Thursday, May 19, 2011

♥Nur Kasih The Movie. Jangan lupa sediakan tisu♥

Assalamualaikum dan hi!


Cerita yang tak masuk dalam list untuk aku tengok. Tapi tertengok juga tadi. Siap meleleh air mata. Kahkah. Apsal orang lain tengok steady je. Mula-mula tak berapa nak faham jalan ceritanya. maklumlah drama kat tv3 pun tak berapa nak ikut. Slow-slow kayuh nak pahamkan cerita, akhirnya sampai juga. Sebab tu aku nak pesan kalau yang hati tisu tu, maksud aku yang jenis hati mudah tersentuh bab-bab cerita sedih, tolonglah bawak tisu sekotak. 

Jangan suruh aku buat review cerita ni. Sebab kepala aku pun da berat. Balik meeting terus gerak tengok cerita ni. Cuma yang boleh aku komen, cerita ni memang best. Kelakar, ngeri sampai tersentap pun ada. Yang lebihnya sedih. Balik rumah terus search lagu tema Nur Kasih The Movie ni.  Lagi la haru... sedih kot. ok, lapar gila. Harus makan. hiksss. layan sekejap lagunya ehhhh..




Lirik Tanpamu – Sabhi Saddi & Helena


Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang



Tanpamu aku kan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti

Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan takkan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu



Tanpamu nafasku terhenti
Kernamu ku ada di sini
Tetap bersamaku
Selalu disampingku
Untuk selamanya



Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu



lirik dari: SINI

20 comments:

izyan genit said...

aaa semua orang cakap cite ni sedih. ni yg memang tak sabar nak tenguk sabtu nih

Admiral Hafiz said...

best ke?
td g tgk kat dataran pahlawan
ramai makcik2 g panggung wayang
semangat nk tgk nur kasih ni


Entry Terkini: Review

FIlem Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Ain Afifi Abdul Kadir said...

tak boleh tgk movie ni....hu3...
tapi nk tahu jgk ending die mcmne???..please tlg cerita....hi3...

dak eina said...

sedih eh.. mcm best je. tp kt sini mne de panggung.. sob sob.. sabar je la~~

Niesa said...

woww!cerita mcm best...haha...nk gak try tgk ni..

n!da said...

sgt jarang da tengok wayang.
xde babes nak ajak.. humm

shark said...

kantoi plak kang kalu gue g cni
hahahaa

nairaariaa said...

sume kate cite nie best...nk tgk lorhhh...

Ceria Gurlz said...

yeke?bile la nk g tgk cite nie...

HonEyBuNNy said...

memag sdih cita nur kasih..ila memangis jugak kejap..hehe...sob3...

Pinky Pixie said...

@izyan genit: hehe. silalah tngk. =)

Pinky Pixie said...

@Admiral Hafiz: hehe. makcik2 msti la nk tngk juga..

Pinky Pixie said...

@Ain Afifi Abdul Kadir: xreti nk review2 ni.hikss

Pinky Pixie said...

@dak eina: tgk kat u tube je la kot.. hehe

Pinky Pixie said...

@Niesa: harus tngkk.. =)

Pinky Pixie said...

@n!da: babes tu ape yunk. huhu

Pinky Pixie said...

@shark: kantoi knape? malu eh.. haha

Pinky Pixie said...

@nairaariaa: kan.. sume kate best. tu yg tpngruh. hihi

Pinky Pixie said...

@Ceria Gurlz: hehe. ajak la abg syg akk.. =P

Pinky Pixie said...

@HonEyBuNNy: HOHO. same la kita dear.