Thursday, September 16, 2010

♥ 30 hari mencari kerja ♥

Salam semua.Ye, saya telah memulakan pencarian pada hari Selasa. Da 2 hari terhenti sebab baru terima order untuk card dan felt craft. Dan juga kerja tambahan dari Pak Ngah saya. Iaitu siapkan kertas kerja Projek Penternakan Kambing. Mentang-mentang anak buah dia ni pernah buat kertas kerja projek tu time belajar dulu, memang terpaksa la siapkan. Heee. 

Kalau masa di poly, group saya buat untuk 114 muka surat. Mustahil untuk 10 muka surat pun tak boleh kan? Arghhh, bukan tak boleh la pak ngah. Masalahnya malas nak fikir lagi pasal kambing lagi. Huhu. Terngiang-ngiang semua benda pasal kambing taw. Makanannya, ubat-ubatannya, baunya, life sebagai seekor kambing.. huwaaaaa.. segala-galanya. Kalau nak copy paste je, macam tak ada kaitan sangat. Kami punya siap ada bab nak marketing dan complete dengan tempat-tempat nak edar la. Mintak-mintak pak ngah lupa. Amin. (kejam gila anak sedara pak ngah.)




PERHATIAN SEMUA

Sekiranya anda nampak gadis ini berjalan terkapai-kapai di shopping-shopping complex sekitar MELAKA, tolonglah beri gadis ini pekerjaan. Bantuan anda amatlah dihargai.
Terima kasih!
 
 
nota tambahan : rasa macam nak print out dan letak notis macam banduan dikehendaki tu kan. huuu~ agak-agak berhasil tak.  
 
 



25 comments:

dak eina (◕‿◕) said...

huhu dah start cri keje eh?? sme la kita~~ ;)

Pinky Pixie said...

> dak eina (◕‿◕) : jom cari same2.. teehee~

murnimahyum said...

good luck dear~

Nurul chumel said...

huwa!!jgn la sampai macam tu sekali sampai nk print out iklan..haha..try ur besh cyg..senang2 dtg la hotel..waitress byk kosong tuh..ngee!!~

HonEyBuNNy said...

teruskan mencari...hehehh...gd luck...;-)

Pinky Pixie said...

> murnimahyum : thanx yunk. =.^

> Nurul chumel : haha.. i xde pngalaman la yunk..

> HonEyBuNNy : thanx! teehee

Kyuubi_85 said...

apa kata gi try tampal notis memerlukan kerja, ko rasa siapa yg dtg cari? haha

Hezesuze said...

alaaa uols...weols duk klg so kompom tak jumpa anak gadis bertudung pink nie...huahuahuahua

HaNTwO said...

hahah meh jadi setiusaha hantwo..gaji rm3000..keje senang je...wat keje hantwo..hantwo balik umah nak tido..erkk hehe

ayin~weeweet said...

bukalah kedai craft :)

Pinky Pixie said...

> Kyuubi_85 : tu la pasal.. haha. sape agknya yg carik..

> Hezesuze : hakhak.. mane tahu tersampai sane ke.. kuikui

> HaNTwO : woah2, boleh je! hakhak

> ayin~weeweet : haha.. xla sampai c tu lagi.. hihi

Isyraq said...

hadoyai... nape x cari je kat jobs malaysia.. senang... part time pun ada dia letak... hehehe...

Pinky Pixie said...

> Isyraq : da try. baru terhegeh2 cube td.. kuikui

ijad said...

cuba lah belajar buat kerepek ubi ke..kerepek pisang ke.. lepas tu hantar kat mana mana kedai..selamat mencuba..

haszuraidah ishak said...

semoga dipermudahkan semuanya..

Un Phat Lee said...

gua perlukan sorang maid.lu nak?ehe :P

Pinky Pixie said...

> ijad : ayarkk.. xpndai nak handle mcm2.. kuikui

> haszuraidah ishak : thanx.. moga2

> Un Phat Lee : gaji besar, gwa setuju keje esok. haha

Tomato Gurl's Life said...

good luck dear...cik tom cari keje xjumpa2..so masuk kursus la dulu..hehe

Mariella Liyana said...

Hehe...gud luck cik pinky ;)
I ada a few tips untuk success in interview...meh lah baca sat :)
http://mariellasays.blogspot.com/2010/04/tips-temuduga-interview-dos-and-donts.html

Latest entry - http://mariellasays.blogspot.com/2010/09/raya-shopping-spree.html

Pinky Pixie said...

> Mariella Liyana : thanx dear.. hehe.. siap ade tips ek.. ok, nnti i terjah.. =)

Afiefah Safieni said...

ternak ja kambing..
hehehhe
=)

eyka syafieka said...

gud luck sis

Pinky Pixie said...

> Afiefah Safieni : tamaw2.. haha

> eyka syafieka : thanx yunk..

alinac lover said...

waaa..da hbis blaja ek~

Pinky Pixie said...

> alinac lover : yes dear.=)