Tuesday, August 31, 2010

♥ Shopping di Hari Merdeka ♥

Salam. Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan buat semua. Hoho. Tapi agak pelik tau semalam, tahun sebelum saya dengar bunyi bunga api. Tapi berlaianan sangat semalam. Cuma dengar bunyi mat-mat rempit yang memulakan aktiviti di malam Merdeka. Haih. Masih tak berubah-ubah walaupun di bulan Ramadhan.

Oh, kesempatan cuti hari ni digunakan oleh orang ramai untuk berbelanja. yeah, saya jeles. Sebab saya tak dapat duit raya dari Kerajaan. Cehh, berangan. Kerja pun tak ada, berangan nak dapat juga. Kerajaan da pesan jangan berbelanja sakan kan. Korang dengar tak nasihat tu. hihi. 

Hari ni saya pun sibuk meloratkan diri ke bandar Melaka untuk cari barang-barang yang diperlukan untuk menyiapkan tempahan dari Blogger. Sempat juga saya dapatkan antivirus untuk lappy ni. Setelah meneliti semua komen-komen pada entry sebelum ini. Maka saya membuat keputusan untuk memberikan perlindungan Kapersky Internet Security untuk lappy ni. Haha. Akhirnya beli juga setelah seminggu survey kat area Melaka ni. My dad yang support kan, so tak rasa rugi sangat duit tu. Hihi. Kalau nak pakai edisi crack punya, maaflah. Memang tak pandai. Hoho. 



Yeah, mula-mula ingat nak beli yang 3 user punya. Agak jimat juga. Tapi disebabkan malas nak fikir untuk share dengan siapa. Maka terbelilah 1 user punya. Harga yang saya dapat RM 80. Agak mahal la, tapi dah terdesak kan. Lesen yang sekarang tinggal lagi 4 hari je.

Selain itu, saya sempat juga berjumpa dengan c blogger kacak ni. zettyfaraereena


Perjumpaan yang sekejap sebab cuma nak bagi barang je. Hoho. Rupanya kami ada minat yang sama iaitu menjahit felt. Kaka. Tapi c kacak ni selalu beli kain felt secara online jer. Dan, saya selalu beli kat kedai buku sekitar Melaka. Yeah, lebih murah berbanding di on9 punya. Cuma warna je limited.  Ok, tu barang da siap beli. Lepas ini kena start projek dah sebelum tiba hari Raya. Kalau tak nanti beraya dengan kain felt dan benang-benang plak. hehe.


Saya jumpa printed felt tadi. Berbunga-bunga hati tengok ada warna pink pula tu. Heee~ Nak buat projek baru nanti. Bye~




15 comments:

F.I.C.K.R.Y said...

Owhhh... berkuncup-kuncup hati tengok ader kaler pink nie hahahaa~
Tak cukop stok kaler pink roger aku. Awek punyer pasal tarak masalah nak support! Oryte?!

naz said...

babe antivirus tu boleh download kan? even key dia pun kita boleh download lah :)

expresión de hígado said...

kaspersky elok utk kshatan lapy anda..ain pon pngune kaspersky..

teroskan dgn minat n bakat yg ade yea..

echah mashuri said...

kreatif sungguh!!!hehe..kalau org klate ckp ade pusaran siput kat jari

Tomato Gurl's Life said...

wah rajinnya...cantik kain felt pink bunga2 putih tue :)

Pinky Pixie said...

> F.I.C.K.R.Y : haha. sejak bile hang suke pink ni? felik2..siap ade stok lg. kuikui

> naz : yes. tu yg crack punye kan? or yg trial kat tenet tu? huhu

> expresión de hígado : yes2. same2. leh geng.. hehe

> echah mashuri : hooo. blja bhse org klate ari ni.. hihi

> Tomato Gurl's Life : cntik kan.. suke gak yg pink bunge2 tu.. hehe

syirakhalid said...

wah...projek bisnes semakin berkembang maju...all the best!♥

Pinky Pixie said...

> syirakhalid : hoho. akk neyh. tq~

PuPeL said...

he..mana beli felt tu..leceh la nak beli asik kene oder online..

Pinky Pixie said...

> PuPeL :ade kat kedai buku je yunk. kamu dok mane? hehe

Arief Arf said...

kain felt tu ape sebenarnya?
*blur*

shopping merdeka dah, shopping raya pulak?
hahaha

Pinky Pixie said...

> Arief Arf : oh, name jnis kain la.. utk jahit.. haha. shopping raye? sblum puasa da settle.. kehkeh

Anonymous said...

sesape nak beli KIS (Kaspersky Internet Security) & KAV (Kaspersky Antivirus) key bole contact saya..juz email je..insyallah saya akan melayan anda :D

kaspersky.seller87@gmail.com

murah2!!dijamin ori!!lebih murah dari beli di kedai :D

kalau guna yg crack akan selalu blacklist..better pkai ori key..
hanya beberapa RM pelaburan untuk setahun.. :D

KIS 2011 (1 year 1 pc) = RM 26
KAV 2011 (1 year 1 pc) = RM 20

KIS 2011 (1 year 3 pc) = RM 56
KAV 2011 (1 year 3 pc) = RM 50


**instant use/activate

Numies said...

huhu..nak tanye la..beli kain felt area melaka kat mane ye? tengah cari kain felt yg jual kat kedai ni..boleh x email? n.umey@yahoo.com

sHa AhM@d said...

salam saya pon nak tau juga kat mana kedaiboleh beli kain felt area melaka ni..emel saya yer syasyaahmad44@yahoo.com