Tuesday, December 14, 2010

♥ Income sepanjang saya berbloging ♥


Salam. Orite, buat pertama kalinya yatie tunjukkan hasil dalam dunia blogging ni. Yang ni earning yatie sebagai blogger picisan je. Memang tak banyak, tapi bersyukur kira ada. Daripada mula-mula berblog. Ada 25sen je. Nak beli nasi Lemak pun tak cukup kan. hakhak. Sedih gila la time tu. Rasa di anak tirikan oleh incik Nuffnang plak. Memang la bukan kejar earning sangat, tapi kalau boleh dapat pendapatan sampingan di samping hobi berblog, apa salahnya kan.

Jangan kata ni entry menunjuk-nunjuk plak. Cuma nak share dengan kawan-kawan yang baru ada blog. Kalau nak kata saya gila $$, ok fine. Korang pun sama gak kan. muahahha. Kalau tak kenapa tempek iklan Nuffnang kat blog. Bak kate incik Ben, kalau betul tak nak earning, jangan letak iklan Nuffnang kat blog. Pelihara la pet yang boleh bagi makan tu je. hehe.

Nak mula dengan Nuffnang, daftar je kat sini: NUFFNANG.
Kalau korang serius dengan blog, memang boleh mashuk. Yang penting, rajin-rajin la usha tips-tips dari blogger-blogger hebat. Nak berjaya kena usaha, tak kan nak tunggu rezeki datang tergolek-golek depan mata kan. Lupa nak bagitahu, untuk permulaan tu, memang sakit sikit la, earning tak naik-naik. Kena sabar sikit. hihi.

Kenapa earning yatie sikit? Sebab malas nk blogwalking. Malas nak update entry, Selalu tulis pasal personal life je. Thats why, trafik pun x banyak. huawawa. Nak tarik minat pembaca, kena tulis entry yang 'wow'. Nampak tajuk, semua orang nak klik. Tapi jangan isi plak hampeh. Sekali dua, orang tak kisah. Banyak kali, orang jadi menyampah plak. Dan kalau blog korang ada tips kecantikan atau tutorial, lagi la ramai yang berlumba-lumba nak follow dengan SUKARELA! heee~

*sekadar pendapat peribadi, ok.




24 comments:

Afiq Bukhari said...

waa byk tu..bile nk cashout hehe..tahniah yer :D

Myra Jay said...

Wahhh.. thniah ye.. MJ pn belom penah dapat lg setakat nie banyak tu..
Thniah sekali lg ye..

ciknamr said...

wahhh belanja!!!!
tgk org ramai main benda alah tu mcm best je... heeee tp x reti la..
lg pon sy blogging sje2..
^___^ belanja keyh nt.. hahahahhaa

Wan Gerrard said...

wah banyak la tu..hehe

♥yaya budak suka embun♥ said...

byk2..hehe

lea said...

suka bloh yatie. comel!

saya_arief said...

manyakkkk

::FAIZ FARISH:: said...

wah banyaknya

PuPeL said...

pupel baru dapat 16 hinggit..tp alhamdulilah :)

AiDa AzRyN said...

haaa.. jgn lpe blanja cendol k.. *tetiba.. XD

Mknace said...

:):):)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

earning naz sangat ciput.heeee...takpe, pelan2 kayuh :)

AinnalinaRamdzan said...

Tahniah... blog awak comey.... I like.... hehe

annis said...

congrats.
banyak tu :)

zuhanismohamed said...

ahaha..banyak lah ni..saya ciput gila kot..

Cik Tom said...

sikit2 lm jd bukit..dr 25 sen dh jd ratusan ringgit..tahniah!

dak eina said...

huhu kayo la yt~ boleh le belanja ai~~ huhu

little cart00n said...

kakak..
tunggu apa lagi?
belanja la elie! ;p

Hezesuze said...

wow banyak tu...alhamdulillah..lagi better kalo banje weols kan mihahaha

Myra Arshad (: said...

waah. bnyak tu. baek jgn cashout lagi, kalu tak, kena blnje :p

saya ALIA SYAZA :) said...

whoa!! byk tu.. mekasih kepada tip yg diberi :) hee, saya pun baru je buat blog ni..ada jgak yg bg tau suh buat nuffnag ni..tapi mcm payah sikit je.. hmm.. nnti lah na buat C:

cik nur said...

wahhh tak per cz nur punya pn bukan byk mana pn yg penting ada kan :)

Nurul chumel said...

congrates yang!
kalau I tak cashout yang dolu2 tu, mesti dah nak cecah 200 dah.tobat. len kali nak tunggu 1k baru nak cashout lah. :)

Amirrah Zawani said...

byk gk la tu..
xpa sikit2 lama2 jd bukit :D