Sunday, August 8, 2010

♥ Shopping & coconut shake terbaik ♥

Salam. Tengok tu, semalam sudah keluar round 1 Melaka. Hari ni keluar lagi. Cehh, ni gara-gara mak yang ajak saya bershopping la. Huh, tak sempat nak pergi Jom Heboh di Stadium Hang Jebat, Krubong Melaka. Ha, siap mention nama tempat lagi. Korang tahu sebab apa? Tu nama kampung i la, Krubong. Sila jangan jeles. Ye, saya orang kampung sahaja. Hehe. Bangga la juga bila dengar radio Hot fm. Sebab mereka selalu sebut nama tempat itu dengan complete. Lalaallaa~

Jaya Jusco Melaka tengah sale beb. Cuma sempat cuci mata jer. Sebabnya, hari ni motif utama adalah shopping baju t-shirt adik laki saya yang semalam tu. Selekeh sungguh minah ini kan. Tak perlu tegur. =.='

Benda wajib yang selalu saya akan dapatkan sebelum hantar makanan untuk adik saya yang ada di hostel. Kalau anda orang Melaka, mesti tahu kan. Coconut shake yang terbaik cuma ada di Pantai Klebang. Tapi saya dah jumpa lokasi terbaru. Coconut shake kat tempat ni juga lebih kurang je rasanya. Malah siap ade chocolate rice lagi. Korang tak boleh tahu kat mana. Ahaaksss. Kejam ke. Haha. Dan setiap kali pergi JJ, mesti bawak benda ni. Sampai 1 hari tu, ada seorang salesgirl butik sangup tanya kat mana saya beli air tu. Hehe. Nampak sangat mereka tertarik sampai sangup kejar saya, padahal time tu saya da pergi ke tempat lain.

Dah puas shopping. Pakaian seorang adik je sampai seratus lebih. Isk2, baju budak2 pun mahal kan. Kehkeh







18 comments:

IzzaH si pari pari said...

ooo..
orang melaka ye
sy suke melaka!
teringin nak pi jonker walk..huhu

HonEyBuNNy said...

terliur ah tgk Coconut shake....

sri juju said...

comel laa akk pkai spac :D

jeles , jeles :P

WanN said...

salam.
mgu dpn dpn nk g shopping kt mlake..jj sale smpai bile eh ?hehe cam xsmpt je (T T)

Pinky Pixie said...

> IzzaH si pari pari : kamu orang mane yunk? hehe. jonker walk best kan.

> HonEyBuNNy : haha. meh la dtg melaka.

> sri juju ; ish,comot la.. isk2.

Pinky Pixie said...

> WanN : wslm. kalo x silap sy smpi 19 ari bulan.. hehe. lupe pula dah. kuikui.. sila lah dtg =)

Amirrah Zawani said...

nak jugak coconut shake tu..

Pinky Pixie said...

> Amirrah Zawani : haha, meh la dtg sini. xde hal la.. kihkih

chenta said...

dah lame tak makan coconut shake..huhuhu

JJ bandaraya sale sampai 19sept, JJ Ayer keroh sale sampai 31ogos je..

^_^

Pinky Pixie said...

> chenta : hehe. sedap kan. oh, thanx 4 da info. kamu org melaka ke? hehe

AiDa AzRyN said...

lama x p melaka~ hmm

Tomato Gurl's Life said...

suke melaka...oowh cik pinky org melake ek??rindu nak jln2 kat sn...hehe
btw cedapnye coconut shake tue..nak ckit yunk :)

Ooήey™ said...

oo jalan2 window soping xajak ooney pun..xpela nk merajuk buat dua minit..hik2..

WanN said...

owh..byk sale..best la shopping t hehe

chenta said...

sy bukan org melaka..tp stay melaka ^_^

Pinky Pixie said...

> AiDa AzRyN : meh2 dtg sini shopping2.. hehe

> Tomato Gurl's Life : aha, org melaka n dok mnetap kat sini je.. mai2, sy bawak jln2.. hihi

> WanN : sgt best, balik je sedih. duet habis. haha

> chenta : anak perantauan eh.. huhu

chenta said...

yup ^_6

amik award kat blog sy ye

Little Labis said...

sorry mencelah he he he
saja nak kasik tau, kat medan selera taman johor jaya pun ada coconut shake tuh.