Wednesday, October 27, 2010

♥ Betulkah C Paul Ni Mati? ♥



GAMBAR fail menunjukkan Paul membuka tudung sebuah kotak plastik yang mengandungi kupang dan lambang bendera Jerman semasa membuat ramalan perlawanan Piala Dunia antara Jerman dengan England di akuarium Sea LIfe di bandar Oberhausen, Jerman pada 25 Jun lalu.


FRANKFURT - Seekor sotong kurita, Paul di Jerman yang menyebabkan para peminat bola sepak di seluruh dunia terpegun kerana ketepatannya meramalkan beberapa keputusan bola sepak Piala Dunia 2010 mati semasa berumur dua setengah tahun semalam.
Menurut seorang jurucakap akuarium Sea Life yang menempatkan haiwan tersebut, Ariane Vieregge, sotong yang pernah meramalkan Sepanyol sebagai juara Piala Dunia 2010 di Afrika Selatan itu mati di dalam akuariumnya di bandar Oberhausen, barat Jerman pada waktu pagi.
Sotong itu kelihatan baik apabila diperiksa lewat kelmarin.
Namun, kata jurucakap itu, Paul gagal untuk meneruskan hidup dan ia mati akibat semula jadi.
Barita Penuh di Kosmo: SINI
Nota tambahan: Akhirnya berakhir juga riwayat c sotong ni. Tapi kira bernasib baik dia mati dalam keadaan yang baik. Bukan mati dalam keadaan kekurangan anggota badan atau berada dalam perut manusia. hehe. Sebab ramai benar yang nak masak dia ni dengan macam-macam ramuan kan. Nampaknya pesaing beliau, burung bayan di Singapura dan burung kakak tua Lorenzo di Hannover, Jerman akan menggantikan beliau la lepas ni ea.. hihi.


17 comments:

murnimahyum said...

dear, mne kmu pnye shoutbox~~ ilang sudah... ke murni yg xnmpk??

n!da said...

cian paul.

ChiKeDees said...

nak buek camne..

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

kuar brta smlm ni..ingt nak wat post..tp terlupa la pulak..hahaa

ieQa sWetLuv said...

da sampai masa dia.. huhu

AiDa AzRyN said...

Kalau guna kucing pulak,xley k? XD

saya_arief said...

sotong masak lomak..
;p

.s.o.f.i.a. said...

ramalan dolphin (argentina) ngan burung tu tak tepat cam paul...... oh paul, may u R.I.P....... muah muah!!!

d_LA said...

naseb bek ade bear sotong kat bilik dla..rindu lak kat paul neh..haha

dak eina said...

huhu sian paul...

MiMiEy :) said...

lepas nie katak pulak jadi peramal bola sepak.
hahaha.
sian paul.

Wan Gerrard said...

hehehe sian baru terkenal jap dah mati.. =P

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

long live paul ! hehehe

Tomato Gurl's Life said...

dah smpi ajal paul..pasni kura2 ciktom akan ganti tempat..hihi~

~cik manis~ said...

tak ku sangka sebegini cepat kau meninggalkan kami. hohohohoh

cacing said...

jom wat sambal sotong!

eyka syafieka said...

sian paulkan...