Tuesday, November 30, 2010

♥Cara buat signature di blog♥

Salam. Kali ni nak tunjuk cara buat signature yang selalu saya guna dalam blog. Da lama kawan sekolah mintak, tapi sekarang baru ada kerajinan. hehe. So, kalau ada sesiapa nak cuba pun boleh. Cara ni kira paling mudah la, sebab buat kat web tu je. Tak payah register. Untuk blogger yang nak cepat dan senang macam saya boleh la guna kaedah ni. hehe. Contoh hasilnya macam ni. Maklumlah aii tak reti photoshop bagai. 


Mula perlu ke web ini: www.mylivesignature.com
Then, ikut step kat web tu.
Step 1. Enter the name
Step 2. Select the font
Step 3. Select the size
Step 4. Select the color and the background color
Step 5. Set the slope
Finished! The signature is ready.

Kalau tak faham juga, sila rujuk gambar tu hokey,


 Klik dekat perkataan yang berdekatan anak panah tu. 

 Kalau nak buat signature macam contoh kat atas tu, pilih ikut anak panah tu. 

 Masukkan nama yang nak dijadikan sebagai 'signature' di blog. 

 Pilih jenis tulisan yang ada pada senarai nombor yang ditunjukkan anak panah. Tandakan bulat kat tulisan tu

 Pilih saiz sama ada nak kecil ke besar. Agak-agak je mana yang korang berkenan. 

 Pilih latar belakang warna untuk 'signature' korang. Kalau nak transparent, tanda kat kotak tu. Kalau nak ada warna, pilih la kat kod warna tu.

 Yang bahagian ni pilih sama ada korang nak senget sikit ke senget banyak. muahaha.

Da siap. Pastu download dan simpan untuk digunakan dalam blog. 

Kalau nak guna kat email pun boleh, tapi step dia korang ubah dari awal. Kalau ada masalah, roger je ok. Kalau nak ada gambar macam kat bawah, tampal je gambar tu atas signature. Guna 'paint' je pun boleh kot. Ok, sekian~


12 comments:

echah mashuri said...

thnks dear 4 da info..sori echah lame xtinggl jejak sini..line slow..kdg2 dpt bc je entri..komen xdpt..nk tggl kt shoutbox lagila xleh load..grr..

xtrlmbt lg nk wish congrats sbb trcalon untuk blog pilihan tu k..;)

Izzan Salwana said...

Thnk Youuu :)

green yg gorgeous said...

dear, x berat ke?

btw,thnks for da info

::FAIZ FARISH:: said...

penah gak nak letak, tp malas

d_LA said...

dla baru jer nak create signature td..tgh pilih font..tgk2 ade tutorial..sbnrnya x paam lg, kene study balik..hehe..tq tq yt :)

HonEyBuNNy said...

he2....ila pun cm tu...dlu2 pernah letak...tp sbb faktor mals....uwawwawaw

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

naz pn de wat signature sndri kat blog..tapi naz punya jnis tak bole click...tak ingt dh camne buat..huhu

SayaNina said...

salam...nice blog and i love pink!!!!:D

~cik manis~ said...

manis penah baut pastu adjust3 ape ntah kat coding trus ilang -__-

kak ina kl (1) said...

malaslah nak belajar buat..tak pandailah

Siamesecatz said...

Thanks for the tips!! Made mine..

saya_arief said...

mintak sign bleh.?
;p