyanaanayil said...

congrates dear !

dapat kos marketing la die. gud! hope u dpt kampus melaka, nt boleh kite ketemu. ekekek ;p

jgn pikir negatif dulu taww. blm msuk, blm tahu kn? heee :DD gdluck!

tim said...

hola junior! hahaha

uitm ni susah nak dapat tau sekarang. pemilihan pelajar agak strict. then if awak agree smbung belajar dekat uitm, belajar elok elok. sebab once dismissed, uitm tak bagi 2nd chance dah. kira cam black list ar.

tak nak uitm sabah ker? leh jmpa saya. hahaha * marketing sem4*

Pinky Pixie said...

@cikpia: insyaAllah mak tiri! huehue. tp still x sure lg ni. kihkih

Elie Lily said...

sambung2!
congrats kakak! :)

Pinky Pixie said...

@pink: tenkiu dear!

Pinky Pixie said...

@Saya Punye: huhu. masih dlm dilema neyh.. T____T

Pinky Pixie said...

@saya_arief: saje je kan. tanak kawan ah cemni. haha

Pinky Pixie said...

@sri juju: wahhhh, ade abg sri kat situ. ehem.. kehkeh

Pinky Pixie said...

@Xavi De: itu je tmpat yg plg best kot. hihi.

Pinky Pixie said...

@liyanaanayil: hehe.. amin. moga2 cemtu. =)

Pinky Pixie said...

@tim:alaaaa...jauhnya. nape ke Sabah? hihi

Xavi De said...

KB Mall belom ckup maju utk jadi tempat bunuh diri..haha
xyah la dgr cite mulot ke mulot menyebabkan kamu tkt nk sambg blaja..
sape kate uitm xbg 2nd chance lau dismiss..? member pakcik dapat jer 2nd chance.
pasal kamu dari poli ke, new york ke, hong kong ke, bolayan la sume tu. hye hye, kamo idup zaman bila? kamon laa, xde da istilah pulau ke, island ke..sume same jer.kalau dorang ckp kamo low class sbb dari poli, kamu jawab la,"sbb low class la uitm ambik aku, sama taraf ngn ko skrg". sorry la, komen pakcik TERpanjg, emo lebih...haha

Pinky Pixie said...

@Elie Lily: ala..ala.. xtaw lagi. huhu

Pinky Pixie said...

@Xavi De: xckup ketinggian eh tmpat tu. wakaka. sabau pakcik. tanak emo2.. hihi. sy amek tips2 pak cik tu. =)

Xavi De said...

baguzz...gud gurl...hehe

Aida Azryn said...

wow tahniah!! i'm happy 4 you. :)

Pinky Pixie said...

@Xavi De: amboi. pakcik ni.. malu aii. kahkah

kaizen said...

congrats...

*smbg selagi boleh....

cikpia said...

@saya_arief

bagus!!! nie buek eden sayang ekau lobih nie!!!! he he.....

Pinky Pixie said...

@kaizen: xtaw lagi. hukhuk. maceh!

Pinky Pixie said...

@cikpia: kahkah. kemain korang eh. =P

HAKMI said...

bukan harus.....menuntut ilmu itu fardhu kifayah, kaedah sahaja berlainan, mungkin tak masuk u tapi belajar cara lain........

nur farahin binti sulaiman said...

tahniah taw..

aliah amirah said...

tahniah :)

Pinky Pixie said...

@HAKMI: harus di situ bukan pasal hukum tapi kepada soalan seperti perlu ke sy nak sambung blajar? cemtu.. hihi

Pinky Pixie said...

@nur farahin binti sulaiman: tenkiu dear!

Pinky Pixie said...

@aliah amirah: maceh juga!

Un Phat Lee said...

gud2.sambung belajar adalah pilihan yang bijak. B)

kinn said...

walaupun lambat, tahniah! hoho
uitm best wooo. dont cares what people said. ;)