Wednesday, October 13, 2010

♥ Label craft ♥

Salam. 

Blog ni tinggal nyawa-nyawa ikan... Tuan blog makin busy dan hampir melupakan beliau. 

Lepas berhiberbasi tu, macam nak terus menghilang plak. Mood berblogging terus lenyap. Ekeke. 

Saya cuba membalas komen dan balas jejak di shoutbox, tapi mood tak nak datang juga. Ok, nak berusaha lagi hari ni. hehe.

Tapi kalau blog craft yang ni : PINK ♥ CRAFT  memang hari-hari update. 

Dan, sebenarnya saya da ada label baru untuk hasil craft tersebut.. hehe. 




Saya buat sendiri label ni, memandangkan my sis yang pro ni cakap label yang saya nak tempah tu mahal. Dan my abah, survey2 di internet macam mana nak buat label sendiri kan. Perangai abah ni 1 je, apa-apa barang dia memang suka buat sendiri. Dari bab wiring, buat rumah, betulkan perkakas dan lain-lain semua nak buat sendiri. Best juga kan, boleh belajar benda baru. Tu pun masih tak siap lagi settlekan label. hihi.

Mula-mula nak rasmikan kat purse sendiri. Tapi macam tak sempat je. Sebab order dari orang lain, still dalam proses. So kawan my sis la yang dapat rasmikan label ni dulu.. huhu. Label ni agak gedabak. kali pertama try kan, lepas ni boleh cari kain yang kecil sedikit.




Abah kata lepas ni nak buat bisnes buat label pula... cett!






20 comments:

sri juju said...

gedabak ? haha . xd la . cumel jee :D

aMyErInAiMiE said...

ok gk cdgn abah awak tu! kte pun malas nk carik jauh2.hehe.klu jd nk wt biz label btau tau.kte nk wt label kte.kasi murah2 tau.1st customer ni.ehehe. ;)

n!da said...

waaa.. abah sangat supporting larh!

Miss MiraAida said...

abah akak memang perancang ekonomi yang bijak

F.I.C.K.R.Y said...

Uihss... satu keluarga akak ni memang jenis D.I.Y laa、、、
Sangat kreatif dan inovatif~
Patut le akak memang suke buat kraftangan ni ekk...
Keep It On...

~Ikhlas dari adekmu yang masih belum mendapat gajah pink.

.s.o.f.i.a. said...

wat caner tu??? gila menarik!!!!!

sumpah jeles!!!!! (mana paul frank? - nak tanya sampai ko muntah ijau))

izyanty collection said...

camna ek buat label sendiri tu, tulisan tu print atas kain sendiri ke?

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

ok ape cadangan abah tu :) gedabak la jugak tp br nmpk hasil tgn pinky ;) comel jep.

ciknamr said...

nak wat label jugak!!! heeee :D

Isyraq said...

huhuhuhu... kalau sarung laptop boleh x??? sbb skang xde sarung laptop yg funkie2..yg ada semua bentuk orang2 tua dgn style offc... huhuhu....

~cik tiram~ said...

cantek nyeeeee..cane nak wat tuh...??

d_LA said...

nak tempah gak la..cantek la dear :)

Tomato Gurl's Life said...

semua kreatif..bestnye...cumil la label tue..

Hezesuze said...

ok latuh uols..bleh weols tempah label salamah catering kt uols...hihihihihi

Nurul chumel said...

bagus la u ni..
wat bisnes..
maybe u dah dianugerahkan sbg org yg kreatif..

Arief Arf said...

nyawa2 ikan?
cepat, campak dalam laut!
kasi hidup balik!

X)

ieQa sWetLuv said...

wahh kreatif nye =)

haidi takeAfoto said...

jeles giler ngn org2 yg berseni ni..nice artwork...belajo mane ni..turun temurun ek...jeles2..kene cari wife yg ade bakat2 cmni gak la..hehe cik pinky dah mkin bz ek skg..bz tu bz gak..tp jgn x update belog ek..hehe

Black_roses92 said...

best nye!!! xpela.. sme2 la 1 keluarga buat bsnes. ley buat duit.. hehe..

aYun said...

Yang, Nak Tutorial please buat abel sendiri