Thursday, July 22, 2010

♥ Nuffnang oh nuffnang ♥

Salam. Sebenarnya saya memerlukan bantuan anda2 semua. Memberikan sedikit penjelasan mengapakah nuffnang saya menjadi begini. Da 2, 3 hari saya baca kat blog orang lain mengenai nuffnang tapi jawapan yang dicari tak jumpa gak. Kalau share link kat mana saya boleh dapatkan bantuan pun jadilah. Ni jumlah visitor saya dalam masa sebulan. Ok, memang tak banyak macam anda-anda semua. wuwuwu.


Kemudian saya dapat status geli hati ni atau pun nama sebenar glitterati.


Yang ni menunjukkan rm2 tak gerak2 sejak seminggu yang lalu. Tapi ramai yang jerit mereka klik nuffnang saya. Mengapa oh mengapa? Saya ada buat silap ker? huhu.

Terima kasih atas pandangan atau nasihat anda2 semua. =.=' Saya cuma ingin tahu sahaja mana tahu kalau nuffnang ini merajuk dengan saya. 






45 comments:

Ooήey™ said...

mungkin dorg cakap je klik..tp x..huhu..

Pinky Pixie said...

> Ooήey™ : ayoo.. itu sebab ka? hehe.

Tomato Gurl's Life said...

saya pun xtau kenape sbb br jgk wat nuff ni 3 ari...huhu...membership status saya pun sama glitterati..xtau la pe..tapi yang pasti tiap kali saya buka blog awak mmg sy klik ur nuff..btul x tipu! :)

Amirrah Zawani said...

sy pun x pandai bab2 ni..
mybe betul lah mcm ooney ckp tu..

Pinky Pixie said...

> Tomato Gurl's Life : huhu. dgr tuh Ooήey™, tomato ni klik taw.. hehe.. thanx tomato.. lup u lar..

Pinky Pixie said...

> Amirrah Zawani : ooney ckp ape yer? huhu..

JaNe @ JyNs said...

yupe2 sy pun setuju jg dgn @Ooήey™ tu. myb durg x klik huhuhu

Pinky Pixie said...

> JaNe @ JyNs : oh, ye ke.. haha.. ok. da dpt pnjlasan. hehe

Tomato Gurl's Life said...

yup tomato mmg klik..tp rasa cam btul jgk cakap Orjey tu..xsmua yang ckp klik tu klik kot..cam kt chatbox tomato rmai yg ckp klik pas2 suh klik yang diorg blk..tp bl check kat analytics xrmai pun..tp tomato klik je..sape nak tipu tu biar la..yang penting kita jujur :)

Pinky Pixie said...

> Tomato Gurl's Life : ouh, mcm mane nak check yer? huhu. maaf, xreti bab2 nuff ni.. =.='

JaNe @ JyNs said...

hehe, jan sedih2.. sy d cni ttp click jg :)

Pinky Pixie said...

> JaNe @ JyNs : tenkiu.. tp org klik pun xgerak langsung.. wuwuwu..

Zulfahmi Abidin said...

edit survey tuh awk kene ubah...skurang2nyer sebulan sekali.then...status gelihati awk tuh.kire bagus.baru la dapat exclusive....klu nak lagi bagus naikkan traffic dan rajin2 lah blogwalking....ianye amat membantu..



Entry terbaru Fahmie:
¶ Tutorial : Online Percuma Menggunakan Maxis dan Opera Mini
¶ Setting Handphone Full Coverage
¶ Lokasi Pergambaran Transformers
¶ Muka Cantik Soalan Bodoh Yang Ditanya

Pinky Pixie said...

> Zulfahmi Abidin : ouh, nnti saya edit semula. tp bab blogwalking, siang mlm sy joging taw.. huhu.

Tomato Gurl's Life said...

haha..sy lg xreti br buat 3ari..tp sy tengok kat analytics tu je..yg kuar bar chart tu..xtau btul o x??hehe ;p

Pinky Pixie said...

> Tomato Gurl's Life : ouh, yg kat bar chart tu, pengunjung yg dtg kan?
kalo x salah ler.. huhu

Tomato Gurl's Life said...

haha..ye ke??adess malu :$

Pinky Pixie said...

> Tomato Gurl's Life : agak jer.. jgn caye. sy pun xtahu.. hehe

sI tEDI said...

rajin2 gugel tips2 untuk tingkatkan amuan nuffnang. aku pun byk tulis pasal ni. :))

Pinky Pixie said...

> sI tEDI : ok, i will cekadout later.. hehe.. thanx yar.

sri juju said...

kaunter prtanyaan kah di sini ?
haha ..

srie nk tye , duet nuff nie halal kah ?

