Sunday, November 28, 2010

♥ Sambung belajar, kerja @ kahwin? ♥

Oh, serius. Mood tengah down gila. Eh, nak kata tak ada sebab, rasanya ada kot. Tapi sepatutnya tak perlu rasa down. demm. 

Check result uitm tadi. yay, 
Harap Maaf, 
Permohonan anda ke Universiti Teknologi MARA adalah tidak berjaya.
Perasaan ni yang tak pasti. Harus gembira ke sedih. Masa mohon tu, memang 50:50 je. Kalau dapat, kira penuhi impian mak yang suruh anak dia ni sambung belajar. Cehh, konon anak yang baik.  Tapi kalau tak dapat pun best juga, boleh kerja. Dapat duit, boleh shopping tiap-tiap bulan. Itu je la kerja perempuan ni. Muahaha. 

Sekarang ni tak tahu nak jadi apa. Da macam tak ada arah tujuan hidup ni. Seolah-olah setahun yang cepat dari rakan sebaya da macam membazir. ho, tak paham? Actually masa darjah 3, saya pernah ambil exam PTS @ Penilaian Tahap Satu. Atau dikenali sebagai "lompat kelas". apekah bahasa yang aku guna ni? Kiranya lompat dari darjah 3 ke darjah 5. Tak merasa waktu darjah 4 la kan. That's y la saya dapat diploma awal. haha. Tu pun ada blogger yang perasan pasal menda tu. Pandai juga c Dak Eina ni teka umur yatie.

1 jer persepsi terhadap 'budak lompat' yang harus diperbetulkan. Tak semua budak yang dapat lompat kelas ni pandai. Macam saya ni mungkin bernasib baik je kot. Time kecik-kecik je pandai. Da besar panjang ni, otak macam da slow je. miahaha.


Merenung masa hadapan. Kerja, belajar, kahwin? Oh-TIDAK!

33 comments:

sri juju said...

belajar ! . x blajar x dpt kerja .
suami nk istri pndai ;)
blajar --> kerja --> kawin :D

little cart00n said...

kakak..
jgnlah down bila tak dpt uitm..
ada hikmah tu.. :)

Admiral Hafiz said...

sabarla k
xper2
t keje , dapat gaji first tu
belanje i k
hehe



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

aYun said...

Bisnes je yang.... Awk kreatif.. mesti boleh lagi maju.. :)

inanina said...

sri juju.. salah tu... suami nak isteri yang bijak... bukan pandai...
yatie: relax keyh.. yatie masa muda.... bisnes pun agak ok kan?? sabar ok.....

MiMiEy :) said...

jgn sedih tw kak.
x pe lah, akak ada bakat dlm jahit menjahit nie.
so, dpt cari duit dgn buat benda2 comel 2.

chayok3

Izzan Salwana said...

Baru lalu-lalu dekat blog ni, nmpm post ni.

pape pun, tabah! :) Follow yr heart. Ehee :D

Izzan Salwana said...

*nmpk

Nur Izzaty said...

dalam umur sekarang baik fokus belajar kot. sbb mase mude mude ni otak kite fresh lagi, tanggungjwb tak besar. tapi bagus jgk cdgn org lain psl bisnes tu. why dont you do both. bisnes + blaja. manage jadual betul betul mesti bole berjaye! da ade duit bole kawin pule! yay! eh kite pulak yg hepi. hehe

ps : kite baru 1st time sampai sini. ttbe trus komen pjg pjg xpe kan? (: salam kenal!

Rara Farah said...

oh cik pinky...sy pon ta dpt uitm...sgt2 sedey sbb rsult sy sme jew ngn mber lelaki yg dpt tuh....mgkin lelaki pilihan utama dyeorg..huhuhu..nie bingung nk wt ape...sobs

HonEyBuNNy said...

jangan sedih2..pasti ada hikmah...jgn down tau....setiap apa berlaku pasti da hikmah......usaha lagi...xpun minta kerja dgn gov la..apply manyak2..heheh

♥ Roshazzy Shag ♥ said...

