Monday, August 16, 2010

♥ Handmade keychain ♥

Salam buat semua. Erm, hari ni saya nak tunjuk koleksi handmade keychain yang diperbuat dari kain felt. Hari tu da tunjukkan gajah comot kan. Hari ni ade lebih banyak sedikit la koleksi binatang comot yang telah saya hasilkan. Miahaha. 


Design 1st yang saya hasilkan. Mestilah warna pink. Jahitan memang terabur betul. Orang tak reti menjahit tapi nak buat juga. Inilah hasilnya.


Design kedua saya adalah burung atau itik. Haha, korang rasa nampak macam apa?


Ni kuda betina ok. Sebab ada bunga kat situ. Haha


Saya bagi dia nama kiki. Boleh tak. Haha. Cuma main tampal2 sesuka hati maka terhasilah ciptaan mengarut ni. 

Semua keychain ada loceng. Style baru la konon. Tak ada orang buat lagi. Hehe. Gedik sungguh dengan loceng tersebut. Oh, ya! Baru 2 hari menjahit da ada kawan saya yang tempah. Mereka nak keychain gajah pink 1 dan sepasang hippo colour pink dan biru. Yeay, apa la rupanya nanti kan. Tunggu.. hehe





23 comments:

edaolala said...

beb comel gilaa u buat ! aww :) huhu

Pinky Pixie said...

> edaolala : haha, thanx! terharu kamu ckp bnda tu comel.. =)

n!da said...

cik pinky, how much is it for each? comel giler lar..

Hezesuze said...

wah tomeinye keichan tu cam tuan dia lak....huhu

kalo nk tempah bape erge nye tu uols??

Pinky Pixie said...

> n!da : hehe, thanx. harga around rm4 ke rm6 bergntung kepada saiz dan design. hehe

> Hezesuze : uikss, tuan dy sugguh tak comel. ngeh2. harga seperti yg sy sebut kat atas tu. hehe

n!da said...

wa.. nk beli2! hehe. gajah comot tu sunggoh cute.. hehehe.. ad lonceng lagik..

Pinky Pixie said...

> n!da : huhu, betul ke nak ni? erm, kalau nak, yatie boleh siapkan.. hehe.
loceng tu aksesori c gajah.. kehkeh

♥ Roshazzy Shag ♥ said...

wahhh. comel comel belaka! :DD

Pinky Pixie said...

> ♥ Roshazzy Shag ♥ : tenkiu3.. =)

- F i D - said...

nice..kreatif nye dia :D

Neynie Azhan said...

sangat2 kiuttttt,.sukkaaaa
=)

eyka syafieka said...

kreatif lar akak nie...cantik

layla leman said...

suka sgt2...
cmne nk wt ek??
alaaa....pantang nmpk gajah ni heheheh
jeles2..huhu

Tomato Gurl's Life said...

ala comelnyer yang gajah pink tu...kreatif la yati..cik tom jeles2 nih...hehe..

Amirrah Zawani said...

wahhh,, comel jugak tu.. :o)

Pinky Pixie said...

> - F i D - : thanx. tp baru jer bjinak2. hehe

> Neynie Azhan : thanx juga ya =)

> eyka syafieka : saje try buat la yunk..

> layla leman : cmner? beli felt dan jahit.. hihi

> Tomato Gurl's Life : join la mjahit skali cik tom.. huhu

> Amirrah Zawani : tenkiu =) hoho

~cik tiram~ said...

comel nye...kiki...gajah tu pun comel..
bole buat bisnes ni... :)

Arief Arf said...

comel gak keychain tu,
buat pakai ape?
jual la, buat bisnes.
hohoho

x)

F.I.C.K.R.Y said...

Tak sia-sia cucu menuntut ilmu membuat keychain dari atok nie...

Tak sangka cucu nie merupakan seorang anak murid yang gigih bergelumang dengan binatang pinky gajah tue walau pon atok realise takdak dalam silibus sukatan ilmu yang atok ajarkan..

n!da said...

klw nk 1 je.. mcm xbebaloi la plak.. kte dok putrajaya.. hehe.. nk lapan bole?

Pinky Pixie said...

> ~cik tiram~ : tula, ingt nak buat bsnes part time kjap. hehe

> Arief Arf : buat dr kain felt. hehe, nk try bsnes sikit2 ni.

> F.I.C.K.R.Y : haha. suke kat atok la. atok mmg terbaik! kehkeh

> n!da : ouh, sama tmpat dngn kakak. putrajaya. hehe. boleh jer. kalau nak bgtahu design mcm mana ok.

n!da said...

kakak yati dok putrajaya la? lg sng.. hoho.. nk gajah.. gajah tu sgt comel.. siyes nk nih.. cemane nk bwt tempahan? huhuu..

may i have ur emel?

nk order tp lmbt sket.. ~ ongkos takdak.. hehe

Pinky Pixie said...

> n!da : aha. dy keje ctu. xpe, kalo nak nnti order je. =)
email : yatie_pink@ymail.com