Thursday, July 7, 2011

♥ Bukan stok awek untuk geli-geli ok ♥

Assalamualaikum dan hi!

Ini adalah entry berani mati, sebab da block tuan punya badan barulah aku berani nak update. Sebenarnya aku tak faham perangai mereka yang bernama lelaki ni. Tak pernah cukup dengan seorang. Bukan semua la. Segelintir je yang spesies macam ini. Da ada tunang tapi nak menggatal dengan perempuan lain. Padahal baru je bertunang, kat album masih ada gambar-gambar mereka. Siap in relationship dengan dot dot lagi. Tapi entah kenapa aku tengok macam orang yang kurang kasih sayang. Kasihan tunang kau tu, tahu. 

Aku kenal dia sebab dia customer di tempat kerja. Memang jarang contact tapi sejak akhir-akhir ni rajin plak nak mesej di facebook ajak keluar kononnya. Sampai 1 saat, aku nak tengok apa masalah lelaki ni sebenarnya sebab asek ajak jumpa. Dan bila aku pura-pura setuju, dia pun tanya samada aku ada letakkan syarat untuk keluar bersama. Da tentulah takde syarat kalau nak jumpa, aku bukan retiss pun. kahkah. Rupanya soalan tu ada udang di sebalik mee. choiii. Terperanjat makk bile dia cakap nak manja-manja sambil pimpin tangan bila keluar nanti. ehh, bila plak aku bercinta dengan dia. Takkan la aku bercinta tanpa sedar. walaaa, sah memang ada masalah di situ. 



Kalau la ada yang spesies macam ni, tolonglah jangan mainkan perasaan orang lain. Cubalah hargai perasaan orang yang sayang kat kau. Kalau tak nak, terus terang je. Moga-moga dia dapat terima. Itu baru tunang, kalau da kawen tapi perangai macam tu, memang haru biru la. Walaupun aku selalu alone, tapi takdelah terdesak sampai macam tu sekali. Ingat aku ni stok awek untuk geli-geli? sorry! 

56 comments:

Ayeem Jemain said...

tunang orang?? gilo

Kamil ace said...

wtf..

nursyazwanee damea said...

errkkkk macam bangang je!

niDa said...

choooiii... bole belah la org mcm tu.. dah la x kenal.. choi lagi skali.. wakaka...

Pinky Pixie said...

@Ayeem Jemain: gilo heh? den pun rase cmtu. HAHA

Pinky Pixie said...

@Kamil ace: ish, ape tuu.. haha

Pinky Pixie said...

@nursyazwanee damea: kan.. huhu. =(

Pinky Pixie said...

@niDa: choiiii lagi.. grrrr.. hihi.

Ruby Azahar said...

euuuwwwwwwww . hihihi . sush kan skrg nak cari lelaki yg betul2 setia . padahal da bertunang . ish2 .

Elie Lily said...

orang macam ni memang kena bagi sidekick tau kak! ceh!

dyra said...

giler la laki ni

Pinky Pixie said...

@Ruby Azahar: sngt susa tp hrap still ade lg. hihi

Pinky Pixie said...

@Elie Lily: tlg bagi kat dia.. hehe

Pinky Pixie said...

@dyra: kurang kasih syg mngkin. erkk

cik bihah said...

gatal!!! terajang baru tau,.

wannurfazrini said...

hishh desperate je jantan ni. malangnya tunang dia.

Nobita Sensei said...

lebih makwe beliau putuskan pertunangan, dasar jantan tak guna.

Pinky Pixie said...

@cik bihah: betul. rase nk bg sedas tp x pndai. hehe

Pinky Pixie said...

@wannurfazrini: kesian kat pmpan tu. tp tula, hrap dia sedar.

Pinky Pixie said...

@Nobita Sensei: kalau la tunang dia tahu.. =(

ezloveycraft said...

serius la xguna.haih. mental ;|

Melissa Y said...

omg. pleaseeee lah. bagus yatie dah block dia!

Aida Azryn said...

eeeiii! mmg bagos block dia teros!

kaizen said...

err... ape kate beratur lempang sorg skali kt org cm2?? best bro....

*gatal tgn bukan sbb duit tp sbb nk lempang org cmni...

Pinky Pixie said...

@ezloveycraft: apa mau buat? hehe

Pinky Pixie said...

@Melissa Y: ngeri kot. hehe

Pinky Pixie said...

@Aida Azryn: xde jln laen. heee~

Pinky Pixie said...

@kaizen: mmg best broo. tlg lempangkan. hehe

Azreen Amran said...

: itu namanya orang yg tak tahu bersyukur dengan orang yang sayang dia.. =='

Xavi De said...

apa masalah mamat nie...duhh..:i:

Pinky Pixie said...

@Azreen Amran: huhu. betol!

Pinky Pixie said...

@Xavi De: kurg kasih syg je.. HAHA

saharinasaharudin said...

menyampahhh llaki cmni.sian kt tunang dy.huhu

kukiesyaz said...

errkk....sometimes i do not understand man behaviour...they like to flirt with other woman even though they have speacial in their life..so ridiculous!

Pinky Pixie said...

@saharinasaharudin: kan.. same la.. =(

Pinky Pixie said...

@kukiesyaz: setuju! =D

siti hidayah said...

erkkk. gatal betuii

saya_arief said...

beb..kite kene kasi bersih sama itu orang..
hahaha.

Pinky Pixie said...

@siti hidayah: betul!

Pinky Pixie said...

@saya_arief: bhye bersih2 ni. HAHA

.kozue. said...

benci kan laki macam ni. macam longkang. haha XD

sarah mohamad said...

lebih baik jgn di layankan orang yg tak cukup kasih sayang ni. fikir2 kan lah perasaan si tunang tu kalau tahu tunang dia macam ni.

kaizen said...

meh laa.. hulur muke sape yg nk di lempang lelaju tuh

Niesa said...

damn!apa punya bangang la laki cm tu..bg je penampo terus..cam apa je..

sri juju said...

geli , lelaki tu tak tahu ke halal haram yang mne .. ergh~ HAHA

dak eina said...

kesian kat gelpren i nie kne goda eh??

huhu

Putih Violet said...

errr...pelislahh.tunang org ke gatal2 cmtue?aih..

tkyh layan k org2 cmnie.mmg ptut dimalukan je.sian tunang die tak tau perangai laki die.uhu

Pinky Pixie said...

@.kozue.: pehh, smpai thap longkang. kihkih

Pinky Pixie said...

@sarah mohamad: sbb tanak blaku pda diri sndri la yt x layan. =)

Pinky Pixie said...

@kaizen: naye je anak orang. haha

Pinky Pixie said...

@Niesa: nak jumpe pun tak brani. huhu

Pinky Pixie said...

@sri juju: sri kena sekolahkan sikit. hihi

Pinky Pixie said...

@dak eina: kesian je? smpai hati yuuu.. kehkeh

Pinky Pixie said...

@Putih Violet: tula pasal. huhu

Engku Sofea said...

sumpah GELI !

Pinky Pixie said...

@Engku Sofea: taw x hape. hehe