Saturday, October 9, 2010

♥ Best sangat ke blog kau? ♥

Salam.

3 hari hidup tanpa update blog, telah membuatkan jari kaku untuk menaip. otak blur untuk berfikir. Hakhak. Nak merajuk konon. Cett. Pasal seorang je yang kutuk, saya jadi down gila kan. muahaha. kan da cakap, muka gwa je ganas. Tapi hati, hati tisu beb. Ok, ni sanggup tolak pelawaan my sis and my mom untuk hang out, semata-mata nak update blog. Tak ada orang baca? Pedulikan. Nak update juga.. kuikui.

Saya pelik kenapa tak update blog pun still ada orang datang & follow. Sebab blog saya kan tak best. Lain la kalau macam blog redmummy tak putus-putus orang datang. hekhek. Setelah di spot check, baru lah tahu, trafik blog ni datang dari blog Budak Nakal. Header blog saya telah terpacak kat blog beliau. 


Thanx again koz. Moga terus berjaya di masa akan datang. 

Cerita pasal nuffnang pula. Saya dapat lagi 1 BE. Harus gembira ke sedih? Sebabnya: 
Bukan blog Pinky Girl Talyang dapat. Tapi blog pink♥craft pula yang dapat lagi. Huwaaa. Adakah blog ini telah diblack list dari senarai penerima BE. huhu.  


Terima kasih juga Nuffnang kerana sudi memberi. Jika ada lebih bagilah ke blog ini pula. miahaha. 

Last sekali, sejak incident mengkondem, rezeki makin melimpah ruah plak. Alhamdulilah. Ada 11 handmade casing yang perlu saya siapkan. Dan antaranya ada yang kawan blogger dari blog ni yang tempah macam2 jenis handmade case. Buat yang tak tahu pasal handmade yang yatie buat ni, sebenarnya function dia memang la sama dengan yang ada kat kedai. Tapi penah nampak ke design yang saya keluarkan ni ada kat kedai? Semuanya jahitan tangan. Kebanyakkan design, adalah dari saya sendiri. Kain yang saya guna adalah jenis Japenese cotton yang diimport. Dan setiap case ni boleh letak nama korang. 

Design terbaru saya : 


Yang limited edition ni pula ramai yang minta :


Setiap keluaran yatie memang agak terhad. Sebab nak dapatkan aksesorinya bukan senang. 

Ni tempahan yang da menunggu. Ambil no giliran ye.. heee... 

1. syamimi- 3 case
2. sis ziha- 2 case
3. sis amy - 1 case
4. cik qiqi - 2 case
5. sis ain - 2 case
6. my kazen, syira - 1 case



Yang selebihnya boleh ke sini : pink♥craft 

kalau nak tempah email saya di : yatie_pink@ymail.com

thanx untuk kawan-kawan blogger yang selalu komen n beri semangat. hehe. rindu korang! cehhh~







29 comments:

miszlullaby said...

yeayy!cik pinky da xsedeyh da^^

Pinky Pixie said...

> miszlullaby : thanx ML.. heee~

tiefazatie said...

jgn sedih2..tue kan tandanye..ramai lg yg sudi dtg kan2..chill k!

Pinky Pixie said...

> tiefazatie : thanx dear =)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

yeahhh~ yati dh tak majok lagi.
bior je org yg kondem tu..
klu nak senang, meh bg kitaorg peminat2 cik yati kondem dier blk..biar dier tau tinggi rendah langit..cewaahhh...tak baik..tak baik..

smga success slalu dear.btol kan, Allah slalu tlg org teraniaya :)

Pinky Pixie said...

> Syarifah Nornazrah Al Yahya : bila plak yatie ade pmnat.. hukhuk..
betul2..
maseh sbb slalu support yatie! hehe..

shark said...

naseb bek dpat bE kn..
kalu x mau sdih lagi pinky kita ni

Pinky Pixie said...

> shark : haha. xdpt BE pom, still update juga la.. =p

Tomato Gurl's Life said...

yatie sayang miss u!!lamanye tak update..yatie jgn la down sebab sorang je kondem yatie tau..cik tom kena teruk dari tue lagi..macam2 kena kondem+lebih dari seorang..tapi cik tom amik tue sebagai semangat utk terus go on n buat terbaik..u can do it yunk..i'll always support u :)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

klu xde peminat, xkn traffik blog yati tinggi. heee...sbb org ske/minat citer2 yati..tht y akan terjah bila ada update :)

ramai lg yg tlg click kat mr nuff tu tuk bg yati hepi :)

~cik manis~ said...

yatie, design kelabu ni lah yg manis nak combine ngn sling bag tu. waa byk smbutan upenye yg tu. hehe

lea said...

cumel la design2 cik pinky..i like! :)

dudu said...

sabar2 tau?smile always..
org tuu ckap gtu sebab die jelez..
abaikan die..hehehe

haidi takeAfoto said...

salam..pinky...pndai jahit ek...bgus2 leh wat bibi cmni ni..hehe sape kate belog pinky xbez..bez jer..simple n xpening2..suke belog yg ade gambr2..cmni la..sy kt cherating ni...xsepat lg nk updete belog..tgk la mlm kang..hehe jemput dtg ek..

Kamil ace[tm] said...
This comment has been removed by the author.
Kamil ace[tm] said...

bajet la muke ganas :P

HonEyBuNNy said...

cik pinky...misss uuuu...heheh

MiMiEy :) said...

best lah blog akk.
lee min ho pon suka baca.
ahakz..

saya_arief said...

kamu kan otai..
;D

IzzaH si pari pari said...

oo mak ai
ramainye dlm waiting list
huhu

~cik tiram~ said...

bia je org tu...
mish u! :D

Wan Gerrard said...

Harap Semangat baru ni dapat la update banyak2..hehe
Pinky Terbaik la ^_^v

Nurul chumel said...

actually blog u mmg lebih bagus dari blog i..

.s.o.f.i.a. said...

wei, bertmbah lagi order............. bila aku nak dapat menatang monyet paul frank nie???? majuk ah!!! =)

Hezesuze said...

nak jadi cam redmummy tapi takat satu hari 1 entry jek camno?? hahahaha

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hihi, jgn majuk2. :)

Un Phat Lee said...

dah dapat duit nanti belanja gua big mac ye.ehe XD

Anonymous said...

You forgot Andrew Jackson’s Big Block of Cheese with nary a macaroni in sight.

Anonymous said...

awesome blog, do you have twitter or facebook? i will bookmark this page thanks. peace maria