Friday, October 22, 2010

♥ Dunia Cupcakes! ♥

Salam.

Semua tempahan da siap. Lega kepala. Da boleh tidur lena sekejap. Tiba-tiba rindu nak buat cupcakes lagi! Xkira la cupcakes betul or dari clay. Janji rupa macam cupcakes. Saya pernah belajar buat cupcakes ni masa belajar dulu. Oh, sesungguhnya banyak yang dapat kita pelajari dari assignment yang berlambak kami dapat tiap-tiap minggu. 



Bersungguh- sungguh buat time ni. Syiookk!



 Ni hasil setiap ahli dalam kumpulan kami. First time buat kan, ala-ala comot gitu. hehe. Takpe, yang penting otak kena kreatif mendesign corak yang cacar marba. =p


Lagi senang buat cupcakes dari clay. Tak payah pakai gula, tepung bagai. Cuma clay macam-macam warna je. Dapur pun tak kan bersepah sebab bukan buat kat dapur kan. 


 Ni packaging first yang kena reject. Mula-mula tak paham konsep yang lecturer nak. Boleh plak design main tampal-tampal. heee~



Ni packaging kedua yang diluluskan. Oh, siap dapat pujian lagi. Masing-masing dalam group saya tak ada kemahiran sangat nak design guna Adobe Illustrator & Photoshop. Tapi try2, maka menjadilah rupa kotak. Kiranya kena andaikan kalau kita keluarkan produk betul-betul, mesti ada packaging real kan.




Ni rumah kedai kami. Berapa malam buat memang tak ingat. Nasib baik saya pernah ambil subjek kejuruteraan time sekolah menengah dulu. Boleh aplikasi buat rumah kedai ni dari kadbod. hehe.  Korang zoom la kalau nak tengok apa yang ada dalam tu. Memang sayang tak amek gambar jarak dekat. Dalam tu ada aksesori, roti & kek, cashier yang pakai bikini. Ciss, kawan-kawan saya ni memang kreatif terlampau. hihi.



Ni ahli group saya untuk tugasan buat video tu. Kamera kecik tu jer saya punya. Yang lain, sponsor dari poly la. ekeke.

Rindu korang!


29 comments:

Black_roses92 said...

bestnye!!! buatkan kita ley x?? tapi free punye.. hehe

beLLa said...

comeynye! kalau tgk cupcake, rasa sayang nak makan. comel sangat! ;p

Amirrah Zawani said...

comel2 cupcakes tu..
kreatifnya korang buat rumah kedai tu.. cantikkkk :)

Tomato Gurl's Life said...

nampak sedap+comel..nak!!!

shark said...

aisey...
kek cantik
bekas dia pn cantik
mmg laku ler

d_LA said...

wahhhh..cik pinky byk bakat la..kagum2..tingin nak blaja wat2 benda cam gini..

My MiRa said...

bestnyer!!!!! untung pandai wat cup cake..

hye..singgah sini and bermurah hati klik your nuff

.s.o.f.i.a. said...

nie aku tak paham nie.....

ko nie blajar subjek apa ni??? buat kek la, buat model bangunan la.....

konpius aku ni!!!!

G.R.E.E.N.Y.G.O.R.G.E.O.U.S said...

shantek nya..
kretif lg la u'ol.
wish u lux

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

wahh~ ur so creative la dear...
best sngt...mcm2 bole buat.
design2 ni, sume dlm tngan kan?

teringin tol nak jd cam yati ni...isk2...manala bakat terpendam ni..tak terluah2..huhu

bertuah sapa dpt yati ni...menantu serba bole ^__^

dak eina said...

xlme lg bukak blog cupcakes pulak kan yt..huhu.

kretif2 suka tgk rumah kedai tuh...

fara said...

wah! sgt semat oke!!!
ni klo bniaga betol mesti laku! :)

AiDa AzRyN said...

Canteknye kek tu! :D

sri juju said...

giler cntik cupcake uh ! arghh ~ :)

Hezesuze said...

walaweiiii meh campak seketul cupcakes tu kt weols ngeeee

MiMiEy :) said...

wah, cantinya cupcakes 2.
sayang nak makan kalau kiut sangat cupcakes nye.
lagi2 warna pink.
arrrghh. geramnya

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

kreatif nye ! ajar buat cupcakes syg :D

ain kadir said...

halamak..meleh air lio tengok eyh..hehe..

mesti sedap kan??pandai kamoo buat..(^,^)

Yann Mazian said...

alololo. nampak sedap je. comel lak tu. :D

Nurul chumel said...

cun!

ciknamr said...

cantiknye!!! cupcakes yg 1st tuh guna butter cream kan? yg 2nd tuh guna fondant? waahhh mcm mn nak buat cm tuh???

lg 1, teringin nk buat reka kedai dr cupboard mcm tuh!!! ngeh3 :D

Isyraq said...

sedapnya... huuwmmmm... lapar la plakk...

Mimi Saidi said...

bwu jumpe blog ni.follow u..btw, cupcakes tu sgt comel!

IzzaH si pari pari said...

eh!
tangan emas betul budak ni
buat cupcake pon jadi
haish!manyak jeles~

ieQa sWetLuv said...

wahh jelesnye.. wahh kene menuntut dengan awak ni ngee..


rase cm nak try wat cupcake cmni.. tp x reti huk3 T_T

nasuha ahmad helmi said...

wahhh!!! bestnyer buat model kedai tu,cute jer...macam mana ye buat kotak tu? nampak super sweet la =)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

sangat tomey entry kali ni..suuwweeet nye deco kek n kedai 2..i likeee!!!!

tiefazatie said...

wah!!!sgt2 cumil wak!!

alinac lover said...

terel buat kek ek~