Thursday, February 17, 2011

♥ Koleksi tutorial handmade bag ♥

Assalamualaikum dan hi!

Bagi mereka yang tercari-cari tutorial untuk menjahit sendiri pelbagai jenis beg, kat sini saya kongsikan 1 link. Memang ada banyak sangat jenis bag yang ada kat situ. Purse, pencil box, laptop sleeve, tote bag, makeup bag, sling bag, coin purse, camera pouch dan macam-macam lagi. Sangat banyak ok.

Klik je pada gambar. Ada gambar dan step untuk buat bag-bag tersebut. Agak detail juga penerangannya dengan gambar yang jelas. Dan setiap tutorial tu memang milik orang yang berlainan tapi dikumpulkan dalam 1 blog iaitu:






Ada yang mintak saya buat tutorial untuk handmade yang ada di Pink Heart Craft. Tapi sampai sekarang, tak tahu macam mana nak buat. Sebab.... saya bukan pro dalam bidang jahitan. hihi. ok, selamat menjahit!

10 comments:

KHAIRUNNIESA said...

wahhh!!thanks kerana bg tutorial tu..kot2 nisa nk mencuba ni..hehe.. (kalau rajin kot..heee~)

sarah mohamad said...

wohha ! best ni !!

nanti boleh cuba buat sendiri kan .

Amirrah Zawani said...

yati pun pro jugak.. jahit cantik je :)

cikpia said...

watpa nak blajar.... order jer dari anda kan senang..... he he.......

apa projek terbaru??

nurulfaridah said...

Bestnye.nk visit blog nih la! :D

Hezesuze said...

tak reti menjahit ler uols hehehe

Cik Yana said...

Uwaaa~ cik Yana pun nak belajar jugak buat benda-benda ni. Nanti boleh buat bisnes sendiri. Tapi tak gerak-gerak pun lagi. Hahaha~

d_LA said...

nak yatie je tulon jahitkan tuk dla..nak jht sendiri malas..hehe..

bunga said...

hehe..bunga ni yatie lau bab jahit mmg surender la..cz mmg xkreatif bab kata orang tak ada patat siput ditangan...lau jahit mesti xsama dan xkemas..hahaha..

dulua ada gaj wak xjadi..hehheeh..

AiDa AzRyN said...

wah.. best gak ni.. nak try la 6t.. :D

Btw,u kena tag la dear..
http://www.aidaazryn.com/2011/02/smiley-baggy-giveaway.html