Monday, November 15, 2010

♥ Cara update entry paling mudah ♥

Tak ada idea nak menaip entry baru? Ni penyelesaiannya. Lalalaa~




1) Masukkan video lagu yang best beserta lirik. 



detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu


2) Ambil berita yang korang rasa macam best. Then ulas la sikit. Jangan la copy paste bulat-bulat dari web.



Gambar bogel Ratu Cantik Dunia 2010 tersebar


LOS ANGELES - Satu-satunya rakyat Amerika Syarikat (AS) yang berjaya dipilih memenangi Ratu Cantik Dunia 2010, Alexandria Mills kini berdepan dengan skandal apabila gambar bogelnya kini tersebar luas, lapor sebuah akhbar semalam.
Mills yang baru dimahkotakan sebagai Ratu Cantik Dunia pada bulan lepas di China dikatakan merakam gambarnya dalam keadaan bogel di bilik mandi pada musim panas yang lalu.
Gadis berusia 18 tahun itu telah merakamkan gambarnya duduk di dalam tandas kemudian menghantar rakaman tersebut kepada teman lelakinya ketika itu.
Mills bukan ratu cantik pertama yang berhadapan dengan kontroversi seperti itu di AS.
Seorang gadis, Carrie Prejean terpaksa menerima hakikat gelarannya dilucutkan sebagai Ratu Cantik California setelah gambar-gambar seksi dan satu video seksnya tersebar luas. - Agensi
Sumber: Kosmo!
Nota kaki: Ni contoh je ok. Haha, harap-harap jangan la keyword lucah masuk kat blog ni. ngeh2.
3. Masuk contest or giveaway. 
Da kira update la juga kan. hihi. Jangan ingat masuk contest tu tak mendatangkan traffic kat blog korang. Kalau korang join contest yang gempak dan join dengan awal, sure ramai stalk korang. Nak taw macam mana korang jawab soalan tu. kan..kan..
4. Ambil award dari blogger lain. 
Ni kira sebagai menghargai jasa kawan-kawan blog, buatlah 1 entry untuk jawab tag atau terima award. Mesti akan terasa dirimu begitu beharga. woah, da lama tak jawab tag. Selalu lupa je. ngeh2.
5. Masukkan isu-isu semasa yang hangat dan hangit. 
Kat facebook tu ada macam-macam yang orang shared kan. Video romen-romen yang tengah hangat la. wakaka. Tapi lebih baik kalau share benda-benda ilmiah. Tapi pastikan ianya dari sumber yang betul. Kang da bagi ajaran sesat siapa yang susah. 

Sebenarnya tak ada idea nak tulis entry hari ni. muahaha~



17 comments:

Admiral Hafiz said...

haha
tambah sikit

6) wat tutorial ke..
xkisah pasal pe..
blogging, pc, cara ikat shawl ke...

tapi yang no. 1 tu
bosan gak klu asyik post lagu je


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

hehehe...betul2...
cara paling simple tu...

btw yati..naz de tag yati kat entry naz...mesti ikot this contest! hadiah best! hehee

ni link tuk entry naz tu :)

http://yslgalz213.blogspot.com/2010/11/kawaii-gadgets-contest.html

green yg gorgeous said...

agree 100%

AiDa AzRyN said...

sokong jugak! ngeeeeeeee~ ;D

Kamil ace[tm] said...

haha..ats dh cantek dh lgu, tbe2 kluar bogel plak kt bwh :P

F.I.C.K.R.Y said...

Upload dari Youtube tu Fikk setuju!
Simple dan pendek~

KimiCnoL said...

thnks..tips berguna ;)

sui nawi said...

lirik...
berita..
award...

update mcm belek newspaper kn?
huhu.

Arief Arf said...

senang2 kalau takde idea nak post pape takyah post je.
wahahahahahaha

X)

Yaya Saje said...

sempoi2......

MASZ said...

tips yang berguna sangat-sangat. hihihi. thanks dear! :)

aliesha kirana said...

heeheh..thanks tip!

MiMiEy :) said...

wah.
tips yg bgus nie.
mimie selalu blur x tw nak post apa

Fakhrur Razi berkata said...

hahaha tips ni sesuai utk org yg pmlas cm ak xD
thx for sharing ;D

Isyraq said...

kumpul duit beli D90...
huuhuhu...

HonEyBuNNy said...

heheh..tips berguna kalau ila xdk idea..nghe3

cikpia said...

aku dah seminggu tak hapdet nie caner........??? he he... kena aplikasikan la tips tu.... =)