Tuesday, March 16, 2010

Packaging for cupcakes


Ini adalah kesinambungan kepada assignment terdahulu yang mana saya perlu shooting cara2 membuat cupcakes. Cuma videonya masih belum dapat di edit. Sekarang pula, kami diminta menyiapkan packaging untuk cupcakes. Maklumlah, student marketing. Apa yang berkait dalam life kami ialah, pengiklanan, promosi, gelagat pengguna dan lain-lain lagi. Semester ini lebih banyak memerlukan kami membuat kerja di luar kawasan politeknik. Memang da tiada lagi assignment yang hanya berpandukan buku2 di library ataupun menggunakan bantuan pak cik Google saya. hehe.







Ini adalah packaging yang saya maksudkan..






Taraaa..










* kotak bagi cupcakes ni dibeli dari kedai kek yang ade kat area melaka juga. Cuma ada penambahbaikan dari reka bentuk. Konon2, nk mudahkan pelanggan bawa balik la. Itu yang ada tali2 yang tergantung. haiii.. perempuan..perempuan.. memamg tak lari dari luv2, bunga2 n kaler pink tuh. harap maaf. lalalaa.





* Ini pula cupcakes yang kami letak dalam packaging tuh.. Nampak macam cupcakes yang boleh ditelan atau tak?

pssstt: sebenarnya itu cuma cupcakes yang kami uli2 dari clay aje. Tapi my mom kate nmpak macam real. haha.. Bergantung pada mata masing2 kowt.




12 comments:

♥CIK SHA♥ said...

memang nampak mcm real cupcakes n nmpk sedap..wane nai tu..hee..nice..kreatif ur esaimen..

♥CIK SHA♥ said...

*wane wani=warna warni..

typo lak jadi wane nai..hehe..

Girl Talk said...

> ♥CIK SHA♥ : ouh. warna warni.. hihi.. itu maknenye da smpi waktu utk tido lorr.. btw. thanx.

akihiko said...

waa pakai clay pun leh cantik camni
nampak mcm real XD

akihiko

Alynn Notnot said...

nampak mcm buat drp playdoh. sgt comel :P

Poyaty said...

amik Rekabentuk Grafik dekat Poli ke? dulu kite pun buat packaging ni tp utk biskut Tiger. HAHAHA. kite Poli JB dulu :)

Girl Talk said...

> akihiko : btul ke mcm real.. hihi. leh bkak bsnes cupcakes clay j nih..

> Alynn Notnot : kteorg guna clay yg mura j. nk bli playdoh xmampu. hukhuk..

> Poyaty : sy ambil marketing.. nmpak macam tkeluar lndsan eh.. huhu. oh. awk da grade. ambil course ape dlu..

HonEyBuNNy said...

wow.......nice la..like it...

Girl Talk said...

> HonEyBuNNy : thanx. juz like a kid rite. hihi

Yann said...

babe..nice laa korang uli clay..

if, xmention itew dr clay;; sure dah meleleh air liurrrr... =p

looks so yummy

Girl Talk said...

haha.. i knoe u will say like that. =.='. our mom pown ckp cmtu.. hehe

♥Cik Fariza♥ said...

cantik n kreatif !!!