Monday, April 4, 2011

♥ Cheque Nuffnang sampai akhirnya. ka ching $$

Assalamualaikum dan hi!

Hati berbunga-bunga balik dari kerja. Tiba-tiba je mak tunjukkan surat untuk aku hari ni. Kenapa la mak suka sangat buka surat aku. Kot-kot lelaki bagi surat cinta ke, kan da kantoi. ok, tolong jangan gedik, zaman sekarang orang tak pakai surat bagai. kalau ada yang masih dapat surat yang dibedakkan dengan bedak follow me,, awwww. so sweet kan. sudah lari tajuk. 

Akhir bulan Feb, aku cash out duit Nuffnang. Masa tu memang terasa nak berhenti blogging. Tapi bila jiwa blogging da melekat dalam sanubari, memang susah nak berhenti sebenarnya. Agaknya kepayahan nak berhenti blogging tu macam orang yang susah nak berhenti merokok kot? kehkeh. #tak ada motif kan. Entah berapa lame memeram duit nuffnang ni, dapat juga merasa akhirnya kan. Walau tak banyak beribu riban, tapi lebih baik ada dari tak ada. Bermula dari 50sen tak gerak-gerak earning, tak sangka boleh dapat nilai sekarang ni. Apa yang penting? bukan kerjasama! tapi SABAR. hihi. 



Sesungguhnya aku amat sayangkan Nuffnang. hehe. Walaupun tak update blog, tapi  Nuffnang masih bermurah hati untuk bagi earning di blog Pink Heart Craft. Lepas ni sambung shopping lagi nampaknya. pehh..pehh. entah bila nak mula menabung untuk masa depan. hikhik. 

39 comments:

saya_arief said...

harus lah belanje.
:D

illafira said...

bestnye

Miza Yusof said...

TAHNIAH YATY :)

tyka chou said...

wah! bestnyeee...btul tu...yg penting kene sabar kn..:)

Nobita Sensei said...

apa lagi. buat kenduri doa selamat la..hehe.

Amirrah Zawani said...

wahhh banyak gak la tu.. syukur lah dgn apa yg kita dpt kan :) tahniah2!!

.:|kamaryeah|:. said...

congrats dear~

btw come join my bloglist??

echah mashuri said...

perlu belanja

shark said...

huhuh
saat2 bahagia ler arini ek..
congrat

saharinasaharudin said...

congrats pinky :)

bArdbOO said...

best kan bila dpt cek...trase berbaloi penat blogging.. =)


Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

.:Kiah-ohh-Kiah:. said...

besh nye!

bunga said...

kena belanja bunga ni yatie..ahaa

si cebbie cholet said...

nufnang tak sayang aku :(

hahaha

padahal tak pasang nuffnang lagik...muahahaha

sherah said...

i nak kumpul sampai hujung tahun ni duit nuffnang i :)

Cik Yana said...

Belanja la cik Yana. Sob3~

Entry terkini: Blogger yang buat cik Yana tension!!!

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wah daaa dapat duet sopinggg...ngeee...kiter jugak sedih nikh tak dapot2...

Niesa said...

wahh..srononye..best!best!

Yann Mazian said...

cek yann pon baru datang gak ari ni. hehe.

nuraarin-life said...

saya pun pertama kali dapat.. hehe mmg seronok!!

Gjoykamitake said...

rm150++. ok gak tu dari takde langsung..........( saya baru je follow blog ni. Plz follow blog saya plak, humairagjoy.blogspot.com)

Pinky Pixie said...

@saya_arief: meh dtg melaka!

Pinky Pixie said...

@illafira: alhmdlah.. =)

Pinky Pixie said...

@Miza Yusof: tenkiu dear~

Pinky Pixie said...

@tyka chou: yupp. sabar dan sabar.. =)

Pinky Pixie said...

@Nobita Sensei: hoho. =D

Pinky Pixie said...

@Amirrah Zawani: alhmdlah.. kena la bsyukur dpt berapa pun.. =)

Pinky Pixie said...

@.:|kamaryeah|:.: tenkiu dear =)

Pinky Pixie said...

@echah mashuri: perlu? hehe

Pinky Pixie said...

@shark: haha. bahagia la sngt.. =P

Pinky Pixie said...

@saharinasaharudin: tq yunk!

Pinky Pixie said...

@.:Kiah-ohh-Kiah:.: alhmdlah. rezeki.. =)

Pinky Pixie said...

@bunga: ahha.. bolehhhh~

Pinky Pixie said...

@si cebbie cholet: ngeh2.. pasang ler cepat~

Pinky Pixie said...

@sherah: slmat mengumpul! =)

Pinky Pixie said...

@Cik Yana: cik Yana punye earning lg meletopppp.. hehe

Pinky Pixie said...

@Niesa: hehe. kan..

Pinky Pixie said...

@Yann Mazian: oho. sokay!

Pinky Pixie said...

@Gjoykamitake: insyaAllah =)