Sunday, August 15, 2010

♥ Musim shoppingku da berakhir ♥

Salam. Semalam tak berkesempatan nak update blog. Balik shopping je, terus kena tolong masak. Malam tertido pula sampai pagi. Ahaakkss. Teruk betul perangai. Tapi kejadian ini tak disengajakan ok. Hihi. Ye, sekarang ni memang musim shopping. Jalan kat Bandar Melaka pun memang sesak je. Mungkin semalam hari terakhir saya teman mak shopping. Semua kelengkapan raya adik2 da siap. Kalau sebelum ni saya tolong pilihkan baju adik yang last. Kali ini kena pilih baju adik yang 2nd last pula. 


Memang cerewet gila kalah orang perempuan pilih baju. Pusing2 kat JJ tuh dalam 6 or 7 kali sebab dia tak minat dengan baju yang ada. Tapi last2, dia sauk juga baju t-shirt untuk raya. Adik saya makin tinggi dari saya padahal baru tingkatan 3. Oh-NO!
  
Gambar lampiran. Kehkeh. Penat gila tunggu budak tuh pilih baju Melayu pula. Sempat la berposing-posing di situ. Raya kali ni memang meriah la dia. Baju Melayu dia sampai 3 pasang. Ish, benci betul! Jeles sebenarnya. hehe.

Kalau korang baca entry lepas, saya ada misi nak buat hujung minggu kan. Maka, inilah projek hujung minggu yang telah saya siapkan pagi tadi. Haha. Lepas tolong kakak saya buat kad raya, terus je bersemangat potong felt dan menjahit menatang tu. Comot kan saya menjahit. Takpe2, boleh kutuk. Sebab ni 1st time saya menjahit tau. Haha. Yeah, saya telah digelakkan oleh mereka sebab tak pernah menjahit tapi tiba-tiba bersemangat nak buat menatang tu. Akhirnya siap juga walaupun gajah tu comot.




22 comments:

srijuju95 said...

cntik nye gajah tuu . HAHA .

pink lagi . jeles3 :d

layla leman said...

i love jumbo..i mean da elephant 2 larh....suka2...nk gak try wt..
tp xpndai jahit hehhe

Pinky Pixie said...

> srijuju95 : kuikui. ye ke. tenkiu =)

> layla leman : alorr, sy pown x pndai jahit tu.. men try je. hehe

Kamil ace™ said...

nak gajah tu..bole la!!!!

Hezesuze said...

aduaaiii sis lom sempat lagik sopink nie....huhu

IzzaH si pari pari said...

wooo...

me blum stat shopping lagi
hukhuk...

*the pink gajah (^_^)

eyka syafieka said...

cntik elephent..:-)

Pinky Pixie said...

> Kamil ace™ : x takot gajah ni mganas ke.. ngeh2

> Hezesuze : xpe2, bnyk mase lg.. hihi

> IzzaH si pari pari : da dekat nti takot x sempat je. tu yatie shopping awl.. hehe

> eyka syafieka : thanx syg.

AiDa AzRyN said...

Haha~ comey jep gajah tu.. :)

dak eina (◕‿◕) said...

comel jek gajah tu~~

nak satu~~ hihi

Pinky Pixie said...

> AiDa AzRyN : tenkiu dear..

> dak eina (◕‿◕) : cumut la gajah tu syg, malu nk bg org.. hihi

.s.o.f.i.a. said...

nak jugak!!!! comey!!!!

Pinky Pixie said...

> .s.o.f.i.a. : seyes, comot la sy jahit.. huhu

F.I.C.K.R.Y said...


Wahh! Bergeliga ekk otak hang nie..
Kreatif menarik kau memang da bomb!

Haa.. Amek kau aku bagik kehkehkehh...

Boleyh tolong jahit untuk aku tak?!
Tapi taknak arr binatang gajah pasai aku trauma ngan keseksian dier..

So.. tolong aku buatkan patung Patrick Star ekk?!

Boleyh?!

Pinky Pixie said...

> F.I.C.K.R.Y : haha, tenkiu2. panjang lebar komen ko ye.. ngeh2
erm, my sis pown suruh buat patrick tu. tgk la nti kalo jadi.. hehe. tp sy nak buat patrick yg seksi boleh? haha

F.I.C.K.R.Y said...

Buat la ikut suka hati hang asalkan beliau tue tak telanjang bogel sudah...

Dan yang paling penting maw hati yang ikhlas murni nak buatkan untok aku nie kehkehkehh..

Pinky Pixie said...

> F.I.C.K.R.Y : pehh, bnyk btol pntang larang ni.. hehe

Tomato Gurl's Life said...

cumilnyer gajah 2 dear...
so kreatif la...
nak 1..hihi..

syirakhalid said...

kretip betullah korang adek beradek nie...

Pinky Pixie said...

> Tomato Gurl's Life : hihi, malu i. thanx.

> syirakhalid : xla, along j kreatip. huhu

nairaariaa said...

tak comot pom...cumil sgt...huu...boleyh tempah ke nie?heee~

Pinky Pixie said...

> nairaariaa : huhu, thanx. boleh aje.. =)