Friday, July 16, 2010

♥ Fesyen ropol ♥

Salam buat semua pembaca.

Hari ini saya nak share pasal fesyen ropol yang ada dalam Majalah Dara. Maklumlah baru habis study dengan Majalah Dara ni. So, nak share sedikit la dengan pembaca perempuan. Hihi. Pembaca lelaki kat blog ni tak ramai pun kan. Yela, nama blog pun Pinky Girl Talk, ada ker yang nak dengar perempuan yang cakap banyak2. haha.

Korang tahu kan ropol tu apa? Ropol adalah sejenis binatang seperti obor2. Haha. Ok, tipu, tak baik. Ropol tu adalah kelim yang berkedut. Biasanya ada di bahagian kolar dan tepi lengan baju. Pakaian ropol ni sesuai untuk digayakan ke mana sahaja. Tapi kita juga perlu bijak untuk sesuaikannya. Jangan nanti nampak over sudah. Tips yang diberikan untuk ikut kesesuaian ropol :

1. Ropol di bahagian kolar baju
Sesuai digayakan ke pejabat & majlis formal. Padankan dengan seluar panjang @ skirt labuh. Jika nak kelihatan lebih eksekutif, boleh padankan dengan kot. Akan nampak lebih feminin.

2. Ropol di bahagian lengan
Sesuai untuk pakaian yang lebih santai. Boleh memakainya waktu hang out @ majlis yang tak formal. Jika ropol begini terdapat pada gaun @ dres, boleh dipakai juga ke majlis formal. 

Selebihnya korang baca sendiri ya.. Hihi
Ini model yang tak diiktiraf telah menggayakan fesyen ropol. Hihi. Gambar ini diambil sewaktu Majlis Petang Pra Graduan. Erk, pelik je bunyinya kan. Kira Majlis Hi Tea je. Hihi.


Ini group member assignment dan merangkap kawan baik saya. Kurang seorang ahli sebab dia ambil gambar kami. Huhu. Saya sayang anda semua ok. Sebenarnya saya tak suka warna biru. =.='


Ok, tak posing lagi. Selesai. Hihi..


8 comments:

Hapiz Rahman said...

wohooooo...

segan aku kalo awek aku pakai camnie jalan ngan aku.. aku pakai jeans ngan t shirt je..

(aku ada awek kah? hahhaha)

Pinky Pixie said...

> Hapiz Rahman : segan? yela wok. aku xde rupe. haha.. ko xde awek? biar betol.. btw, ari ni besday ko yer..
slmat hari lahir. =)

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

nice one!..sy suka kalau ropol kat lengan..hehe

~fisha~ said...

saya pun baru nk blaja fesyen2..bleh la share2 pasni en?.hehe

follow u dear~

PinQib said...

wau.. fashionista rupenye.. ee.. sy x bace majalah dara.. bce solusi jer.. ahakss..

Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Salah bontot ke selipar?

Pinky Pixie said...

> ♥PrinCeSs KellY Eun♥ : me too.. kalu nk santai2 kn. hehe

> ~fisha~ : boleh jer dear. =)

> PinQib : solusi tu ape yer.. huhu
ok, kejap lg sy terbang ke blog pinqib

aYun said...

Cantik baju Yang....
Cube Try Pakai baju tu dengan printed highwaist skirt n skinny/legging putih pulak.. :)

Pinky Pixie said...

> aYun : thanx 4 dropping some cmnt here.. =)
tp, cm malu jer plak nk try style tuh. hehe