Friday, September 10, 2010

♥ Drama queen di pagi raya ♥

Salam semua. Bagaimana raya tadi? Meriah tak? Oh, kali ini baru saya rasa agak meriah. Kerana buat pertama kalinya kami berada di rumah sepanjang masa. Sebelum ni, kami terus cabut balik kampung lepas sembahyang raya. Tapi tahun ni berlainan sedikit sebab kami beraya dengan nenek tercinta. Mak cik saya yang jaga sebelum ni mahu balik kampung yang sebelah suami dia pula. Maka, kami take turn jaga la. Lagipun bukan selalu dia dapat beraya dengan family sana. 

Buka je facebook, hoh, semua orang da upload gambar raya. Mengapa cepat sangat? (Ada bau kejelesan ni) hehe. Maka, saya pun tidak terkecuali mengupload gambar-gambar raya dengan my sis, nenek dan my mom. Mana adik lain? Haha, semua bawak diri pergi collect duit raya. Biasa lah budak-budak, bila raya je dalam kepala mesti ingat nak pusing 1 kampung dan collect duit raya. Eh, akak dia tak ok. Haha. Jom layan gambar yang da upload kat facebook. Sebenarnya ada banyak gambar raya lagi. Tapi tak larat nak upload. hihi.

Tahun ini saya pakai semula baju konvo hari itu aje. Jimat la katakan. Lagi sehelai warna hitam. Nak nampak sedondon dengan my sis, tu yang saya pilih baju warna putih. hehe. 

Ini nenek saya. Sama tak rupa kami? ekeke. 

Itu my sis dengan nenek pula. 

Cucu - cucu nenek. Nenek suka posing taw. I loike. hehe.

Ok, minah camera da mula beraksi. hihi

 Sesi mengepow my sis. kehkeh. mesti dalam hati dia sumpah seranah ni. haha.

Kami paling suka pic ni. Hehe. Siap dua beradik letak profile picture plak untuk facebook. 

Bergambar dengan my mom pula. Sama tak rupa kami? Ahhaakksss.

Cukuplah gambar-gambar raya ni. Tahun ni saya tetap dapat duit raya dari fmly dan sedara terdekat. Untung kan sebab saya masih tak kerja lagi lepas graduate. haha. Tak senonoh!




13 comments:

ciknamr said...

pewwiitt.. cik pinky berbaju putih lah.. chantek nye die.. ^__^
uuhh i like~~

Pinky Pixie said...

> ciknamr : hehe.. ye. pertama kali ber baju putih. ekeke.. thanx yunk.. =)

~cik manis~ said...

ayunye die di pagi raye.
btw pic yg default fesbuk tu superb! natural je. :)

HaNTwO said...

rajinnya dia tangkap gambo heheh...

HONEYBEE ANJELL said...

selamat hari raya yati! meriah yea raya! :D

saya_arief said...

waa..
meriah nye.
gambar kite mane..?
yang kite amik kat tepi kolam tadi tu..
haha..

Pinky Pixie said...

> ~cik manis~ : oho. thanx syg!

> HaNTwO : upacara wajib tu. agaga

> HONEYBEE ANJELL : hehe. same2.. akk pun meriah juga kan.. hehe

> saya_arief : gmbar kita? aha la, lupe nak upload. haha

F.I.C.K.R.Y said...

Wahhh~!! Keluarga yang hepi di hari raya hehehe... Nice ahh~!

haidi takeAfoto said...

wahh nk duit aye tu gak...acik keluar duit aye bg kt org jer..nk ase dpt duit aye gak...

Pinky Pixie said...

> F.I.C.K.R.Y : eh2, mane taw hepi ni. mandai je.. kehkeh

> haidi takeAfoto : kita pun, org yg bagi taw.. haha

little cart00n said...

berbaju kurung putih, u sangat cantik la yunk!:)

Nurul chumel said...

cun tuh!!~
i jugak yg tak pkai bju raya lagi..huhuh!!~

Pinky Pixie said...

> little cart00n : erkk, biase je.. hihi. malu2.

> Nurul chumel : knape x pkai lagi dear?