Sunday, September 26, 2010

♥ Kisah pencarian yang dah berakhir ♥

Salam.

Entry ditaip dengan mood yang sedih. Hoho. Di saat semua family keluar berjalan, saya terpaksa duduk di rumah dan menjahit. Miahaha.

Sebelum ini saya ada post di facebook tentang 30 hari mencari kerja. Tiap-tiap hari mesti ada yang tanya, da dapat kerja ke belum.

Maka, semalam dengan confirmnya saya menjawab, mungkin saya tak akan berkerja.. Sebabnya?



Ini kain cotton yang disponsor oleh my sis semalam. 





Ini pula Japanese Cotton yang berjaya di rembat setelah meng'usha' my mom. Hekhek. Tak mampu nak beli sendiri. Mahal weh untuk semeter. Huhu.





Yang ni pun Japanese Cotton tapi dibeli dari internat. Hoho. Lawa gila. Like2. 




Ok, mungkin ada yang da dapat tangkap kenapa saya cakap saya tak akan bekerja. Kain menimbun tu tak kan nak perap je kan. Haha. Baru saya tahu kenapa my mom tak kisah sponsor kain-kain semua, sebab dia lagi suka saya duduk rumah dan menjahit. Cesss. Tertipu sekarang. My mom kata better duduk rumah sebelum dapat sambung belajar. Tapi.... kalau tak dapat macam mana! teetttttt

Maka, buat kawan-kawan. Janganlah tanya lagi saya da dapat kerja tak. Semuanya telah dijelaskan di sini. hehe. Nak tahu apa projek yang saya buat dengan kain-kain dan felt ni semua. Sila la tekan LIKE di sini laju-laju. hemohemo






Thanx and have a wonderfull weekend!


16 comments:

Derus said...

selamat mengerjakan kain2 yg byk tue..:)

❤cik kipas❤ said...

smoge kain 2 ad rupe kain lagi lpas neyh...
hahahahah...kiddin....

saya_arief said...

cik yati ni memang kreatiff...
like2..
;D

IzzaH si pari pari said...

yang..suke2~
suke kamo menjahit
suke juga kain dr intenet itu =)

F.I.C.K.R.Y said...

Jangan moody moody taw~

Yann said...

hoho..besh what dok rumah..hiks. slmt menjahit, ti dah habis kain2 tu..kita p borong bnyk3 lagi wokeh? hemohemo...=p

Cik Yana said...

comelnyer kain cotton tu,,
geram tgk,,

tim said...

bestnya pandai menjahit.saya tak pandai

Tomato Gurl's Life said...

jgn sedih2..cik tom pn sm xdpt keje lg gak yunk..huhu...good luck in ur new biz :)

Faizal n Fashitah said...

Best nyer pandai menjahit. Saya lagi la tak pandai huhu

.s.o.f.i.a. said...

semoga ur biz bertambah maju sayang.......

Kamil ace[tm] said...

blanje la satuu..weeee~

syirakhalid said...

duk umah jahit felt pun boleh menjadi satu karier jugak...lama2 boleh jadi kaya...hoho. bisnes pun makin berkembang maju skarang kan...

Kuman Chaos said...

menjahit pun kerja juge.. cakap jer tengah keje "Sewing Executive" kuman "Hangin" Entry

Mama Nuriel said...

...seronok tau klu diberi peluang dok kat umah je....tak yah keje.... menjahit.....(harap sangat dapat nikmati waktu macam tu....), so, enjoy your precious time now....:).. nanti dah keje....tak sempat memandang dah.....

dak eina (◕‿◕) said...

alololow ina nie selalu lewat thu..dh xnk cri keje eh...xpe2...keje yg yt buat nie berfaedah jugak....ape2 pon...moga sukses2 selalu yt syg!! ;)