Pinky Pixie said...

> sri juju : saya pernah bace yg seorg blogger penah tny pada seorg ustaz. ustaz tu kate ia halal selagi tak ade iklan yg mengarut. contohnya tayang prmpuan dlm iklan tsbut walopun xde kaitan. yg sy perasan, iklan yg keluar kat blog sy, cthnya mcm milo, digi dll.

ni mengikut ape yg sy bace la. kalo nak yg lbih tepat kne tny mereka yg pakar. =)

sri juju said...

tpi dpt duet dgn cre yg snang . huk3
nk dpt duet yg hlal , kne care titik pluh kte sndri .
haha .. nth la .. so cnfius dgn nuff ne ..

Pinky Pixie said...

> sri juju : nnti sy crikan link tu utk awak yer. mngikut apa yg sy bace, dy ckp mane ade duet2 tu masuk dgn cara yg sng tnpa berusaha. mereka yg dpat duet ni sumenya berusaha, dyorg tulis entry bukn stkat 1 or 2 dalam sehari. malah bnyk. untuk dpt entry menarik, kne hempas pulas berfikir. mudah ke nak hasilkan entry yg hebat? maaflah, sy xpndai nk bg pnrangan. nnti jd isu hngat plak bile org bace. sy ni cume org biase. kalo salah, hrap ade org tegur. bukn hentam sy ye.. hehe.

sri juju said...

haha . it ok .. sri just nk tao je . haha .. ag pown , i'm only 15 years old . so , xtao lagi psal hal2 cm nie . 2 yg nk tao sgt . :)

Mohd Fahmi bin Hussain said...

salam..hmm..kalo tgk jumlah view 2..wow! tramat la bnyk..tp nape ble tgk jumlah campaign kat bwh 2 sket sgt? tp kalo de bnyk buffered & metered earning, reasonable jgk la..
kalo x, something is wrong la..

fiezah91 said...

diaorg klik tp x tunggu page tu hbs load kot..huuu..

edaolala said...

beb, yang kempen ni, kadang dia ikut click dan kadang ikut berapa ramai visitor yang datang ke blog u. SO, nak selamat, u rajin ajak org masuk belog u pasal click tu, biasala ada yang menipukan. dah nama manusia. Haihh. Tapi lagi bagus kalau u dapat buffered earning. Duit u cepat naik :)

Pinky Pixie said...

> sri juju : woah, u only 15 ya.. its ok dear..

Pinky Pixie said...

> Mohd Fahmi bin Hussain : ouh, cmpaign skit, thats y jadi cmtu ea..

Pinky Pixie said...

> fiezah91 : huhu, dont know la..

Pinky Pixie said...

> edaolala : thanx dear, bnyk mbantu dengan pnjlasan dr kamu tu.. =)

shameel Iskandar said...

status gliterati tu kira oklah.Sbnrya ia bkn brgantung pd klik iklan semata2 tp sy difahamkan bila visitor dtg tyme ade iklan ia turut dikra.

Langkah trbaik, banyakkna blogwalking, sekuragnya 100 uniq sehari

Pinky Pixie said...

> shameel Iskandar : uv sy sehari antra 80-150. tp masih xgerak2 pun./ sob2.. =.='

cik Nemo said...

penipu la kot....:)

Pinky Pixie said...

> cik Nemo : siapa yg menipu, siapa ditipu.. hehe

Sang Pujangga Utara said...

sabala ye...byk2kn bw n komen2 post org..sure2 akn byk yg melawat sini

Pinky Pixie said...

> Sang Pujangga Utara : rasenya bukn mslh rmai lawat or x. tp nuff sy sakit. huhu

Hamzah Ian said...

gua pun kene camni jugak.. ayoooo

Pinky Pixie said...

> Hamzah Ian : oh, ade yg senaseb gak.. huuu

Azuan said...

ramai je yg ckp klik tapi x pun hehee....

Pinky Pixie said...

> Azuan : rupanya ade gak org cmni eh.. isk2

zuhanismohamed said...

btl lah..sy pun ade masalah mcm awak..org kate klik nuff tp cek xgerak lgsg jgk..isk..

hiro said...

1346--11.7..kt blog sy...heee

NaDic said...

ala.. jgn percaya sgt.. nuff pun kdng2 tipu jek.. sy masa mula2 nuff sy slalu click sendiri.. tp bru tau tak leh.. hehe.. then dah lama ader nuff smpi dah cukuo rm 100 pastu bila nak cash out dia ckp fraud ke ape ntah.. so dah mls nak ckp pe.. so skang biar jek nuff tuh g2