Tuesday, July 5, 2011

♥ Berkesan hilangkan parut? ♥

Assalamualaikum dan hi!

Haa, melabur lagi duit ke muka. Konon-konon nak test hilangkan parut cacar air yang da lama menapak di pipi ini. Da lama research produk apa yang sesuai. Tapi biasanya kalau ada orang terdekat yang pengaruh aku untuk beli, baru lah aku akan beli barang tu. Macam beli  Weight Gain dari Appeton, dipengaruhi oleh kawan-kawan baru aku beli. Kalau pergi sorang-sorang mesti aku tengok je dan berfikir 44 kali dan berlalu tanpa beli. haha. 



INFO YANG AKU DAPAT MENGENAI BIO OIL INI:

Bio-Oil® turut bermanfaat untuk mengurangkan kesan gigitan serangga, kesan pancaran matahari, kegatalan, kulit melecur, parut jerawat dan parut akibat demam campak. Istimewanya, ia bukan sahaja boleh digunakan oleh orang dewasa malah turut sesuai untuk kulit anak anda. Penggunaannya ke atas kanak-kanak dijamin selamat kerana Bio- Oil® lulus dalam Ujian Kulit Sensitif, Ujian Hipoalergenik dan Ujian Akne. 

CARA PENGGUNAAN Bio‑Oil harus disapu pada parut dengan pergerakan membulat, dua kali setiap hari, bagi tempoh minimum 3 bulan. Pada parut baru, Bio‑Oil harus disapu hanya apabila luka telah sembuh, dan tidak boleh digunakan pada kulit yang luka.

Harga sebotol: RM 32.95 (60ml)

Berdasarkan hasil 'google'-an aku, ramai yang bagi komen positif. Dalam masa 3 bulan ada perubahan. Tak kira la parut lama or baru, janji kena rajin sapu. Harap-harap la parut cacar air yang da bertahun lama ni pun dapat dihilangkan juga. hihi. 
#lepas ni aku nak cari produk yang boleh hilangkan parut kat hati plak? ada tak? kahkah.


26 comments:

atyn said...

sy pakai bio-oil ni..mmg berkesan. parut pn hlg la jgk da agk sekata dgn warna kulit tp amek masa agk lama jgk la nk bg hlg parut tu. kena bersabar dan terus bersabar ;)

tireless mom said...

dear...TM pown guna bendalah nie hah...mcm start pregnancy laie...its good walaupun slow ler skit dia nyer result....but at least it helps reduce the scar n strecth mark! cuba2...

Nor Liyana Sana'a said...

kenapa yati tak try VCO :) dia untuk dalaman sekali :)

Elie Lily said...

elie pakai bedak sejuk je..
murah! bajet student la katanya..
teehee!

Hunny Kitty said...

pernah cuba pada parut baru bila produk ini baru kuar kat pasaran malaysia...my verdict? tak berkesan langsung.......lagik elok guna mederma

Pinky Pixie said...

@atyn: ok dear, thanx sudi share kat sini. hehe.

Pinky Pixie said...

@tireless mom: yupp, utk org prgnant pun bkesan kan. hehe. ok2, harus cuba. =)

Pinky Pixie said...

@Elie Lily: xpe dear, muka xde mslah xpe.. hehe

Pinky Pixie said...

@Hunny Kitty: lorr, ye ker. ade juga search pasal mederma tp ramai yg suggest bio oil. hihi

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

adik naz guna mende ni.nak guna, takut tmbah jerawat plak T_T naz pn ada parut cacar air, hudoh jer muka.huhu

dak eina said...

nnt dh jumpa ubat tuk hilangkan parut kt hati, share lah ngan eina k.. kehkeh.

pakai bio oil kne rajin la makcik!!

Cik Yatt said...

parut kat ati?? sush tu nk cari ubtnye..hee

Zabidi said...

saya xberminat ngn produk nie, tp berminat ngn produk utk hilangkan parut di hati...ada tak, ada tak...???

miss raihan said...

@Pinky Pixie
yg brand coco butter tu pon ok jugak

Pinky Pixie said...

@Syarifah Nornazrah Al Yahya: haha. memang same la kita kan.

Pinky Pixie said...

@dak eina; nanti aii buat sndrik jual kat yuu okek?

Pinky Pixie said...

@Cik Yatt: tngu yatie buat sndrik eh. hihi

Pinky Pixie said...

@Zabidi: ade2. tngu yt komersialkan prdk tu. wahaha

Pinky Pixie said...

@miss raihan: oh ye ker. xpe, nnti try yg tu plak kalau ni x bkesan. hehe

Pinky Pixie said...

@Nor Liyana Sana'a: nk try pakai vco tp xtaw mane nk beli. hehe

Melissa Y said...

ok, bio oil! :D

btw, u've been tagged!
http://iamnotagreekgoddess.blogspot.com/2011/07/saya-nak-ga-dari-korea-dan-bandung.html

Nor Liyana Sana'a said...

ronasutra saya beli kat facebook...sebab murah..baru dalam rm 42 satu unit..kalu beli kat luar..mahal dalam rm 48..
beli kat fb pergi kat link
ini
http://www.facebook.com/pages/Ronasutra-Mineral-Makeup-2-in-1-Foundation-Powder/40446710789

untuk VCO beli kat melaka pun ada ..agen punya
http://www.eazycatalyst.com/search/label/vco-kehamilan
untuk kat melaka punya :)

khairul akmal azman said...

kay nak try gak la..

Pinky Pixie said...

@Melissa Y: haha. ok kak. =)

Pinky Pixie said...

@Nor Liyana Sana'a: ok dear. thanx utk info tu.. hehe. nk terjah nnti. =D

miss raihan said...

@Pinky Pixie
okey cube ye dear.agak berkesan =)