Wednesday, July 14, 2010

♥ Link Followers ♥

Salam semua. Erm, entry kali ini adalah untuk followers2 yang baru dalam blog saya. Terima kasih sebab sudi singgah ke blog saya yang sangat pink ni. Hehe. Korang sakit mata tak dengan layout pink + hitam ni. Actually saya perasan yang bila saya klik ke follower saya, link blog korang saya tak jumpa. Saya pun tak tahu macam mana cara nak ke blog korang semula. Kalau ada yang tinggalkan jejak kat chatbox tuh, alhamdulillah boleh dijejaki semula. Tapi bagi yang da follow saya, tapi saya tak jenguk, rasa macam tak best plak kan. Tak nak lah dianggap sombong. 

Contohnya macam blog nazrah. Sorry ya dear, saya pinjam profile kamu sekejap. Kat profile dia ni, tak ada link yang saya boleh jejak balik ke blog Nazrah.




Dan berbeza pula bagi blog ini, kat profile dia, ada link yang boleh saya pergi ke blognya. Sila tengok nombor 1 tu, saya boleh klik terus ke blog tersebut. Sorry liyana, saya pinjam profile kamu juga.


Saya ada terbaca tutorial dari sebuah blog. Serius tak ingat nama. Huhu. Beliau kata yang link sesebuah blog penting untuk kita berhubung antara satu sama lain. So, dia pun sediakan tutorial macam mana nak letakkan link kat profile dalam follower tu. Saya tak berapa ingat step dia, tapi mungkin cara yang saya akan tunjukan lebih kurang sama.


1- masuk ke dashboard blog.
2- klik Settings macam yang ditunjukkan. 



3. Nanti akan keluar seperti bahagian di atas. " Add your blog to our listings? " Kemudian pilih yes. 



4- korang " edit displayed blogs ". Pilih mana blog yang korang nak senaraikan. 
5- save settings.

* Korang boleh tinggalkan comment kat blog atau chatbox lepas baca entry ni ye. Supaya saya boleh datang jenguk semula. Thanx!





15 comments:

˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ said...

salam..
huhu..
qaseh pon ad prob yang same..
sedih la klu qaseh xdapat jenguk kt blog dorg...

Nur Areefah said...

tu la..sometime ada camni jugak..nak jejak balik tak dapat..huhuhu

Pinky Pixie said...

> ˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ : betul2. macam kita x hargai khdran dy plak. huhu

> Nur Areefah : maybe dyorg xpasan kot.. huuu~

diraja22 said...

masing2 punya cara kot..
tp 2 masalah biasa pd semua org kot..

Pinky Pixie said...

> diraja22 : ni cuma pndpat dr saya.. =) kalau xnak ikut pun xpe.. hehe

zither said...

wow interesting !

nak cuba buat lah, btw, post ni buat saya tertarik nk follow awak !

hihi :D salam pkenalan..

Pinky Pixie said...

thanx dear.. =)

nice to know u too.. keep in touch always ya..

Fane Davis said...

Waaa!!!great post!!saya selalu jak mengalami masalah maacam neh...tapi rasanya sekarang sudah ada penyelesaian....Thanks 4 sharing!!

dunspeak♥ said...

cikbelog pon ade masalah cmni gak ..thx 4de info ya ;)

yuhanis shazlini said...

oh..macam tu.sama la masalah di sini.

Pinky Pixie said...

> Fane Davis : welcome. =.=/

> dunspeak♥ : yupp.. maybe sume org ade mslah yg same n kita x prasan. hehe

> yuhanis shazlini : hihi.. betul2.

:::Nor LiYaNa SaNa'a::: said...

cik pinky
inner yg saya pakai jenis cotton..
mcm mn saya pakai inner tnpa melekap kat muka,caranya saya cantas kan sedikit bahagian belakang inner dan masa nak sarung tu..muncungkan skit mulut anda..then siap!

Pinky Pixie said...

> :::Nor LiYaNa SaNa'a::: ouh, cotton eh.. patotla.. erm, kat sini xde jual plak yg cotton. thanx dear =)

haszuraidah ishak said...

hoho..nanti nak pos kat belog jugak la..mitak izin yer..coz bile nak jejak balik follower ni, ade yg takdek link..

Pinky Pixie said...

boleh2. letakkan credit ya dear.. =)