Monday, July 12, 2010

♥ Cara Tukar Template Blogspot ♥

         Salam semua. Hye2. Woah, tajuk nak gempak kan. Tapi tajuk yang mewakili entry ini bukanlah isi sebenar yang ingin saya sampaikan kepada sesiapa yang membaca. Sebenarnya da jenuh blogwalking dari satu blog ke blog yang lain. Tapi matlamat tetap tak kesampaian. Sehinggakan hari ini pun x update entry disebabkan tajuk di atas. Khidmat bantuan pak cik google pun telah saya gunakan. Tapi setiap penerangan entry yang saya jumpa semuanya hampir sama. Entry plagiat kah itu? Oppss, terbabas sudah.

      Sebenarnya saya telah jumpa template baru dari laman web Btemplates. Betulkah ejaan ni. Hehe Tapi masih tak jumpa cara yang sebenarnya untuk ubah kepada template yang baru ini. Agak2 ada sesiapa yang pro dalam hal ehwal nak tukar template tak. Untuk memberi tunjuk ajar ataupun nak share link2 yang berkaitan. Kalau boleh, yang mudah difahami dan diaplikasikan ke atas blog ini.



pssstt: siap ada gambar melutut ni. harap2 ada yang memberi bantuan ikhlas kepada gadis ini. thanks!


12 comments:

AiZ said...

sis pernah tukar templte tak?




Aiz latest entry
Trik iklan mangga Ad yang aiz guna
Kenapa blogger nak bersaing? haishh
Bahaya di tempat yang ade WiFi
jana wang yang terbaru blogger



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

Pinky Pixie said...

ouh, tak pernah rasenya. cuma penah tukar bckground aje. huhu.

Hapiz Rahman said...

aku dulu suka template dari duluxe.. :)

try search google.

Template duluxe comel2

Pinky Pixie said...

> Hapiz Rahman : templatenya da jmpe. tinggal masukn kod yg pelik2 tuh dlam blog, xde kpndaian. haha

syahira ariff said...

wahhh siap melutut tu
comel betul

sis nak tukar template?
tp template sis nie da comel giler da
=]

♥ Xett Hereen ♥ said...

cube awak try tanye yg aizbatucampur tuh,

xpom tanye intanurulfateha tuh.

huhuu.

yg penting, awk kena backup dlu yg asal.

>.<

fyna said...

kene download then upload template tu.. =)

Pinky Pixie said...

> syahira ariff : haha, ye kew.. bosan larh. asik menghadap bulat2 ni jer.. ngeh2

> ♥ Xett Hereen ♥ : buat2 tp x jadi gak. haha. da backup pun, tp xtaw bace file tuh. ahha.

> fyna : aha, taw. cara sy buat mcm x jadik plak. hehe

ciknamr said...

ouhh yatie xpnah tukar ke?
heee download je laaa.. xbley gak ke???
rs nye kene unzip dl br leh upload
merayau jup kat blog pinky :) heheh

Pinky Pixie said...

> ciknamr : haha, sempat jer singgah ek. thanx!.
erm, stakat ni mmg xpernah pun. haha. ni tibe2 bosan ngn tmplate skrang. rase nk tukar, x mnjadi. geee~

Nurul chumel said...

nak tukar templates sekarang ni senang je kak..esok i buat tutorial utk akak..nak tak?very easy.semudah 1,2,3..hehe..

Pinky Pixie said...

> Nurul chumel : mau2.. sis tgu esok. weee~