Wednesday, July 14, 2010

♥ blogpot : Blog Dakwah Kristian ♥

 Salam semua. Hari ini saya nak share mengenai note yang saya dapat dari kawan facebook.

[sumber : http://lenggangkangkung-my.blogspot.com/]
Jika anda mempunyai blog blogspot, cuba buang 's' pada blogspot dan menjadi blogpot.

Contoh blog -> http://lenggangkangkung-my.blogspot.com/

buang 's' pada blogspot -> http://lenggangkangkung-my.blogpot.com/

Atau cuba : apa-apa.blogpot.com. Ia akan pergi ke blog dakwah kristian bible studies.org
Saya pun da cuba melakukannya, dan ternyata ia memang benar. Bagaimana mereka lakukan, saya tak pasti. Adakah isu ini sudah lama wujud? 


16 comments:

Hapiz Rahman said...

thanks for the info.. thanks alot..

Pinky Pixie said...

> Hapiz Rahman : welcme. tp mcm mane dyowg buat kan.

hanif said...

Ni memang dirancang agaknya.sya punye blogspot pun adela..

Pinky Pixie said...

> hanif : sy rase mane2 blogspot pun same. saya pun try juga. keluar benda tuh..

kurawk said...

haishh pandai betol diorang eksploitasi kite!

Pinky Pixie said...

> kurawk : mereka sgt pndai guna helah2.. =.='

yanie said...

serious ke? haish...scary la bnde2 auto direct ni. macam tulis perkataan is***l dekat FB :(

Pinky Pixie said...

> yanie : yupp.. try mane2 blogpot. huhu. erm, yg kat fb tuh xprasan plak.. =.='

Neynie Azhan said...

omaigod...memang betul ade laa...kenape ek macam nehh??

HONEYBEE A.N JELL said...

uiyooo! betul lah!
yg pasal is***l tu, if kita type perkataan tu, post kita tu akan terus masuk ke page is***l tu. even kita type we hate is***l!

Rina (◕‿◕)✿ said...

wahh pndainye dorg. rina nye blog pon!

Pinky Pixie said...

> Neynie Azhan : ade sorg bloger ckp, "dorang redirect je bende tu.. gne parked domain.."

> HONEYBEE A.N JELL : ouh, ye ker. yatie buat x jadi plak.. huhu

> Rina (◕‿◕)✿ : aha, mmg bijak dyorg skrang.

AiZ said...

aah.. aiz pun terbanyak kali redirect ke blog tu.. rupanya ade blogspot tu dieja silap.. tapi hairan gak nape buang s je terus ke situ...




Aiz latest entry
Blogger sekarang masak tak sedap tapi paksa orang makan?
Blogger jenis apakah kamu? PENIPU?
Original waka waka bukan shakira la

Pinky Pixie said...

> AiZ : betul2. macam ade agenda tersembunyi plak.. wuu~

MiMiEy :) said...

betul la.
mimie pown da try wt.
takut la plk.

Pinky Pixie said...

> MiMiEy :) : tula.. kite kne hati2 je la.. hihi