Tuesday, December 7, 2010

♥ Potong sudah, lega! ♥

orang kata kalau letak gambar cute, followers bertambah. walau xnmpk cute, aii nak tengok kajian ni betul ke tak. muahaha!

Salam Maal Hijrah buat semua. Moga tahun baru yang bakal kita lalui ni lebih baik dari tahun sebelumnya. Amin.

Ini cerita semalam. Tak sempat nak update disebabkan kepenatan kena urut. Oh, tak rugi rasanya bila pergi kedai hari Isnin. Da la tak ada orang. Biasa, potong rambut dan cuci dalam setengah jam. Semalam terus jadi 1 jam. Mana taknya, habis dari kepala sampai ke pinggang, perempuan tu urut. Saat tu, macam terasa perempuan tu urut papan. Tak Paham? Sila buat-buat paham. Jangan mengutuk. hekhek. 

Yang tak best, sambil dia cuci-cuci rambut, terdengar la perbualan diorang. Sorang pak cik masuk then dia tanya kat perempuan Melayu tu, "hey, nombor kau kena tak semalam?" Perempuan tu macam segan-segan nak jawab plus macam nak tak nak layan je. Then, pak cik tu terus bercerita pasal nombor dyorang beli. Ikut pemahaman saya, pak cik tu belikan untuk budak-budak yang lain. Dan mereka cuma tunggu result je nombor tu kena atau tak. wala, tak sangka budak remaja pun ada yang main nombor. Kalau pak cik- pak cik tua tu pernah la nampak. Isk2, tak tahu nak cakap apa.

My mom nampak rambut baru, apa dia cakap? "alaa, setakat rambut macam ni mak pun boleh potongkan." grrrr. sebenarnya aii takut rambut jadi macam tudung saji kalau mak yang potongkan. hehe. simpan dalam hati. 


19 comments:

HonEyBuNNy said...

wah2....cntknya tuan blog neh.....ish pak cik...xmaloo betul la...leh cakap sal nber ekor dpn org...hehhe

Yann Mazian said...

tabik spring toing toing kat pak cik tuh kan? selamba jek tanya pasal no. ekor depan org len. hoho.

selamat menyambut maal hijrah, yati... :)

Nisa A. said...

whaaa gitu kahhh???
kantoi laa pempuan td tu main nombor jugakkk hehee~

eynda said...

Cute tuan blog!

Kamil ace[tm] said...

penah skali nmpk org tua bli no. siap berbju melayu dn berkopiah, part tu mmg x bole blah la..
ape nk jd da..

twinkle twinkle said...

hee,,org zmn skrg ni xmalu betul wt keje slh terang terangan

hani apandi said...

no.awak kena tak? haha.
pakcik & org muda sekarang sama je.

salam maal hijrah pinky! :D

AiDa AzRyN said...

salam maal hijrah.. ;)

Myra said...

manisnya anak dara ni.....hi hi hi...

little cart00n said...

haa..ckp kat mak, kakak ckp takut rambut jadi macam tudung saji kalau mak yg potong kan..
hahha

Nor Liyana Sana'a said...

cik pinky...
mau tanya skit..tp xada kaitan dengan entry awak...
ngeee..kat melaka kan..kat mana ada jual hanger shawls 28 lubang tu eh...
saya nak sangat hanger tu..:P
please feed me back..

Amirrah Zawani said...

sedih tgk org melayu kita pun ramai yg main no ekor =_=

Izzan Salwana said...

Salam maal hijrahhhhh sis pinky pixieee, heee :)

fyna said...

i xpenah lak tau bdk muda pon men no ekor ni..haish!

sri juju said...

title tuu , plk je mule2 , dh bce bru fhm . hahaha .

btw , tomeyy snggh akak ni :D

HaNTwO said...

ngatkan potong ape tadi...saspen je hehehehe..

n!da said...

tmpt gunting rambut ke spa?
mcm tudung saji? ohohoo.

ayah i dlu taruk kulit buah limau bali. gunting. jadilah abu bakar elah. hehe

saya_arief said...

muke control ayu..
;p

Cik Tom said...

gojes!