Wednesday, July 21, 2010

♥ Bisnes kad pula ♥

Salam. Da lama duduk rumah sampai rasa macam seronok je melepakkan diri di rumah. Antara ciri-ciri orang yang malas la ni. haha. Nanti masa konvo, pandai2 la nak kelentong bila orang tanya saya kerja apa kan. Cehh2, da pandai nak menipu ni. Nak buat macam mana kontrak mengecat dengan my mom masih belum tamat. Tapi, sementara saya maraton ganti puasa minggu ni, saya da jumpa part-time job. Lalaallaaa.. Ni semua bisnes hangat-hangat tahi ayam. 


       
       Macam ni la keadaannya bila nak dapatkan idea buat kad. Maklumlah, saya bukan pembuat kad profesional dengan peralatan yang canggih serta tempat yang strategik nak curahkan idea. Hanya bertemankan lantai dan gunting serta gam. Sedih gila la. Haha. Ni la hasil2 nya :

Ni design pertama yang pernah saya tunjukkan. 


Ni design kedua. kad yang kecil. xde motif pun buat. haha


warna hijau? erkk.. macam mana boleh pilih warna ni pun tak tahu..hehe


simple sangat kan? buntu nak hias. =.='

Tapi yang bestnya da ada kawan nak tempah 2 kad convocation untuk bf dan adik dia. Tema yang dia inginkan hitam dan merah. Sebenarnya dia tertarik dengan kad yang telah lama saya hasilkan ni. Tapi malangnya kad ini berstatus- not for sale. hehe. harap sempat siapkan dalam tempoh seminggu ni..



Kad ini jenis pop up. 


Kad ni da selamat berada dalam tangan sesorang.. 


21 comments:

naz said...

pandai otak cari bisnes :) caiyok

alinac lover said...

eh..kamu sgt pndai yg buat kad..jeles ni~

syirakhalid said...

cantik jugak yg hijau tue :P

eyka syafieka said...

wah..cantika lar akak..kreatif

fyna said...

i suke no 4! simpe, but nice

Pinky Pixie said...

> naz : aktvti smpingn jew.. tenkiu =)

Pinky Pixie said...

> alinac lover : men tempek2 jer.. hehe

Pinky Pixie said...

> syirakhalid : tak suke ijau.. ngee~

Pinky Pixie said...

> eyka syafieka : thanx dear. =.^/

Pinky Pixie said...

> fyna : sy pun suke yg tu. sbb kaler pink.. haha

* RaBi'AtUL - 'aDawIYAh * said...

cantiknye semua kad2 ni!!
creative la u ni!!
nnti bole tempah :)

Pinky Pixie said...

> * RaBi'AtUL - 'aDawIYAh * : cntik kew.. huhu.. thanx. =) boleh aje.. ngeh2

✿nenek moden✿ said...

wah..kreatifnyee...comel2 je..hehe

nurulfaridah said...

cantiknye :))

Pinky Pixie said...

> ✿nenek moden✿ : tenkiu.. woah, nenek pun pndai berinternet.. hehe..

Pinky Pixie said...

> nurulfaridah: thanx yar =)

saliha888 said...

pndaila awak pixie. sgt kreatif. suke yg kad paleng atas tu. comel. nti boleh hadiahkan pade saye :p hik.

Pinky Pixie said...

> saliha888 : ye ker.. huhu.. tenkiu.. boleh2.. ngeh2

fatinmmj said...

comel sangatla pinky..kad2 ini, bleh buat kontest ni..huhu

fatinmmj

Pinky Pixie said...

> fatinmmj : kontekt apakah? hehe

izyanty collection said...

cantik2 le kat awk suka sangat, teringin nak buat sendiri....bahan2 beli kat ner ek