Sunday, September 18, 2011

♥ Kisah sebagai pelajar baru ♥

Assalamualaikum dan hai,

[sumber: SINI]

Macam mana heh nak menaip entry. Da 10 hari tak hupdate, makanya nak buat intro pun sampai 10minit memikir ayat. Dalam keadaan demam pun menggigihkan diri untuk menaip. Baru seminggu belajar kat Segamat dah demam. ape celop?? anak manja katenye. puihhhlahh. Aku tak selesa dengan enviroment kat sini je la. Bukan sebab aku anak manja or homesickness ok. 

Tapi sejujurnyalah, MELAKA still the best ok. semua ada. Tak perlu nak ke hujung dunia untuk cari wayang, bowling or berfutsal bagai. Tapi bak kata lecturer aku, kalau nak study, memang sesuai la duduk kat segamat ni. Jimat pun ye. Katanyalahhh. Yelaa, pergi ke Bandar Segamat pun untuk cari barang-barang penting. Nak lepak luar pun aku tak berani. Jalan ke rumah sewa aku pun gelap semacam je. Tapi tenang yang amat wehh. Rumah kampung kan. Maka jadilahlah aku anak dara kampung yang hanya pergi kelas dan balik kelas. Harapnya berpanjangan sampai hujung sem la perangai cemni. Aku ni pantang betul kalau orang ajak jejalan di malam hari. ngeh2.

Uitm tak ada minggu orientasi. Tu je yang buat member aku kat UUM jeles. kehkeh. Kelas aku plak sememangnya ohsem. Dan secara rasminya aku kena masuk part 1. Tak aci sungguh. Tak semua subjek yang aku dah belajar kat politeknik dapat transfer. Makanya berangan je la nak buat degree selama 2 tahun setengah. Tetap 3 tahun gak. InsyaAllah, mudah-mudahan la. Dan cuma ada 5,6 orang je yang akan amek subjek same dengan aku sampai la habis belajar. 2 perempuan. 4 lelaki. auummmm! jangan nak gatal sangat jahh. Dan ada beberapa lecturer yang aku da kenal semuanya sportrim habiss. Tu yang aku tetiba tak jadi nak mohon pertukaran kampus kat Melaka. 

# Perlu balik Segamat pukul 3. bubai. take care!

20 comments:

EyqaLuvender said...

kwn2 kte ckp seganat ta best...
hehe...
kte kt dungun,best!tp kte still dip ag...minat2 tym deg nnt ta dpt kt segamat.
degree cos ape ek?

kinn said...

nanti dah lame akan dapat sesuai kan diri la. hee :)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

smga dpt menyesuaikan diri. ala dear, segamat ngan melaka tak jauh mana pon kan? :)

Niesa said...

degree 3thn ke?bkn 4??oh my dior!!lamanya 3 thn..ni yg lemah semangat nk smbung degree ni..adoi..untung la junior2 politeknik..dia orang pnya subjek dh sma mcm U..akak2 seniorita ni je la yang nganga smbung deg lama2..hukhuk..

psssstt!hujan emas dinegeri orang hujan batu dinegeri sendri..apa2 pn tempat sendiri mesti lg best kan!(^_^)

dak eina said...

hahaha ckp je la manjaaaaaaa :P

kelantan pon lg best dr sini.. rindu #kbmall... hahaha tetibe kan :P

Miss Lurve said...

ah..nasib kite same..UUM ni pun lebih kurang segamat jek kot dri segi environment la k.. :l:

Pinky Pixie said...

@EyqaLuvender: nak berpoya2 mmg tak best. kihkih. marketing =)

Pinky Pixie said...

@kinn: insyaAllah. mudah-mudahan. =)

Pinky Pixie said...

@Syarifah Nornazrah Al Yahya: tak jauh pun dekat 2 jam. ngeh2

Pinky Pixie said...

@Niesa: aha yunk. 3 thun. insyaAllah.. haha.. tula, ruginya sbgai senior. huahua

Pinky Pixie said...

@dak eina: awok la ank manja.. wekk.. see. rindu kbmall plak tu. kehkeh

Pinky Pixie said...

@Miss Lurve: haaa. senaseb la pula.. ngeh2

bunga said...

ooo..manje ni..hehe..lama2 nanti ok la tu cym..

saharinasaharudin said...

alolo,mnja lah dia.sbr ye.normal la tu.tmpt baru kan,sush ckit nak adapt.nti lelama ok la :)

Anonymous said...

gud luck ya babe..
;)

-misskira

Un Phat Lee said...

woohooo.selamat kembali ke sekolah beb.heh

Xavi De said...

xyah tukar r, bljar je situ..
timba ilmu kat tempat org lak, best pe...:) jgn jadi kodok bawah konkrit sgt...hehe..
pape pun UiTM Dungun da best, mmg xleh nk challage...ngeh3x...XD

fathiahRAIHANA said...

ala mana2 pun sama aje kan :)
all the bestt akak!

sifu im said...

x kena buli kt snior2 ke??heheewewqa

mysara said...

amik kos pe?
sy uitm segamat gk..baru masuk..
tu dulu dip dr kolej bersekutu uitm so now terus masuk part 3...