Sunday, July 18, 2010

♥ Perempuan tak boleh ternak kambing ♥

       Salam semua. Ish, siapa punya statement tu lar. Pandai2 kata perempuan tak boleh ternak kambing. Betul ke ek? Sebenarnya perempuan yang dimaksudkan ialah yang jenis macam saya. Haha. Kalau asik mengadap laptop 24 jam, siapa yang nak bagi kambing makan kan. Ni perempuan yang nak buat projek kambing tuh? Habislah kambing kebulur tak makan.



Tadi saya sempat singgah ke rumah pak busu semasa balik dari kenduri kahwin. Pak Busu bagi susu kambing lagi pada abah. Kemudian dia tunjukkan resepi menarik untuk air susu kambing. Salah satunya, susu kambing dicampurkan dengan air bikarbonat perisa strawberi. Rasanya nanti? Mereka kata macam air yogurt. Hehe. Saya belum tergerak nak try resepi baru tu. 

Ouh, topik utama masa tu ialah pak busu nak komersialkan susu kambing dia. Abah pula berminat nak join venture. Haha. Mentang2 la anak dia baru habis belajar bidang Pemasaran. Ada ke patut dia suruh saya pasarkan susu kambing tu. Dia nak bagi modal nanti. Haha, Sebenarnya projek final saya yang lepas pun pasal penternakan kambing. Ada siapa2 nak proposal penternakan kambing? Memang complete dengan research pasal daging dan susu kambing ok. Market cuma dalam melaka sahaja la.. Haha, bayar sejota dulu. hihi. Ini kambing pak busu. Bukan budak itu ya. Haha. Itu mak guard kandang kambing. *evil grin*



Then bila balik rumah saya tunjukkan packaging yang kami hasilkan dalam projek tersebut. Terus dia excited nak start buat projek. Cuma masalahnya nak dapatkan botol tu jer plak. Ni contoh botol yang kami hasilkan masa final projek last sem. Warna penutup mewakili perisa susu kambing taw. Haha


 Ada siapa2 nak order, call me at 1-300-88-2525. Haha, tipu. ok, bye.





16 comments:

Zulfahmi Abidin said...

ahha..nie entry ker iklan??ahahaha..


Entry terbaru Fahmie:
¶ Lokasi Pergambaran Transformers
¶ Muka Cantik Soalan Bodoh Yang Ditanya
¶ Gambar Itu Haram

Pinky Pixie said...

> Zulfahmi Abidin : two in one. haha

dyra said...

wah , tak pernah minum susu kambing *kecoh gila kot * sedap ke ? botol comel pulak tu ! :D

Pinky Pixie said...

> dyra : skrang da ade inovasi kat susu kambing. rase dy mcm vitagen. haha.
gila sedap. =) botol comel? haha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kalau hadap lappy, mmg lalai lah ekeke.

Pinky Pixie said...

> miss lolly a.k.a luvfareda : betul2. ade jer mcm2 yg nak d buat. haha

Hapiz Rahman said...

aku suka makan kambing. tapi pastue badan jadik panas.. hahaha

Pinky Pixie said...

> Hapiz Rahman : sy suke mkn lamb chop. sedap. haha. pastu mlm derita panas. ngeh2

ASaDa RyutaRo said...

wollah... sangat best!

selamat maju jaya dalam pemasaran susu kambing perisa air strawberi. err..

Pinky Pixie said...

> ASaDa RyutaRo : haha. sila beli skali ok! ngeh2

ieQa sWetLuv said...

wahh bagusnye wish gud luck kat abah awak k.. =)

Pinky Pixie said...

> ieQa sWetLuv : haha. thanx yunk =)

Tomato Gurl's Life said...

xpenah minum susu kambing...best x??

Pinky Pixie said...

> Tomato Gurl's Life : xpernah minum yg original punye. kalo ade cmpur bhan2 len skit minum la.. sdap juga. cume bau dy jer kuat. haha

Khadija said...

Beautiful pictures :)

Pinky Pixie said...

> Khadija : tenkiu dear. =)