Friday, November 26, 2010

♥ Jom mengundi : Blog Pilihan Malaysia 2010 ♥

Blog Pilihan Malaysia 2010


Korang tahu pasal Blog Pilihan Malaysia ni tak? Ok, kite review sikit mengenainya. 

sumber: SINI

Tujuan

Untuk membuat undian bagi beberapa kategori blog yang telah ditetapkan dimana ianya menjadi pilihan rakyat Malaysia. secara tak langsung ianya akan menjadi rujukan pada rakyat malaysia dalam memilih blog-blog yang mereka mahu baca.

Bagaimana undian dibuat?

Undian akan dibuat dalam 2 peringkat:
  1. Peringkat pertama - satu senarai 20 blog yang menjadi pilihan akan dikeluarkan. satu tempoh masa akan ditetapkan untuk rakyat Malaysia memilih blog yang menjadi pilihan mereka. - Bahagian ini da selesai
  2. Peringkat kedua - 5 pilihan teratas dari peringkat pertama akan diundi dalam satu tempoh masa yang ditetapkan. blog yang mendapat undian paling banyak akan digelar blog pilihan Malaysia 2010 mengikut kategori masing-masing. - tarikh untuk undian peringkat pertama akan dibuka pada jam 10 malam 26 november (jumaat) sehingga jam 8 pagi  30 november (selasa)
Bagaimana nak senaraikan blog?

Satu tempoh akan diberitahu untuk anda menyenaraikan blog pilihan anda mengikut kategori masing-masing. hanya 1 blog untuk 1 kategori. jadi buat lah pilihan yang bijak. yang paling penting, seseorang itu tidak boleh senaraikan blog nya sendiri. hanya orang lain boleh senaraikan blog anda. barulah ianya dinamakan blog pilihan.

Siapa yang layak mengundi?

Sesiapa saja layak untuk mengundi senarai blog pilihan.

Selebihnya korang perlu ke blog tu sendiri untuk paham dengan lebih jelas. 

Kenapa entry ni wujud? Cik adik manis ni, Gugurl da calonkan saya untuk BLOG PERSONAL WANITA PILIHAN. Thanx dear. Dan senarai penuh untuk kategori tersebut pun telah keluar. Yang tercalon, mak aih. blogger famous amous pun ada ok. Dalam otak ni pikir, agak-agak ada orang nak undi saya tak? Nak tarik diri ni. muahahaha. Nak tengok senarai setiap kategori, klik SINI. Pukul 10 malam ni korang da boleh start mengundi. Silalah buat pilihan yang bijak. hehe. Yang turut tercalon, good luck untuk korang ya.

p/s: korang undi la Pinky Girl Talk. Nanti aii belanja makan besar kalau tercalon ke top 5. Eh, ni bukan rasuah kan.. miahaha. *gedik yang melampau di situ




23 comments:

bungakuning . said...

tahniah kerana tercalon . me , tak tahu lah tercalon ke tidok . hehe . =P

PuPeL said...

tahniah..ada sapa2 nk calonkan saya tak :P

::FAIZ FARISH:: said...

tahniah ek

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

jom mengundi yati..yay!!!

AiDa AzRyN said...

Macam ada orang sebut nama aida je~ wahaha~ XD

syggggg pinkygirltalk~ *tetiba
:P

dak eina said...

mari mengundi..... undi yt!! kekeke

little cart00n said...

wah..tahniaah ya sis! :)

nnt kalau menang, jgn lupa makan besar!teeheee! ;p

Nurul chumel said...

gud luck dear!
yang penting, takde sape2 calonkan I.
harap maklum..
huhu!!~

azaliahjsalleh said...

gud luck =)

saya_arief said...

t'baik la yati..
;p

Un Phat Lee said...

Wah.tahniah2 XD

Cik Gallus Gallus said...

tahniah..tahniah ;D

HonEyBuNNy said...

gd luck n tahniah........

wannurfazrini said...

congrate . bukan senang utk mjadi blog pilihan !

cikpia said...

wowww!!! dah tercalon pun dah dikira hebat giler tau!!!

tahniah!!!

and good luck!!! muah muah!!!

p/s : monyet dah sampai.... lupa nak bagitau. thanks!!! suka!!!!

d_LA said...

wahhhh..u go girl..thniah yt...sabas sabas !!memang layak tercalon =)

syirakhalid said...

wah, bangga i dgn pencapaian u, dear..hihi

Hezesuze said...

vava vangga weols hehehe

Hernee Nazir said...

congrats n gud luck :)

cik EPAL said...

wah tahniah tahniah =)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

goodluck dear:D

Kamil ace[tm] said...

dah undi..ade cenderamata x?? :P

Wan Gerrard said...

tahniah dan good luck ^_^