Wednesday, February 2, 2011

♥ Blogger buat panggilan di Hot fm kerana bengang dengan gathering yang dihadiri ♥

Salam dan hye. Oh, yeah. Cerita pasal Hot fm tadi. Tiba-tiba terdengar pasal orang yang benggang pasal gathering blogger baru-baru ni. Saya syak mestilah gathering yang baru mereka buat tu kan. Saya pun try tanya kat Sahabat Blogger kot-kot mereka ni tahu. Rupanya seorang dua je yang perasan dengan penggilan tu. 


Cerita full dia macam ni:
Seorang pemanggil lelaki telefon masa segmen bengang tu. Dia cakaplah masa gathering tu mereka ni bermain bowling bersama. Then, dia cuba la approach seorang blogger yang da femes yang bermain di lane sebelahnya. Tapi blogger tu buat tak layan. Itu yang membuatkan dia benggang dan juga membuatkan 1 team dia pun rasa meluat pada blogger tersebut. Dia anggap yang mungkin dia dilayan macam tu sebab dia tu masih newbie dan sebab tu orang tersebut buat tak layan je. Pengacara radio tu suruh juga dia mention nama blogger tersebut, tapi tak mungkin la nak cakap terang-terangan sewaktu on- air kan. Cuma pesanan dia pada blogger tersebut, cuba jangan berlagak diva dan ingatlah hidup ini tak selalunya kita akan berada di atas. Ada masanya kita akan berada di bawah juga. 

Lebih kurang macam tu la dialongnya. Ok, benda ni macam tak patut dijadikan isu kan? Nampak macam remeh je. Tapi da macam mencemarkan gathering yang korang join. Bukan ke sepatutnya bertambah rapat. Mungkin cara dia nak bertegur blogger tersebut yang tak kena pada masanya. Mungkin keadaan bising time tu ke. Sure la, saya tak tahu situasinya. Tapi just think positive je la. Jangan la beranggapan terlalu besar jurang antara seorang blogger baru dan blogger yang da lama. Tapi kalau memang betul, blogger tu buat tak layan, mungkin dia ada reason yang tersendiri. Kan?  


44 comments:

mie said...

fuh!!
gue pun baru tau...
xpernah dapat join mana2 gathering lagi

bun said...

huhuhu

macam mana boleh jadi cam tue

maybe orang tue tak dengar ke

tak pasal-pasal je

EmanCloud said...

betul2.. wah laju buat post? haha eh pape pon dapat salm ben bro ngan syah huhuhu!

Liyana Lunia. said...

eh eh tak salahkn pun lelaki bengang. kite kene fhm perasan dia, dia try approach blogger femes tu TAPI TAK DILAYAN kalau bising pun mesti lh nk borak2 ke apa kn, sbb tu lelaki tu bengang kot? yg blogger femes tu yng yiyin nak tahuuuu sesgt HAHA

Bro Framestone said...

oh.. lelaki ke tue..??

nnt bro nk listkan balik sape dive yang join gath...

xsuka la dengar cite2 cam nie..

mybe die tengah mood x stabil ke..

jika blogger yang die maksudkan adalah blogger yang bro teka ini...

bro rasa blogger tue tgh mood tidak stabil.. sebab bro tegur sembang2 pun die cam xok..

harap faham la ek.. ke lelaki mmg xfaham pasal time2 gurl nie

akmalhilmi said...

adeh
tak matang je aku rasa??
ades

Kembang Perawan 3288 said...

:k: lah camtu plak dah. aku x join tak taw pape. hahhaahhahahaa... sape yg hot sgt tu.

Fathiha Zainal said...

Eh eh? Bleh plak cmtu kn?? Mcm2..

mahirahnazlim said...

kurang garam betul insan itu . adoii

athirah said...

chill sudey... hahahaha... naseb x g gathering ritu :DDDD

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

alamak.. cite gini pun timbul...
duh... cemar-cemar..

mayb mcm hg kate la kan.. kadaan bising or tak prasan..
cool down jek la..

