Saturday, September 25, 2010

♥ Mencari baka laptop lelaki ♥

Salam.

Sebenarnya nak update pasal entry lain. Tapi tak pe la kita simpan dulu. Hekhek. Sebelum ni saya pernah baca entry dari blogger-blogger pasal check jantina laptop masing-masing. Tapi takut nak try sebab mana tahu sekali keluar suara awww. Mati! Hehe. Tapi, disebabkan my sis pun ada dalam bilik, saya saja la try kan. Hehe. 

Step dia dari sini : 

NAK TAHU TAK JANTINA LAPTOP KORANG?


Terbaca pun dari entri en zack la. Boleh singgah blog dia kalau nak penjelasan yang jelas sebab ada gambar. hehe.

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
    Save as =  love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

So, bagi yang ada masalah pendengaran, sila kuatkan volume sedikit ye. Hihi. 





Testimoni saya:

1. Terpaksa dengar berkali-kali. Bukan sebab ada masalah pendengaran ok! Tapi susah nak pastikan suara tu laki or perempuan. 

2. Setelah analisis, confirm suara tu perempuan. Haha. 

Maka, kalau ada yang laptop dia keluarkan suara laki. Marilah kita bekerjasama untuk membiakkan baka-baka laptop yang berteknologi tinggi. Haha. Sekarang kan musim mengawan. muahaha. Jangan marah. 



24 comments:

dak eina (◕‿◕) said...

eh bole le laptop kita kapel...suara lelaki macho k....huhu

Tomato Gurl's Life said...

cik tom punye pun gurl la..huhu

AIN said...

laptop ain abg ensem..heehehe

Pinky Pixie said...

> dak eina (◕‿◕) : haha. jom tawen. hekhek

> Tomato Gurl's Life : alaa, x jadik ngurat cik tom. hekhek

> AIN : wow! nak usha.. =p

tim said...

laptop saya jantina perempuan
ayu gitu."i love you"..

Pinky Pixie said...

> tim : hehe.. ayu ye.. ni msti awek cun ni.. hihi

hqfizulhqkim said...
This comment has been removed by the author.
hqfizulhqkim said...

gegurlz.

Pinky Pixie said...

> hqfizulhqkim : haha. tamo kawan.nak crik yg laki je. ngeh2

IzzaH si pari pari said...

haa?

salah dress up la
my lappy jantan
tapi pakai bling2 pulak
hoho

Pinky Pixie said...

> IzzaH si pari pari : haha. ayark.. hati2 cik izzah.. ngee~

Kuman Chaos said...

hmmm desktop nih tak bagi reply apa-apa pun... dua alam kot desktop nih ahhahaha
Kuman "anak luar nikah" Entry

Cik Yana said...

cik Yana da buat da dlu,,
takde kuar sore pape pun,,
volume da abes kuat da pasang,,
nape ek?
die bisu ke?
ke malu nk ngaku die laki kt cik Yana sbb cik Yana mengadap die siang mlm,,
ke khunsa???? OMG!!!!!
hahaha~

saya_arief said...

huhu..
besh2...

HONEYBEE ANJELL said...

hehe. akak punya laptop lelaki maskulin tau!
boleh la akak hantar rombongan meminang nanti! hahaha

Faizal n Fashitah said...

Laptop saya Laki. Huhhh patut pun salu sangat stuck2 especially bila lama sangat online. Mentang2 la kite ni sama jantina. Tapi everytime adik pompuan gune, takde plak dia meragam..huhh

Pinky Pixie said...

> Kuman Chaos : bhye tu. haha

> Cik Yana : haha. x nk dkat ngn laptop cik yana la.. larikkk.. kuikui

> saya_arief : cess. ape yg best =p

> HONEYBEE ANJELL : ok kak, hjung mngu taw. yt tunggu. hehe

> Faizal n Fashitah : haha. oh, lptop tu pndai mgatal eh.. kehkeh

Kamil ace[tm] said...

jadi2..haha

ULtradya said...

hehehe....klu nk senang g kat properties pon boley...set ja nk suara dia mcm mana...kikikiki

MiMiEy :) said...

ala laptop je ker?
pc x leyh?

Pinky Pixie said...

> Kamil ace[tm] : resultnya? haha

> ULtradya : oh. mcm tu ea.. hehe

> MiMiEy :) : xtaw plak yunk.kuikui

NAJ HEBAT said...

Oh My... laptop gua jantan beb..
patut la dia suka usha aku tgh mlm..

membisikkan kata-kata chinta..


muahaha.


la~la~la

♥ Xett Hereen ♥ said...

pompuan!!!
ah frust!!!
i ingatkan laki!
baru nak namakan beliau Antonio Banderas!!
las2 frust!!!!

Pinky Pixie said...

> NAJ HEBAT : haha. ye ke. ciss, hati2 tu. mane taw baka gatai ka.. hehe. kidding

> ♥ Xett Hereen ♥ : haha. trtipu ka.. ngeh2.. pompan juga ea, x besh =p