Friday, June 25, 2010

♥ Cat Berbau Epal ♥

Setiap kali online fb, confirm mesti ada member2 yang tanya. " Eh, kerja kat mane skrang". Soalan terkumpul adalah dalam 50 lebeh, haha. OK. Statement itu tipu. Tapi agak ramai lah yang tanya soalan macam itu. Saya sudah letih jawab. Actually sejak habis belajar bulan Mei yang lalu, saya masih tak cari kerja lagi. Sebab apa? Masih di bawah kontrak mengecat dengan my mom. Ramai yang gelak. Eh, ingat perempuan macam i, tak pandai nak mengecat ke? hehe. Nanti tengok hasilnya yeah.

Berbalik pada tajuk, betul ke cat ni bau macam epal. Ish2, ini bukan cerita dongeng yar. Ramai member yang tak percaya bila saya update status di facebook. Macam pelik je kalau cat berbau chewing gum epal. Sebelum ini, setiap cat mesti ada bau yang kuat. plus yang memeningkan kepala. Lagi2 waktu bulan puasa. Memang dugaan dengan bau yang kurang menyenangkan.


Untuk menunjukkan bukti, bagi cat yang digunakan silalah tengok gambar ini. Bukan promote jenama cat ini. tapi dengan bau yang  menyelerakan membuatkan senang nak apply kat dinding rumah. Tapi yang pelik, jenama cat sekarang semua dah tak perlu bancuh air. Itu mengikut arahan kat sticker jenama tu lar. Kalau nak campur air pun, cuma 5% air sahaja. Makin menguntungkan @ merugikan? Haha. Inilah cat yang dimaksudkan. Maaf, kualiti gambar agak kurang. Cuma guna kamera handphone.



Dan ini hasil bagi dinding rumah yang sudah siap dicat menggunakan cat jenama di atas.



Siap akhirnya. yeay!


Nota tambahan: saya cat rumah bukan sebab hari raya yang akan datang. Tapi sebab rumah baru renovate ok. Dan sebenarnya, keje mengecat ni baru siap 10%. haha. Banyak ruang yang kena cat juga. Dush.




9 comments:

syirakhalid said...

nnt ijan balik suh dia pulak cat..ekekeke...

Mohd Fadil said...

try cat kaler apple white brand kcc...tu pun bau epal gak..baru je cat rumah kaler tuh...

Pinky Pixie said...

> sis syirakhalid: dy cume kne cat bilik pengatin dy jer.. yatie kne cat 1 uma.. sob2.. hehe

> Mohd Fadil: ouh, ye ker. nnti sy check it out.. hehe. tq btw. =)

Nieyzar said...

setengah2 bau cat meninggalkan nostalgia.. hm hmm.. ;-)

Pinky Pixie said...

> Nieyzar: oh.. ye ke.. hehe..
mayb u are rite. =)

AesyaZealous said...

wah. bau epal. cm bes je

Pinky Pixie said...

> AesyaZealous : sgt best & kenyang okieh! hehe

pop rosak said...

yang saya tahu cat bau cat je.haha.

ini unik ni! haha.

unik macam tukang cat dia! haha.

Pinky Pixie said...

> pop rosak : haha.. mmgla.. tp tuh dulu kot. skrang bau cat da transform mcm bau chewing gum taw.. hehe
unik ke? ngeh2