Sunday, June 19, 2011

♥ Jangan guna 'word verification' boleh? ♥

Assalamualaikum dan hi!

Hari ni kira blogwalking besar-besaran sampai tak sempat nak mandi dan sarapan pagi. ok, kantoi di situ. Disebabkan aku telah tukarkan account dari ymail ke gmail maka dashboard blog account sekarang memang kosong je la. Blog yang aku da follow dari lama tertinggal kat account ymail. Tak faham, sila abaikan. Terpaksa follow korang semula supaya dapat tengok entry yang korang update. 

Dan bila aku klik seorang demi seorang, baru aku perasan kebanyakkan followers blog ni adalah perempuan. Kalau ada lelaki pun dengan nisbah 1:10. haha. Tapi serius aku sangat respek dengan budak-budak sekarang. Yang masih bersekolah pun da ada blog yang awesome. Lagi-lagi yang warna pink. Laju je aku follow. Antaranya:



Yang tak best, ramai yang guna Word verification tu. Aku tahu itu hak masing-masing kan. Tapi kalau la.. kalau boleh jangan la guna. Kesian tukang komen ni nak baca apa perkataan yang keluar tu tahu. Dan paling tak boleh blah keluar perkataan macam kat atas tu. haisshhh, siapa la yang sediakan word verification ni. kehkeh. 

26 comments:

bact. said...

xda word verification ke?

tanak la komen
tak mencabar lgsg..
hahhaha

saya_arief said...

den t'masuk x dalam nisbah tu.?
hahaha..
katekan tidak pada word verification.

saharinasaharudin said...

dlu rin pun gna wv ni.hehe.pastu xguna dah,sbb mnyushkn blogger nk kmen :)

hafiza said...

@bact. mybe ade sstgh blogger tak perasan yg dyorg gune wv tuh :)
tp memang menyusahkan kan

sarah mohamad said...

bagi saya tak kisah kalau ada yg guna word verification tuu. tapi kadang2 geram jugak kalau ada yg tak boleh nak baca :D

Pinky Pixie said...

@bact.: lu mmg rawk!

Pinky Pixie said...

@saya_arief: termasuk sudah. haha. yes, katakan tidak!

Pinky Pixie said...

@saharinasaharudin: betul tu.. hehe

Pinky Pixie said...

@hafiza: thats rite. mngkin ade yg xperasan. kne check sndri kot. kihkih

Pinky Pixie said...

@sarah mohamad: tu yg tensen, kalau xleh bace. wuwuwu

dak eina said...

nk g bubuh wv lah.. biar tension makcik nie. hahaha!

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

kbykkn blog baru yg msh guna mende ni. takpe, kita bagi peluang...dah ada entry ni, harap depa fhm la. kadang2 cuak jgak tgk de kena type word verification ni

Pinky Pixie said...

@dak eina: saje je kan! grrr

Pinky Pixie said...

@Syarifah Nornazrah Al Yahya: hee. betul tu. tp mnyusahkn nk masukkan word tu. kdang2 slah plak tu.. huhu

khairul akmal azman said...

bangga gua jd blogger laki
1 nisbah 10..le cari calon isteri kat blog ni..

Dernier Jay said...

Yussss~! Jay plg tasuke word vrfcation. Semak je kot. Hish! Elok-elok nak komen terbantut hajat xD

Pinky Pixie said...

@khairul akmal azman: molek. boleh sngt la tu.. haha

Pinky Pixie said...

@Dernier Jay: kan. same la.. hihi

Pupel Liyana said...

setuju sebab pupel selalu rabun nak baca word tu hehehe

www.pupel.blogspot.com

FatinNajihah said...

ahaha , thankss follow ! sye geram sme ini blog jugakkk ! kejelesannn ;)
comel mcm sys ! btw sy gna wv ke ? ta prasan larh =,= huhu

Wanie said...

haha..slalu yg word verification yg bru blogging rasenye..jd boleh dmaafkan..klu dah otai, xleh maafkan..:D

Pinky Pixie said...

@Pupel Liyana: memang same l a kite. hihi

Pinky Pixie said...

@FatinNajihah: no probz. =)
pegi check cepat.. ekekek~

Pinky Pixie said...

@Wanie: betul! hihi.

aliah amirah said...

hee~tadi nga search2..jumpe plak sini...thanks sudi singgah blog..blog ni cunn lahh =)

Pinky Pixie said...

@aliah amirah: biase je dear. thanx juga sudi singgah sini =)