Friday, January 28, 2011

♥ Tidur lena dengan 'mosquito catcher' ♥

Pehh, apsal tajuk macam dalam iklan je. huahua. Actually da seminggu try menda alah ni. Walaupun rupanya macam tong sampah(buat kata adikku la) tapi sebenarnya dia cekap memerangkap nyamuk. Serius syok. Siap boleh jadi lampu tidur lagi. so, kira 2 in 1 la kot. Hari tu time shopping sempat juga meng'paw' my mom menda ni. Disebabkan malas sangat nak guna ridset lagi. Actually diorang semua da ade. cuma bilik yatie je kena pakai ridset. sob2. Selalunyakan bila guna ridset kena sembur then tunggu setengah jam baru boleh tidur. Then, dengan bau ridset tu lagi. pehh *pengsan.

comel tak? ciss, terpaksa beli warna hijau. cuma tinggal yang ni sahaja. 

Kalau ikut pilihan yang ada, sepatutnya da PINK! grrr.

Yang ni plak, mak dan abah punya. Saiz yang lebih comel. Rupa iras panda kan. ngeh2


Ni macam rupa apa ea. Ni letak dalam bilik adik-adik lelaki yatie. Yang ni paling syok. Sebab tiap-tiap malam macam buat barbeque nyamuk. yang terlekat kat besi-besi tu akan terbakar. huhu. Kiranya, nyamuk terus mati. Kalau  macam katak tu, dia cuma perangkap sahaja. Da pagi baru mati. Contohnya macam gambar kat bawah ni:

Amacam banyak tak? ok, ni gambar dari google je. Bilik yatie tak ada la banyak nyamuk macam ni. Da macam duduk hutan mana la plak kan.

1 malam kira dalam 10 hingga belas-belas je yang dapat ditangkap. 

Sekarang ni hari-hari tidur lena ok. muahaha. Katakan TIDAK kepada nyamuk. Benda ni mesra alam ouh. Ada yang guna kipas sahaja, ada yang guna lampu sahaja. Cubalah sendiri baru tahu =D

19 comments:

Hezesuze said...

uiks cantiknye perangkap nyamuk tu..weols lak b4 tido haruss sembur itu ridsect daaaa...

lgpun weols pakai kipas tuk halau nyamuk!!!

simon said...

comel nyaaaaaa :)

AiDa AzRyN said...

sah2 nak cari kale pink jugak kan?tp sygnye xde.. :P

d_LA said...

barang baik tu yt..comey giler lak tuhhhhh..grrrrr..sy pun nak kene pakai 1 ni..

bunga said...

cutenya..

Nurul Mazni said...

mane nak beli benda comel tu??
nk beli satu lah~

HonEyBuNNy said...

ila pun ada 1 neh ;-)jom tido dgn nyeyak..hehehhe

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

eee..bestnye. cam nak grab 1. tak pnh nampak la b4 this.. ke kat sbah tadak jual? wuwuwu

Aniss Pinky said...

comell gilee... mana awk beli nih? n brape ye? siyes cun je! :D

.:Nana Farhana:. said...

wah,bestnyer ade mende alah nie..nk kene beli gak nie!hehe

.:Nana Farhana:. said...

wah,bestnyer ade mende alah nie..nk kene beli gak nie!hehe

Wan Gerrard said...

hmm menarik2..kenyang la katak tu tiap hari :P

6 Soalan dari Imam Al Ghazali

Puan Besar Shag Yahaya said...

Macam nak beli jugak lah! ;D

KHAIRUNNIESA said...

wahh...cumel Putera Katak yati tu...hihi...sronok la ade org jg tdo mlm...ehe...(^^,)

saharinasaharudin said...

comel la bende alah ni..:)

nurulfaridah said...

comel je bnde 2..hihi

Isyraq said...

huhuhu... kena dapatkan jugak nihh... hehehe...

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag jumpa ni tadi kat Carreforu. Nak beli tapi di batalkan hasrat sebab tak ada duit. Haha ;D

n!da said...

wow!! macam best.
dan menarik
dan comel
dam cantek..
bape hengget ni cik yati?