Saturday, November 3, 2012

♥ Good luck! ♥

Assalamualaikum.hai.  

Cuti dah habis bro. sekejap je masa berlalu. Isnin da mula kelas macam biasa. Da ada 2 quiz menunggu. Dengan assignment yang tak siap lagi. Student jenis macam aku ni mana ada buat assignment time cuti. cuti is cuti. no assignment will be allowed. Bila tiba hari sabtu or ahad baru lah gelabah siap termimpi-mimpi sebab tak siapkan assignment. dang!

20 Oktober 2012

Sabtu, 20 oktober yang lepas ada program seminar dan mentor mantee dan adik-adik yang terlibat adalah dari sekolah sekitar Segamat. Masing-masing datang ke UiTM Segamat dengan latar belakang yang berbeza tetapi tujuan yang sama. Kira persediaan terakhir mereka sebelum menghadapi SPM. Start ceramah dari 9am hingga 2pm. Kemudian 2 orang fasi akan kendalikan aktiviti dalam kumpulan pula. Okay, terasa kerdil diri ini apabila ada yang lebih tinggi dari aku dan Yana ( 2 orang di tengah-tengah).

Isnin ni bermulalah peperiksaan yang mendebarkan, SPM. so, good luck adik-adik. Okay, lupa, adik sendiri pun ambil SPM isnin ni. =.='

Dan segala pertanyaan pasal order di PINKHEARTCRAFT, maaf servis yang lambat dan segala yang kurang memuaskan. kadang-kadang tu letih bila ambil order yang complicated, tapi last-last dia cancel order. its all about time. Sebagai student dan buat craft as my part time job, masa adalah something yang paling susah nak manage. Buat craft bukan sekejap. Tak caya, beli kain felt sendiri dan jahit. Benda nampak mudah nak buat, tapi tak sama seperti yang kita sangka. Ada yang nak order benda yang aku tak pernah buat, dan bila da siap cari barang dan idea, tiba-tiba hilang tanpa khabar berita. Memang aku gila dengan barang craft, kalau bab beli makanan aku berkira, barang craft aku tak berkira. Silap aku lagi satu, aku suka try banyak benda, buat purse, buat bantal, buat guest book. setiap item semua guna barang berbeza. so, barang craft yang aku gunakan adalah banyak jenis. Bila order tu jadi complicated sampai aksesori kecil pun nak di tukar, terpaksalah order tu di reject. Sebab. masa takda untuk aku teliti setiap benda. Harap korang faham. Yang sudi order tu, terima kasih kerana memberi kepercayaan untuk aku siapkan barang craft yang diingini. =)



thanks sudi baca,


3 comments:

Budak Nakal said...

Hahah koz teringat zaman kolej, last2 minit barulah terhegeh2 siapkan asigment...biasalah tu...

Adeh kalau pasal tempahan tu x jauh beza design Art ke apa..koz pun byk kali kena...bila siap sesuatu design, org yg tempah tu ilang tah ke mana...cara terbaik sebelum jalankan kerja ambil wang pendahuluan dahulu^^just idea...

saya_arief said...

untuk subjek ENT wa, wa nak amik lu jadi entrepreneur contoh wa. bisa? jadik idol gitu.. wiwit. haha
:P

Niesa said...

gudluck utk adik kita!hahaha..niesa baru nk berjinak2 dlm dunia craft ni..dkat sarawak lagi la susah nk cari bahan2..~_~