Saturday, June 11, 2011

♥ Abah bercerita pasal blog ♥

Assalamualaikum dan hi! 

Yeah, boleh plak abah nak bagi ceramah free hari ni. Sejam lebih rasanya dok kena bebel. Tak ape, anak abah. kena dengar nasihat. Tak pernah-pernah abah nak bercerita pasal belog, tetiba hari ni keluar plak topik tu dari mulut dia. 

dedi: kau tahu tak sekarang ni orang buat duit dari iklan.
aii: Oh.. abah cerita pasal web/blog dan pengiklan macam Nuffnang la ni..(da lama tahu la bahhh.. kehkeh)
mami: laa.. kan dia memang da ada belog. hari tu baru cashout cek. hasil selama setahun eh tii..
aii: aha.. tak banyak pun. tapi jadilah buat main-main. (harap-harap abah tak tanya ape belog aii. kalau tak matik macam-macam cerita ada dalam ni) 
dedi: tu laa.. abah da tua.. kalau tak abah pun nak buat juga. (wah, kemain abah nak buat juga. hihi)
*lepas tu abah pun pot-pet cerita pasal cara-cara nak berjaya dengan belog, pasal seo, pasal  ranking dalam google. Abah pesan, kita kena banyak membaca, kena prihatin dengan apa yang sedang berlaku, update info-info yang ramai orang cari.wah-wah, entah berapa lama dia usha benda tu pun aku tak tahu. 

actually masa aku menganggur dulu memang selalu banyak membaca pasal tips-tips yang berkaitan belog tu semua. Tapi sekarang.. haremmm. sampai da lupa tips-tips bagai tu. Hari-hari hupdate ikut suka pasal personal life. Orang kata buat apa nak ada belog, nak cerita aktiviti kita, ingat retiss ker kan. eceh, kadang-kadang kita tak perasan kita boleh belajar dari cerita kehidupan orang lain. Bergantung kepada olahan cerita seseorang tu. Benda yang tak tahu boleh jadi tahu. Kan?


Rasanya ini kali terakhir aku menghabiskan duit. Itulah selagi duit tak habis, ada je yang nak beli. Asalnya nak tukar pencuci muka, tapi macam tak sure je produk apa yang sesuai. Alhamdulillah muka bukan jenis yang cerewet sangat. Tapi kenapa tak cerah-cerah pun guna Garnier tu, kehkeh. Cuma tukar compact powder aja kali ni. Dari Maybelline kepada SimplySiti. Terpengaruh dengan kawan sekerja la ni. Nasiblah Watson tengah sale, jimat! 



18 comments:

♥iDaYu aYu♥ said...

hahahaha...abah2.... nak pjm bt abah ayu leh? hehehehe..wah,....byk duet nie beli SS! td tmn mama ayu g guardian. dye beli ZA. ayu melopong jerk tgk.hahahahah

kinn said...

ehh sama la kita. guna garnier xcerah2. ekekeke. watson sale? wow kena pergi ni. hihi

Pinky Pixie said...

@♥iDaYu aYu♥: haha.. bnyk la sngt. xde ah. wahh.. ZA. hihi. pnjam abah? sila..sila.. kehkeh

Pinky Pixie said...

@kinn: harusla. sila pergi cepat! hihi. kan.. still gelap.. hee~

kaizen said...

sempoi jer abah akak....

emieysandra said...

tua2 pun leh men blog ag, bia la kalau abah nk buat, ehehe

Pinky Pixie said...

@kaizen: hihi. sempoi la sngt. ekeke~

Pinky Pixie said...

@emieysandra: hihi. takut kantoi.

dak eina said...

kte pon rasa nk tkar compact powder jugak la.. sbb pakai maybelline, muka bminyak giler T__T

ok x simplysiti ni?? bleh ganti dato siti x? hahaha!

Niesa said...

ok x guna ss or garnier?niesa muka sensitip ssh nk carik product yg sesuai...tension..skang guna oxy je.. T_T..

psst..nasib bek ayah niesa xreti blog2 nih..ehehe..

Aida Azryn said...

aida sekali pon xpernahpakai produk simpicity lagi. =,=

Isyraq said...

huhuhu...
knape x ajak jeww daddy awak tuu buat blog skali...
msti best baca kisah2 pengalaman dia... ehehehe

Pinky Pixie said...

@dak eina: kalah dato siti tau nyahhh.. huehue~

Pinky Pixie said...

@Niesa: stakat ni ok alhmdlah.. hihi. wahh, kalau ayah niesa pun da berblog.. abeslah.. hihi

Pinky Pixie said...

@Aida Azryn: cube terai nntii.. kehkeh

Pinky Pixie said...

@Isyraq: haha.. takot kot.. nak tulis macam2 nnti, da susa.. kihkih

nuruashia ♥ said...

spoting abh kamu :)
papepon simply siti tu best kee gune??
mau try ah ehehhe :)

Pinky Pixie said...

@nuruashia ♥; da gune.. best la dear! hehe