Sedih kan. Shag pun tak dapat further kat UiTM. Semangat kot pagi2 buta cek :P Tapi, memang nak sambung belajar gila2. Sedih!!

Matashichi Baisotei said...

i've got award for you.. grab it here my dear..

http://azyaleeya92.blogspot.com/p/award.html

Yann Mazian said...

kalo dapat offer belajar, yati keja lah.
kalo tak dapat offer belajar lagi, tak salah pulak rasanya kalo yati apply untuk keja.
manalah tau rezeki yati nk keja dulu kan? :)
kahwin tuh, fikirkan kemudian lah cik adik sayang. hihi. :)

~cik manis~ said...

dun worry la syg.
bukannye yati tade effort, juz tade rejeki je. takkan nk gi swasta lak. dhla mahal, n qulaification pun tak tntu kan. sbar3 dlu. kutip pengalman keja dulu ;))

hani apandi said...

sebelum ni diploma kat mane?
lepas dip tak continue trus ke aritu?

cimut munniey :) said...

yatiii! jgnlah down okay!

insyaAllah ad rezekii. jgn putus asa.cimut sntiasa sokong w/p cimut jrg komen kamu punya.

cimut xo9 so can't komen :(

jgn sedih tawww! <3 you!

dak eina said...

yati...jgn sedih2 tau..eina pon xdpt jgk :"(

tp eina dh tau awl2 dh...so xsedih sgt laa..

hmm jom kawen jom...hahaha

Nurul chumel said...

kawin! kawin! kawin!

hahahah.. :)

saya_arief said...

kawin jer teros..

uyt, followers hang da nak sampai seribu tu.cayer laaah..

kak ina kl (1) said...

kalau tak dpt ipta terus ajer ke ipts..tapi pilihlah yang telah berdaftar dan berkualiti.

rugi tau tak sambung belajar..

HaNTwO said...

sambung jela selagi nak blaja..kang dah xnak blaja susah plak hehehe..

PuPeL said...

kawen..hoyehh!

cikpia said...

sila sambung blajar...... tadak sapa nak pandang kalau kita takat ada diploma. zaman sekarang ramai orang pandai....... jangan menyesal di kemudian hari.

sekian, terima kasih.

ct fad said...

semue pun boleh,ikut hati mane yg kuat dulu..kalo dah keje,boleh blajar jugak,tp kawen tu..anytime la kan..janji de calon ngn duit..huhuhu

Langit Pertama said...

TAk perlu down. Terus keje pun ok je.. Smbil2 tu minta sambg blaja lg. Mana tau ada rezeki next time...

d_LA said...

sambung tido best !!haha..wat list baik buruk, tgk mane lebih byk..baru leh decide..tp kalo nak further study baik skang nt bile dh pgg duit mmg mood blaja dh lari mcm dla ni, bile keje mls nk smbg dah..

green yg gorgeous said...

cik yatie..kawen jom..hahah

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

ohh,adik laki naz pn pnh langkau kelas..ehh, tu ke perkataan sebetulnye? heee..

dear, klu nak smbung blaja degree..klu tak dapat yg full time..wat part time cam naz buat ni....secara PJJ la kat USM...lagi mudah dan insyaAllah dpt...

::FAIZ FARISH:: said...

blajar la dulu. bru kawen

Anak Gemilang said...

jangan sedih taw. dah buat ryuan x??
sy pun tak dpt..
uwa...
haha..
kte pg la merayu dulu..
mana taw dpt..

cikinnaberry said...

u apply for degree rite from dip? bukan 15/12 ke check?

nairaariaa said...

huu..tak mengapa...mayb ade hikmah tak dapat smbung lg...ade benda yg best menanti,,,cam keje ataw pe2 la..hee~