Monday, October 4, 2010

♥ Berblog pun kena kutuk? ♥

Salam. 

Entry ini secara umum. Tak bermaksud untuk menyindir sesiapa. Full stop. Hekhek. 

Macam yang korang taw kan, orang yang berblog ni banyak motif. Antaranya:

1) Blog sekadar suka-suka mengisi masa lapang. Dia rajin berinteraksi dengan orang yang tak dikenali. Rajin berkomen kat entry orang lain. Selalu blogwalking. Join contest. Dapat award. 

2) Ada yang menjadikan blog sebagai diari. Kira dia update tak kira waktu, dia tak kisah pun pasal ada orang datang ke blog dia atau tak. Tak kisah ada orang komen atau tak. 

3) Dan ada juga yang jadikan blog tempat untuk dia berkongsi segala ilmu. Ataupun share berita-berita terbaru kan. 

4) Ada juga blogger yang jadikan aktiviti berblog untuk tambah $$ melalui Nuffnang. Kalau yang rajin update entry dan buat berblogwalking, traffic pun naik. Maka, RM pun naik la. 

Masih tak paham? Saya pun tak reti nak cerita panjang lebar. Tapi tolonglah jangan 'down'kan orang yang suka  berblog. Kalau tak suka cara dia berblog, kenapa masih masuk dan baca?

Peace~





28 comments:

ciknamr said...

ye benar! sokoeng! :d hee

.s.o.f.i.a. said...

aku berblog sebab...................... sebab............... sebab.................... sebab bley gosip ko ngan arief...... ha ha.......... *kidding*

aku dulu blogging just suka suki, BW haram tak penah. saja syok nak tempek2 gambar, ala2 diari gak la......... then bila dah pandai BW aku berblog untuk beramas mesra ngan kengkawan bloggers yang lain...... untung2 bertemu jodoh kat sini. ha ha...... (ko ada abang tak???)

RuSh D said...

btol 10x...rasa no 1 sampai 4 tue ada pada rush d.. sbb nyer setiap blogger ada motif masing2..ada yg suka2,ada yg simpan artikel utk diri sendiri n mcm2 lg..so jgan ler nk kutuk org laen yer.. setiap org ada tujuan masing2.. sokong statement tuan rumah pinky..huhu..

dak eina (◕‿◕) said...

jgn kutuk eina sbb eina jrg update blog...huhu tetiba kan~~

sape yg suka kutuk tuh actually jeles...

ye idak?? huhu

Erna Ziana Lamsera said...

sokong sangat2. ska hati lah nk berblog kn.

Zulfahmi Abidin said...

abes ape yang kene kutuk.eee...title tricky..wekk..

echah mashuri said...

penah kena kutuk...sampai rase nak nagis..ohh cengeng ko echah!!

Kuman Chaos said...

sokong sokong...ni kan diari suke suke..
Kuman "usia pernikahan" Entry

Kuman Chaos said...

sokong sokong...ni kan diari suke suke..
Kuman "usia pernikahan" Entry

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

kte sokong ayat awk 2...kte x tau la kte yg bru menulis ni pon de je org kondem..xtau la org yg dh lme ni cmne la kutukan yg korang trime yee...

neway org cm ni x bley pakai..ikot kte la nulis pe..blog kte kan..ko nk sedap ko tulis sndiri...x gitu pinky????

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

naz lbh dlm kategori ke2, dan 2% kategori ke 3..heee

Dah banyak kali kena kutuk bila berblog ni, ader ckp poyos la..ader kutuk2 kaw2 giler2 arr..penghinaan dan caci maki jgn ckp la..berbakul2..tapi skrg dh immune..lantak pi arr nak ckp pe kan? Ade haku kesah? blog wa..wa pnya suke! keh2..ayat tak bleh blah tu :P

p.s : pnh 2x tutup blog gara2 kena kutuk..huhuh. then buka plak blog len..kekeke ;P

AIN said...

likelikelike..
sis suke yg las skali 2...

Kamil ace[tm] said...

rilek je..aku pun kne ,haha
siap kne bahan dlm meeting lg, mcm siott..

just keep on blogging, and stay pink..hehe opsss orange!!

tiefazatie said...

hye dear..tq ya komen..im ok..just nak lepas tension je tue..hihi..neway..pe yg awk ckp nie..ifa ade je wat..but yg 1 tue de la..ngn kawan2 yg ifa nk sllu borak2 je baru la ifa rajin komen2..tapi join kontest agak gle la ble ada mood..haha..n kalu ada idea mmg ifa update je sllu blog nie..psl nuff itu hnya side income je..xde la gle sgt tue..haha..neway..blog kte kan..so suka hati kte la tulis apa pun..janji xkco idup org lain kan dear..=)

Zairie Husin said...

zairie blogger no 3.. hehehe

IKRAM said...

Setuju sangat-sangat

d_LA said...

yaa...sukun sukun..persetankan org2 yang cam gitu..keep on blogging..kite wat blog bkn tuk org2 yg cam gitu, kes jeles jer tu sbnrnye..

MsFazlillah said...

setiap org ade cara gaya berbelog tersendiri. kalau ade yg tak suke , wat derkk je..

saya_arief said...

ade jugak yang wat bisnes jual gajah..
nak report kat perhilitan..
;p

Tomato Gurl's Life said...

betul tue yaty..macam2 sbb kita berblog..cam ciktom berblog nak tambah kawan..hihi..kalau tak suka sila pangkah n keluar dr blog,,asyik tau condem org je...mcm diorg yg komplain tue bagus sgt..lalalala~

syaza kelyza said...

betul tu ! setuju sgt ;)

MiMiEy :) said...

setuju sangat2.
mimie buat blog bukan nak femes, tp saja2.
nak tambah kawan.
hehehe

F.I.C.K.R.Y said...

Hahahahaa...
Ader orang dengki ngan akak laa...
Biasa la, tak semua orang kat dunia nie sukakan kite...
Yea dak?!

So, akak teruskan jer misi dalam berblogging. Abaikan mereka yang ader hasad dengki tue hahahaaa...

Pesanan ini ikhlas ditaja oleh adekmu yang tak pernah jemu memberi support kepada akak pinky nie...

Chaiyok x3~!!!!

akiN aMar said...

btol3~(gaya upin ipin)...
sy berblog pown suka suki jer..
aci redah jer..hee^_^

Nurul chumel said...

huhu..
i berblog sebab semua!!~
part time je.. ;)

Hezesuze said...

dulik kan org camgitu...sebenonye dia jeles tgok kita ada blog huhu

KHAIRUNNIESA said...

klau ade button like niesa dh like entry nih...hikhik...sokong sgt2....

Isyraq said...

huhuhuhu.... ada yg buat blog semata-mata nk kongsi cerita dgn gf dia sbb gf dia blaja jauhh... ehhehehe....