Sunday, February 13, 2011

♥ Jarang update akan menyebabkan mood berblogging mati ♥

Assalamualaikum dan hi. Walaweh, seminggu tak update blog, pencapaian yang terhebat tahun ni. Tak pernah rasanya mengabaikan blog ini sampai seminggu. Sebabnya bertimpa-timpa masalah yang datang sepanjang minggu lepas. Dari charger laptop yang rosak sehinggalah internet kena potong. kehkeh. Ingatkan modem yang rosak ke ape. Tak sangka plak abah boleh lupa bayar bil streamyx lebih dari 2 bulan. Seksanya tak ada internet memang tak boleh cakap la. Nak semak order dari Pink Heart Craft, tak dapat. Nak buat research design untuk customer pun payah. Ibarat nak buat assignment, nak kena cari bahan kan. 

Sekarang ni bila semua nampak da ok, memang liat gila nak update blog. Macam tak ada idea je nak tulis apa. Walaupun ada macam-macam cerita nak tepek kat sini. Selalunya memang akan jadi macam ni la, tak update 2, 3 hari je, mesti mood nak berblogging tu macam da mati. Makanya, janganlah kejap update, kejap tak. Untuk elakkan blog ini ditinggalkan bersawang oleh tuannya. kan..kan?

Time internet rosak, memang menggelabah nak siapkan order. Lagi-lagi bila customer nak design baru: Doremon. Terpaksa selongkar komik-komik lama. Siap suruh adik-adik tolong lukiskan gambar doremon. Last-last terjumpa juga gambar doremon di baju hujan my sis time dia kecil-kecil dulu. wuhuuu. Apalagi, terus tekap dan lukis. Amacam, ada rupa tak? Ni adalah external case yang bertemakan doremon. 


Tutup cerita pasal craft, sepanjang saya tak update blog, still ada yang follow blog ni. Terima kasih banyak-banyak dan maaf belum sempat singgah blog korang. InsyaAllah lepas ni nak marathon blogwalking blog korang. 

19 comments:

KHAIRUNNIESA said...

salam yati!la..ptut lama tak update entry..hikhik..comel doremon..tp syg xpink..ade ke doremon pink?hee~ (^_^)

dak eina said...

eina plak jrg update sbb dh keje :P

hee

AiDa AzRyN said...

huhu.. aida pun xdpt online 4 hari sebab ada test baru2 ni.. huhu...

btw yati kena tag! XD
http://www.aidaazryn.com/2011/02/segmen-senyum-tak-nampak-gigi.html

Nadia H. said...

skrg order tutp lagi ea?

sri juju said...

2 laa , smpai rndu sri ngn blog pinky ni :P

Cik Yana said...

Uwaa~ cik Pinky. Cik Yana rasa cik Yana akan ikut jejak langkah cik Pinky sebab lappy cik Yana dah rosak semalam. Huhu~ ni pun mintak belas kasihan pinjam lappy adik nak bukak belog kawan-kawan. Uwaa~

echah mashuri said...

hah!baru muncul.ehehhe..miss u:)

zieyha said...

hehehe...yati mengelabah xde internet...akak pon penah mengalami situasi sma..ingat rosak,call2 tm upenya xbyar...malu gler!!

~ ナフィルザ ~ said...

sama la dengan saya..
kelajuan internet BB saya sangat lembab sebab dah over limit,huaa~
Nak blog walking sangat payah,grrr~

saya_arief said...

xmau doraemon, nak gajah..
;p

HaNTwO said...

Comelnya doraemon tu......patutla lama membisukan diri :)

d_LA said...

tol tu, dla skang ni kalo sari x berupdate rs x lengkap je idop neh..cheewahhhhh...nape tomey sgt doraemon tu yunk???grrrrr...nk tmph gak la nt tp xtaw nak yg cane..hehe

Arief Arf said...

betul, once dah malas, memang akan berganda2 malas kan?
hahahaha

X)

Hezesuze said...

betul tu uols...lani dah 2 hari coti mood berblogging pun terus ke laut adeehh!!

Kisah Cinta Kita said...

walaupun x update tp blog awk dah dpt pembaca setia..tahniah yew..

yatie's EPISODE said...

aha. betullah tu. sekali tinggal update belog, keringlah segala idea. wuu t_t

HonEyBuNNy said...

sama la...mcm xdk mood ja bila lma xhupdate...jadi malas busy...heheh

Amirrah Zawani said...

internet takda mmg tak senang duduk.. hehe!! doraemon muka sedih :P.. yati mmg kretif lah.. :)

bunga said...

lama tunggu..hehehe..