Friday, December 24, 2010

♥Kenapa semua sibuk mengutuk♥


Salam. Nak buat entry merepek. Tak kira. Aku perlukan sesuatu hiburkan hati. Yeah, tadi aku menangis. Sekarang da ok sikit. hehe. Biasa la, masalah yang selalu aku lalui bersama dia. Abaikan. 

Bila bosan je, da tentu blog ni jadi mangsa. Maaf bagi penggunaan 'aku' pada entry ni. Memang tak reti guna perkataan tu. Biasanya hanya digunakan si waktu tertentu. Contohnya, di saat tengah marah dan sedih. Bukan cover ayu or berlagak 'gud-gud'. Tapi memang dari kecil tak reti gunakan perkataan tu. haha.



Buka facebook je, ni yang aku nampak. Gambar lama, darjah 6, mungkin. Ini la sebab kenapa aku benci facebook. Tak pasal-pasal ada je yang gatal 'tag' gambar zaman dulu-dulu. wahaha. Kenapa mata 'stim'? dari kecil aku tak suka ambil gambar. Aku pemalu. Tak percaya? Itulah kenyataan. Macam ada alahan plak pada 'flash' kamera. 



Orang sibuk mengutuk gambar tu. Ok, aku tergelak sorang-sorang. Biasalah, waktu kecik da tentu la muka aku comot, pakai tudung senget2. Dengan mata buat spoil plak. tak apa, itu cerita zaman duhulu kala. 

*Sekarang aku masih tersenyum ingat kenangan lama. wahaha. gile skema ayat macam dalam novel!

21 comments:

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

takpe org kutuk2 gmbo kita time kecik. cuba la kutuk time beso2 camni..kita dh pandai bergaya okey. biarla depa tu kan...tu kan kita kecik lagi..masih innocent ngn fashion...zaman belajar...mesti skema. heee... jgn la marah2 depa yg tag gmbo time kecik tu..sume tu kenangan la syg... :)

Pinky Pixie said...

eh, yatie bukan marah dengan org yg tag gambar la. hukhuk.

itu probz lain ='(

twinkle twinkle said...

tp time kecik2 la time kite plg comel kan hehe

CIK TOM said...

comel je tgk..skang pun comel..hihi

Hezesuze said...

ishh zaman sekolah ler paling besh uols...alhamduillah till now masih lagik contact kawan2 sek rendah...ada masa weols lepak minum2 huhu...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

itu saat kegemilangan yg plg berharga.. comot masa kecik kdg2 jd comel

bardboo said...

ala time kecik2 dlu mmg la xpandai jaga penampilan..hehe...samalah kita..

zuhanismohamed said...

masa kecik semua pun muka comot..hehe
tp yatie ttp comel jgk lah masa kecik pun..


em..jangan sedih2 dah eh..senyum :)

nub said...

kecik2 aa bes.sepelet!

hahak

mijieywardie said...

hehe.. besh tgk pic time kecik2 dulu. klakar.. pada yg nk mngutuk tu, abaikan je la. mybe dorang niat nk brgurau. :e:

Rara Farah said...

xpe2..time kecik2 tulah cumel...hehehe....

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

ohh..ingt psl org tag gmbo. hahahaa....naz tak suke org tag gmbo yg dr application jer....hahaha

Cik Yana said...

hey cik pinky,,
kte same la,,
x pndai guna aku,,
kwn2 pun sume bhase kan name dorg bile bcakap dgn cik yana,,
hehehe~

comelnyer cik pinky time kecik,,
bese la tu kt fb la dorang nak ungkap balik kenangan silam,,
kdg2 thibur gak bla dorang igtkan balik kenangan2 dlu :)

Siti Fairuz said...

haha ! gambar mase kecik2 memang segan nak tengok balik kan :)

echah mashuri said...

ololo..tomeila ni:)

saya_arief said...

hahahaha...
no komen.

Yann Mazian said...

hehe. gambar yann masa sekolah rendah dulu lagi kelakar tau. kurus kering sungguh. haha. :D
tp betul tu, pakai tudung pon senget2 jek. hihi

HonEyBuNNy said...

hehehhe..gambar zaman muda2 eh....skrg lagi2 comellll la...

Sophia Rani said...

tapi best gak tgk balik gmbar2 lama kan... hehehe... kdg2 jd rindu zaman skolah rendah

syira aka sepatu hijau said...

salam

usah pedulikan

mayb dia tak ada pic ms kecik-kecik kot :)

cimut munniey :) said...

HAHA kelakar komennnn facebook :) dulu selekeh sekrang mak wehyy cun habes belit sane belit sini selendang :)

p/s : miss you two.