Ayeem Jemain said...

tu sebab malas gi gathering hehe.

khaizarien said...

hurmmm ala.x syiok r kuar cite cam nie.... xyah terase la. sbb time tu tgah bising sgt2 kot. ckp ngn org sebelah pun kene bisik & jerit

Manja (let it be my sweet name) said...

salam, Manja pun ade dengar gak kat radio.. no komen, maybe, byk sgt kut org tegur blogger tu sampai dah x terlayan. maybe x sengaja jut

nurulfaridah said...

mcm xbest plak bile da jd cnih kan..

ada mokhtar said...

salah paham agaknye tu... =)

bunga said...

pe pom kena pk positif itu lebih baik kan..cayokk..

maRShA said...

xdgar lax sal ney.. arap2 blogger baru tu xterasa sgt ngn blogger femes tu... mybe dy xprasan or bak kte bro framestone, mood dy xokay kot tym tu... arap2 bnde ney boleh slesai scpat mngkin.. jgn la bngang2.. wt malu kaum bloggers je~~

jom snggah sini
ANASAURUS

forever love said...

saya taw sape yg bengang tue..dammm...

kak ina kl (1) said...

rasanya tau sape dia..terbaca kat blog dia..

Amirrah Zawani said...

siapakah blogger famous tu??
tau lah famous pun tp jgn lah berlagak.. apa2 pun kita kena dgr dua2 pihak lah kan :)

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

oke. newbie. biarkn jela..huhu

alinac lover said...

sapa la agaknya tuh ek~

Syafiq Rosli said...

lol..xperlulah kan..huhu

wannurfazrini said...

alahaii, sampai gitu sekali nak ke media bagai . simpan dlm prut sudah !

Nadhirah-chan said...

lol sampai camtu . apesal nak cakap kat hot fm lak ? gitau terus kat blogger tu kan senang . cakap kat radio pun tak guna , bukan blogger tu tau =='

Oreo said...

baru tau cerita ni lps baca entri ni.

tomatokering :) said...

tak salahkan sape2 .. maybe dorang ada reason masing2 kot .. huu

echah mashuri said...

entahla dear..masing2 ade sbb kot.tp kalau dh satu team tuh maksud dia mmg dh bengang tahap gabanla.harap blogger popular tuh betol2 xdgr.kalau buat2 xdgr mmg sakit ati ah.ehehhe..ape2 pn positive:)

nub said...

hahaha. macam2.

aku lau gathering,aku gather ngan semut2,ngan belalang2 jaa..

hahaha

Wan Gerrard said...

diva ke?..newbie ke?
bukan org kenal pun :P

Menanti Torres di Chelsea
Musim Perpindahan dah selesai, Liverpool?

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

jd pe jwpn penyampai tu sis? bengang ke tak bengang?

Haih, mcam2 btul..bnda cani pun nak kecoh -.-

sissyira said...

salam pagi khamis =)


huhu...kelakar la..

KHAIRUNNIESA said...

biasa la tu..manusia..msti ada je yg xpuas hatinya..haha..mcm2..t bnda kecik lh jd besa...peace no war..haha...

bact said...

membosan kn la orang macam "dia" neh
lagi nk heboh 1 dunia..
kah kah kah

Pengikl said...

Aku pun ada kat situ dan ada dgr berita mcm tu.. memang bengang lah kita ni blogger biasa2 jer sebab nak luah perasaan dan juga nak buat cerita sendiri tapi kalau dah mcm belagak Diva tu kau artis ker atau PM ker... baru keluar majalah sikit kecoh....

~eZmALiZa~ said...

adekah ia ade kaitan dgn ape yg ezma punye cite skrg ni??tapi ezma xmain bowling pon..sbb dtg lmbt... uwaaa..xkn la yuyu orgnye??

Ery Farieha said...

mengikut pengalaman beberapa kali join gath, mmg wujud lah kes ceni.

dia stakat nak approach tp x approach lg. kalau betul dia tu blogger pemes, mmg logik lah kalo dia x kenal sape, melainkan mmg korg dah friend.

tak suka lah style laki gini.

saya_arief said...

kami newbie.
kami biase je.
:D

Fitrihadi.com said...

kalau dengar sebelah pihak je takleh nak kata apa2..mungkin ada sebab blogger yang ignore tu tak layan.. tapi kalau sombong tu ermm memang kuciwa gila2 ar.. saya di dunia realiti pun dah banyak kali di ignore.. *tensen

Hawa sTiLL sTudenT said...

suke hati dye je?
but, salah sape sbnrnye?
hrmm..ta taw lah..

fariza zulaika said...

dasat2..

y u y u Z u l a i k h a said...

halamakkk~ sape ya blogger tu.. mungkin dia tak dengar.. tak perlu la nak kecuh kecuh. terus cakap kat blogger tu kan senang.. hmmm...mungkin sebab blogger yang kononnya belagak diva tu tak dengar, bising masa tu.. yuyu tau la yuyu kat sane juga.. tak pon, sebab dia tak perasan. mood tak ok ke. setakat tegur sekali, tak leh jugak, try tegur sekali lagi.. hmmm

n!da said...

isu panaz nih!
siapakah gerangannya?? hehe